lördag 26 mars 2011

Lite fler krafter, tror jag

I dag gav jag mig på det där med motion, som kontaktsjuksköterskan på Radiumhemmet pratade entusiastiskt om i går. Jag var ju skeptisk till att det skulle få bort smärtan och tröttheten, men kanske hade hon i alla fall lite rätt!

Jag var segstartad i morse, låg i sängen längre än vanligt. Sover fantastiskt med sömntablett och smärtstillande i kroppen och när jag vaknar vill jag helst vara kvar i det där fantastiska. Men jag tog mig i kragen och bestämde mig för att ta en promenad till närmaste apotek där jag skulle hämta ut nya värktabletter, några som är lite starkare än vanliga alvedon men inte så starka som De Riktigt Starka Tabletterna. Så jag invigde mina snygga Converse jag fick av mamma och pappa sent i höstas...

Finskor!


... och gav mig ut. Har längtat efter den dagen jag skulle ha på mig dem ute för första gången. När jag fick dem var jag nyss hemkommen från min första operation, det var slutet av november och fullt med snö på marken. Tyckte promenaden till apoteket var lagom lång för att inviga ett par skor, har innan fått för mig att man ska vara lite försiktig med att gå långt i sprillans nya skor för att inte få exempelvis skoskav. Det var ju en helt galen tanke, aldrig har jag blivit sviken av ett par Converse! Mina sneakers var och är perfekta!

Kroppen svek mig däremot till en början. Var så stel i benen och fötterna att jag hade svårt att ta mig framåt. Men efter ett tag blev varenda del i kroppen mjuk och smidig och det var ingen som helst plåga att sätta ena foten framför den andra. Och även om jag är trött nu var det skönt att vara ute och röra på sig lite. Kommer kanske ge mig på det i morgon också!

Resten av dagen har varit lugn. Har lite ont i kroppen nu, eller är kanske bara trött i densamma - jag vet, som jag sagt innan, inte alltid vad det är som känns fel, vet bara att något inte är som det ska. Bara när det gör jätteont vet jag med säkerhet att det gör just ont, innan dess kan det bara kännas tungt och trött. Men jag klagar absolut inte, för jag tror att jag haft lite mer krafter i dag. Även om jag är trött nu känns ju det fantastiskt. Det är bara att fortsätta på den inslagna vägen, kämpa till sig lite mer krafter för varje dag.

Bäst just nu: En bra bok, en soffa, en timme med The Simpsons, en timme med Family Guy och en timme med sista avsnittet av Downton Abbey. Bra kväll!

6 kommentarer:

  1. Skorna på bordet, vad gör man inte för att få en fin bild...helt i min smak!
    Roligt att conversen var sköna, vet ju att du gillar dem. Nästa gång vill vi ha med dig så du kan ladda med så många converse du vill.
    Gläds STORLIGEN åt att du haft det lite drägligare idag!
    Ska också titta på Downton Abbey ikväll.

    All världens styrkekramar till dig!
    mamma

    SvaraRadera
  2. hej!
    Lördagskväll....tänker på dig! Kämpa på emma!
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Om du tänker på hur du mår. Hur tung kroppen känns. Så tror jag inte att det är lite krafter du använt i dag när du gick till apoteket. Fler gånger fler än vad du skulle använt när du är frisk. Bra gjort!
    I dag har jag köpt nya skor. Har läst på hur jag ska må efter operationen och då måste jag ha skor som jag kan ta på med skohorn. Inga som man måste böja sig för att knyta eller så. Röda blev det.
    När jag kom in iskoaffären hade de besök av en hund.En Berner-senner tror jag de heter. Har varit min favorit i många år. Den här var elva månader. Synd att man ska vara allergisk.
    Min syster har varit här i dag. Har hjälpt henne med att sy en veck-gardin.
    God natt. Snart dags för aftonbönen.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  4. Inger: Haha, ja de var ju rena så jag tyckte jag kunde ställa dem på den fina duken, svart och vitt mot svart och vitt liksom :) Det låter bra, då kommer jag köpa mååånga!
    Ja det är skönt att ha orkat lite mer, det kanske går åt rätt håll :)
    Åhhh, jag orkar inte vänta till den serien fortsätter i höst, det är ju jättelångt tills dess! Fast det kanske man ska vara glad för, jag längtar inte till hösten ju... Kram!

    Karin: Tack! Ja jag kämpar på, det är det enda rätta :) Kram!

    Birgitta: Tack, ja det känns som att jag jobbat på rätt så bra i dag :)
    Ah, låter både snyggt och praktiskt, rött kan man bli glad av i vårsolen :) Ja det är ju trist, det vore ju mysigt med hund annars! Jag ska skaffa hund den dag jag skaffar hus känns det som. Men vi får väl se hur det går. Med allt.
    Låter trevligt! Ja jag ska också gå och lägga mig snart, börjar bli dags för det. Kram!

    SvaraRadera
  5. Jag känner glädjeskutt när jag läser vad du skrivit, fortsätt på den inslagna vägen. Är det snyggingarna på fötterna som gjort livet lite lättare idag?!?!
    Sov med skorna på i så fall!
    Kvällskramar!

    SvaraRadera
  6. Isa: Haha, ja det borde jag ju ha gjort! Tror nog att skorna hjälpte till, de kan vara magiska :) Kram!

    SvaraRadera