onsdag 9 mars 2011

Segern är min! Jag har vunnit, segern är min!

SEGER!! I dag har Försäkringskassan ringt! Jag hade planerat att jag från och med i dag skulle bli en riktig pina för dem, ringa och tjata på pengar varenda dag så de till slut blev så trötta på mig att de bara tog tag i saker och ting. Men tänk, det behövdes inte! Blev så chockad när telefonen ringde i förmiddags och kvinnan i luren meddelade att jag om senast tre dagar har pengar på mitt konto. Det känns hur bra som helst kan jag meddela :)

Och segern har fortsatt, typ i alla fall. För nu har jag mitt rätta kylskåp, utan repor och bucklor och med dörrar satta på rätt håll! Visst, det är surt att behöva betala för ett nytt kylskåp, men det är ju som det är. Och det känns bra med rätta grejer på rätt plats!

Hipp hipp hurra för rätt kylskåp! Må det leva länge och väl!


I övrigt har jag stretat på ganska bra i dag. Tvättade i förmiddags och har plockat lite. I normala fall hade det inte varit mycket att skryta med, men med tanke på att cellgiftsmonstren började jobba ganska tidigt den här gången är jag ändå nöjd att jag orkat. Det är lika spännande varje gång att se hur jag kommer må efter en cellgiftsbehandling, för alltid är det olika. De två första gångerna kom smärtan först, sedan tröttheten. Nu tror jag inte jag har sådan tur att smärtan hoppas över denna gång, men jag har i vilket fall som helst gått in i den stora tröttheten redan i dag. Kroppen är megatung och jag vill helst vila hela tiden. Fast då kryper det i kroppen, då är det som att monstren misstycker och börjar bråka lite.

Alltså försöker jag få till en bra blandning. Är uppe och rör på mig ibland, vilar ibland. Ska snart sätta mig i soffan en stund, innan jag ger mig ut på balkongen i mörkret och letar reda på mina matvaror som står där ute och förhoppningsvis håller en viss kyla. Av någon anledning måste man mjukstarta en ny kyl och frys, den ska tydligen bara stå rakt upp och ner ett par timmar innan man får dra igång den och lasta den med varor. Egentligen ska jag vänta till klockan åtta i kväll innan jag gör allt klart, men vid den tiden kommer jag förmodligen vara helt färdig och inte ens orka lyfta ett mjölkpaket. Men en stund med lite skön country i stereon och en god bok ska nog få mig att orka ta tag i kylkalaset om ett tag :)

Bäst just nu: Att saker och ting verkar ordna sig. En och annan sak är fortfarande kvar, och egentligen vågar jag inte tro på att det snart kommer pengar innan jag verkligen ser dem på kontot - men ändå, det verkar gå framåt!

9 kommentarer:

  1. Härligt att höra Emma. Saker KAN ordna sig. Hoppas nu att det fortsätter gå bra. Njut av din bok och hoppas att trötthetskomat håller i sig i natt så att du får sova ordentligt.
    Kram, Majken

    SvaraRadera
  2. Två positiva saker idag, TACK TACK TACK!!!
    Må det fortsätta så och hoppas att monstren bara blir små oförargliga troll den här gången.
    Vi fortsätter att kämpa tillsammans!!!

    Hur mycket styrkekramar som helst,
    mamma

    SvaraRadera
  3. Positiva grejor!
    Yeah - till positiv tjej!

    Vi Gläds med Dig, Emma!

    Ulla & Stig
    i Vittsjö

    SvaraRadera
  4. Segern är min! Så glad jag blir att läsa att några saker ordnat sig.
    Skön country, låter också bra. Hoppas monstren håller sig på avstånd nu.
    Största, värsta KRAMEN tjejen!

    SvaraRadera
  5. Emma låter bra med seger. Vi hoppas och tror att det fortsätter så. Monstren ger vi respass.
    Kram och önskar dig en god natt.
    Ylva

    SvaraRadera
  6. Yey!! Hurra vad bra:-) :-) :-) :-) :-) Typ så glada blir vi!! Kram

    SvaraRadera
  7. Majken: Ja de kan tydligen det, så länge det finns liv finns det hopp! Kram

    Inger: Ja man kan ju hoppas att det här bara är början på massor med bra saker :) Och troll låter mycket bättre än monster! Kram

    Ulla & Stig: Haha, tack - och härligt att ni är så skönt positiva! Kram

    Isa: ja visst är det härligt! Ja jag försöker mota bort dem så gott det går :) kram

    Ylva: Det låter bra, då har monstren ingen chans! Kram och god natt tillbaka

    Lina & Oscar: Haha, vad bra, ni verkar ju ha blivit jätteglada :) kram

    SvaraRadera
  8. Asså du verkar ha så stäääädat hemma Emma och så tänker jag på att du dessutom har monster som gör hela livet lite svårare men ÄNDÅ så har du så fint. Jag tänker inte bli deppig, jag tänker bli peppad! Tack finaste Emma! Nu ska här dammsugas och bakas polkagrisbiscotti :D

    SvaraRadera
  9. Frida: Haha, men skenet kan bedra vet du! Just nu är det inte jättestädat måste jag erkänna, och flera saker på fel plats - fast just i dag får det vara så, har inte alls orken att fixa och greja... Men bakning rekommenderar jag förstås :)

    SvaraRadera