söndag 2 januari 2011

Ordning och reda, pengar på fre... idag!

Vilken lycka det är att vakna i sin egen säng! Visst, sjukhussängar har sin tjusning - de går att höja och sänka nästan hur som helst och det mår ryggen väldigt bra av ibland. Men det spelar ingen roll, min säng är skönast, alltså är det skönast att vakna i just den! Somnade med två värmekuddar igårkväll, efter att pappa hämtat mig från sjukhuset igår var han och köpte två stycken under tiden jag satt i bilen och kände mig allmänt medicindrogad. Värmekuddar slänger man in i mikrovågsugnen och lägger sedan på väl valda, smärtsamma delar av kroppen för att lindra en smula. Jag använde gärna dessa små välsignelser på sjukhuset och tog alltså med mig den goda idéen hem. En kudde på högeraxeln, en på vänstra sidan av magen. Årets bästa (och i ärlighetens namn enda) investering, hittills!

Klart man hellre sover i den här sängen än i en sjukhussäng!

Kände mig inte helt pigg när jag vaknade i morse. Har svårt att få in i skallen att den här operationen faktiskt var mycket större än den förra och att det därför tar längre tid med återhämtningen. Det är bara att inse; smärtan kommer inte försvinna lika fort denna gång och jag måste låta allt ta den tid det tar. Knapra smärtstillande och ha tålamod helt enkelt.

Under tiden jag låg på sjukhus gick mamma och pappa igenom min lägenhet. Jag har tyvärr inte riktigt ärvt deras förmåga att enkelt organisera, hitta bra förvaringsytor och helt enkelt lägga rätt sak på rätt plats. Under den tid jag legat och latat mig i min sjukhussäng har de slitit med att fixa ordning i skåp och lådor och jag är dem evigt tacksam! Idag har jag lite mer i detalj studerat deras jobb och har nu koll på var jag har varenda pryl i mitt hem. Det är roligt att komma hem till sådan ordning och reda!

Nu ska jag packa upp min ryggsäck med sjukintyg, blodförtunnande sprutor och kallelser till kommande sjukhusbesök - och lägga allt på sin rätta plats på en gång :)

Bäst just nu: Pappas tvillingbror Gunnar. För några dagar sedan vann jag 50 kronor på en trisslott, som några av er kanske minns. Blev alldeles tokglad, det krävs inte så hejdundrans mycket för att bli glad på ett sjukhus faktiskt! Skrev då i ett inlägg att jag tänkte festa loss med dessa slantar när jag kom ut från sjukhuset, varpå min farbror meddelade att han tänkte dubbla min vinst så jag skulle ha en hel hundring att slå på stort med. Tidigare idag träffades han och pappa och nu sitter jag här med en hel 100-lapp eftersom han tyckte att han kunde dubbla på dubbeln :) Min släkt är bra den!

11 kommentarer:

  1. Så fint du har det och vilken säng...Ja så mycket enklare det måste vara när man vet var saker o ting finns. Men vad ska man göra av all tid som då blir över...Jag vågar inte räkna på all tid det tar att leta efter saker , men samtidigt är det ganska kul, för plötsligt hittar man saker som man inte haft en aning om att man har. Slipper köpa nytt för det räcker med att rota i grejorna så hittar man alltid ngt. hi hi (Försvar).Nu står fiskbullar på spisen och värms och jag o Åke ska sätta på en film. Vi hälsar båda till dig om en GOD NATT

    SvaraRadera
  2. Underbart att du är hemma i ditt eget igen och du, det låter på ditt inlägg som om det var rörigt, så var det inte alls. Vi gjorde bara lite finlir. Behövde skingra tankarna lite av all oro. Sen är det väldigt tacksamt att hjälpa dig!

    Styrkekramar!!!

    SvaraRadera
  3. Britta: Haha, jag ska nog kunna hitta på något att roa mig med när jag nu får tid över :) Men jag håller med dig, saker kan ju dyka upp på helt oväntade ställen! Hälsa så mycket till Karin, tänker på henne och hoppas allt går riktigt bra!! Kram till er alla :)

    Inger: Haha, ja så illa var det ju inte, jag hade ju bra ordning innan också, absolut! Men ni gjorde väldigt fint på de ställen man inte ser, där man ändå behöver ha ordning :) Jag är jättetacksam för all hjälp, ni är så bra! Kram

    SvaraRadera
  4. Emma...
    Dina föräldrar får gärna komma på Röjarparty i Vittsjö!

    Här finns massor att sortera....

    Gott att Du är på G Emma!
    Vi är glada för Din skull,
    att Du nu är på rätt väg.
    Fortsätt i samma stil.
    Många kramar från Vittsjö
    Ulla och Stig

    SvaraRadera
  5. Idag är en vanlig vardaglig måndag. Visst är det skönt! Kram!

    SvaraRadera
  6. I dag måndag, solen skiner och snön glänser som silvertäcke, helt otroligt vackert. Morris o jag har det lite besvärligt att balansera på isvägar, så promenaderna blir inte så långa tyvär. Kanske skulle jag ge mig iväg in till Varberg och promenera längst havet. Få Se!!! Jag fick insperation av dig då du berättade att mamma o pappa "rättat till" i skåpen. Nu håller jag på att röja bland smink o smycke o "bra att ha grejor" lådan. Går ju inte att slänga allt!!!det får bli en ny låda..Ha en bra dag, kram

    SvaraRadera
  7. Monica: Det är inte alls så tokigt! För en vecka sedan var det dagen inna operation, så den här måndagen är ju alldeles fantastisk om man jämför :) Kram

    Britta: Det förstår jag, livsfarligt att vara ute ibland! Haha, bra att du inspirerades, det är skönt att gå igenom lite saker ibland :) Hoppas det har gått/går bra med Karin idag, kram!

    SvaraRadera
  8. Emma, you made my day! Tänk att få hamna på din bästa-lista.

    SvaraRadera
  9. Ulla & Stig: Haha, mamma och pappa hälsar att det blir dyrt ;) Jag lovar att jag ska försöka fortsätta i samma stil, många kramar från Stockholm!

    Gunnar: Du förtjänade verkligen den platsen :)

    SvaraRadera
  10. Oj oj oj, det ser ju ut som en inredningstidning hemma hos dig!! Förstår att det är skönt att va hemma!! Nästa gång du har vägarna förbi Jönnet få du gärna komma förbi och inreda lite!!
    Sååå skönt att du verkar va på bättringsvägen Emma!!
    Stor kram

    SvaraRadera
  11. Linda: Jag gillar ju det där med inredning, så det kanske beror på det :) Jag får ta det nästa gång jag har mer krafter :) Stor kram tillbaka!

    SvaraRadera