tisdag 1 februari 2011

Inte många knop gjorda i dag inte...

Sorry, men i dag blir det inte många rader skrivna. Jag har en sanslöst lugn dag, det mest spännande som hänt var när mobilen ringde vid lunchtid och kvinnan i luren meddelade att hon var från Astrid Lindgrens barnsjukhus och ville höra efter hur det var med min dotter Frida.
- Du har nog kommit fel, jag har varken barn eller någonting! svarade jag och undrade i samma sekund vad jag menade med "någonting". Det var ju knappast menat som något bittert, typ "Du, jag har varken barn eller man eller villa, Volvo, vovve!". Jag skrattade åt misstaget - för att hon verkligen skulle förstå att jag inte vare sig är eller var bitter - och önskade henne bättre lycka vid nästa nummertrycksförsök. Hon tackade ödmjukt för detta.

Med det sagt förstår ni hur spännande denna dag är. Med det sagt vill jag också säga att det är en mycket lycklig dag. I dag har jag varken ont eller är speciellt trött och jag har kunnat ägna mig åt att bara lata mig, något som varit svårt tidigare. Man kanske lätt tror att det är just lata sig man gör när kroppen gör ont, men jag har alltså innan haft för ont för att sitta för länge, ligga för länge, gå för länge, stå för länge. I dag tolererar dock kroppen all form av vilande läge, vilket lett till bokläsning i sängen fram till lunch, en skön dusch och hårtvätt tack vare pallen - jag satt ner och log under den långa reningsproceduren, trots att till och med vattendroppar stundtals gör ont på min nu ömma skalle - och bokläsning i soffan fram tills nu. Förmodligen också resten av kvällen. För någon vecka sedan fick jag en fantastisk brittisk deckare av mamma, En bit av mitt hjärta av Peter Robinson. Den innehåller inte bara mord utan också massor med musik och en hel del fotboll. Alltså finns det ingen anledning att göra något annat än läsa bok denna dag. Och fika lite. I morgon börjar jag hänga på sjukhus igen, då finns det kanske mer att berätta. Men det är då det, nu ska jag sätta mig i soffan igen :)

Tänt ljus, sitta skönt i soffan med bok, te och mormors goda hembakade kringlor. Klart jag bara njuter här hela dagen och kvällen!


Bäst just nu: Att det inte alltid finns så många måsten. Om man inte känner för att diska precis efter lunch kan man låta bli, utan att världen går under. En soffa och en bra bok är ibland just exakt det man behöver!

7 kommentarer:

  1. Blir nästan tårögd av glädje. Så skönt att få en må bra dag. Det är då man ska slappa och känna hur skönt det känns. Du jag har nog fler av pocket av Peter Robinson, gillar dem. Njut av kvällen!
    Kram
    /Birgitta

    SvaraRadera
  2. Bra!
    Lata dig så mycket det går. Ju längre du latar dig ju mer krafter samlar du på dig för att göra både det som är roligt och det som kanske inte är lika roligt, men kanske ändå måste göras.
    Gott att du slipper värk och kroppens trötthet, njut på du!
    Dessutom gör du något vettigt med din lathet när du läser böcker.
    En sak till, heja HV!
    pappa

    SvaraRadera
  3. Jag sänder dig omtanke, hopp och tro om ett tillfrisknande. Jag känner SÅ med dig och din familj, särskilt din goa mamma. Många varma stärkande kramar från lisa och "röda racern" ;-)

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Härligt att läsa om din dag idag, känner med dig när du har det tufft och blir glad av att du idag fått koppla av. Hoppas du får sova gott!

    Många kramar

    SvaraRadera
  5. Skönt att din kropp och knopp fått koppla av lite från smärtan idag.
    Hoppas att du får sova extra gott i natt när du nu ska hänga på sjukhus i morgon igen.

    Kram vännen och sov så gott!

    SvaraRadera
  6. Så glädjande att du haft en sådan bra dag. Hoppas så innerligt på flera sådana. Önskar dig en natt full av sömn.
    Vi är ett gäng som dagligen har dig och de dina med i föbön och tankar.
    Kram från Y o L.

    SvaraRadera
  7. Birgitta: Ja jag har verkligen njutit i dag! Läckert, jag har aldrig läst hans böcker förut och jag gillar verkligen den här, så då kanske jag kan låna av dig vid tillfälle :) Kram

    Staffan: Precis, det är ju bra att samla krafter till även tråkiga dagar. Visst gör jag, det måste ju vara bra för hjärnan också - speciellt när jag själv försöker komma fram till vilka som är mördarna?!? Och inte nog med att jag haft en bra dag, fina gamla HV verkar ha haft detsamma :) Kram

    Lisa: Tack, vad gulligt av dig! Ja hon är go hon! Hoppas du har kul med rödracern ;) Kram

    Susanne: Ja det är en enorm befrielse att må bättre, ren lycka! Många kramar tillbaka

    Isa: Ja det vore ju inte fel med en hel natts sömn denna gång, ska försöka satsa på det nu :) Kram

    Ylva & Lasse: Ja det känns väldigt bra, nu är det bara att fortsätta på den vägen! Kram

    SvaraRadera