onsdag 23 februari 2011

En lättare skalle, en god semla och snyggplåster

Peppar peppar, men den enorma värken i skallen kan vara på tillbakagång... Jag vågar inte hoppas än, skulle bli så grymt besviken om det inte stämde. Men i dag har jag inte haft en lika helvetisk smärta som de senaste dagarna. Håll alla tummar ni har därute att jag slipper det onda från och med nu!

Hade dock för ont för att klara datortomografin i morse. Sov mig igenom förmiddagen men när jag vaknade vid elvatiden kände jag att jag kanske, med viss bilassistans, skulle kunna ta mig till jobbet för att vara med på journalistklubbens årsmöte. I vanliga fall är det jag som håller i dessa möten eftersom jag är ordförande för vår klubb, men de senaste månaderna har det inte varit mycket fart på mig av just den anledningen. Vår utmärkte vice ordförande Jakob tog dock hand om hela härligheten den här gången, skrev årsberättelse och såg till att alla papper var i ordning. Klart jag ville vara med på det mötet! Dessutom äter vi alltid semla på årsmötet, det vill man ju inte missa...

Semla, dagorning, årsberättelse och alla andra papper... I dag var det dags för årsmöte enligt konstens alla regler. Trevligt var det och gott var det!


Blev hämtad av min kollega Birgitta, själv hade jag inte kunnat ta mig till jobbet - är trött så fort jag är uppe och går. Men med bilhjälp gick det bra, på med peruken bara, sedan var jag redo! Och det var jätteroligt att träffa kollegerna igen, jag har världens bästa kolleger nämligen. Och semlan satt fint!

Kom hem vid fyratiden och hade på posten fått "plåster på såren-plåster" av före detta kollegan och vännen Lise-Lotte. Äntligen en människa som fattat vikten av snygga plåster! Ni vet ju hur besviken jag är efter mina blodprov med hudfärgade tråkplåster. Jag vill hävda att alla människor skulle bli lite gladare om de fick Bamseplåster! Jag blir det i alla fall. Tror bestämt jag ska ta med ett Bamseplåster nästa gång jag går och tar blodprov.
-Vill du ha ett plåster?
- Nej tack, jag har med mig ett eget! Ett mycket snyggare!

Så här ska ett plåsterpaket se ut! Eller okej, det behöver inte vara lika mosat som brevbäraren har gjort med det här, men själva mönstret är ju bra mycket finare än tråkplåstren sjukvården ställer upp med! Vem vill inte ha Skalman på fingret, eller Lille Skutt på ett skrubbat knä? Eller varför inte Bamse på ett ömmande huvud?


Har låtit delar av hemmet förfalla en smula de senaste dagarna, inte orkat plocka efter mig så mycket när skallen dunkat som värst, men det ska bli ändring på det nu. I morgon kommer en kylskåpsreparatör eftersom mitt kylskåp fått för sig att det inte vill kännas vid sitt namn kyl, det tycker det är mysigare med varmare temperaturer. Det tycker jag också, om vi snackar utomhus. I kylen vill jag ha kallt, punkt slut. Jag hoppas kylskåsreperatören kan fixa det. Ni kan få hålla tummarna för det också, när ni nu ändå håller dem för huvudet :)

Bäst just nu: Skallen, om den har bestämt sig för att inte göra ont längre. Hoppas hoppas hoppas...

12 kommentarer:

  1. Hej Emma. Vi äro tusentals som hoppas. Jag hoppas att smärtdemonerna fattar att de inte har någon chans om alla vi hoppas. Så alla vi som hoppas. Nu ska vi hoppas..................

    SvaraRadera
  2. Här är en till som hoppas, hoppas, hoppas att huvudsmärtorna är på retur och ALDRIG mer kommer tillbaka! Det räcker nu!
    Håller alla tummar jag har att du ska få vakna i morgon, efter en hel natts sömn, helt befriad från smärtan. Sen kan du slänga lite snyggt sådär med ditt hår och sätta ett Bamse plåster, Skalman och Lille skutt plåster på varenda finger om du känner för det. Gör allt som känns bra, hur knäppt det än är.

    Dunderhonungskramar!

    SvaraRadera
  3. Här är en till som håller tummarna för dig Emma! Så härligt att höra att du kom iväg på mötet och kunde ha tankarna på annat än den värdelösa smärtan. "Gött mos" som man säger i Habo, hehe. Kramis Lisa

    SvaraRadera
  4. Bert-Inge: Det låter väldigt bra, de borde fatta det nu när vi alla hoppas :) Kram!

    Isa: Visst räcker det, jag tycker vi bestämmer det nu!
    Haha, ja det kanske jag borde göra, det är bra att göra lite knäppa saker ibland :D Kram!

    Lisa: Tack! Haha, ja det är verkligen gött mos :D Kram!

    SvaraRadera
  5. Hej Emma!
    Skönt att se Dina positiva rader, i en för Dig pressad och jobbig tid.
    Har nu kommit åter från USA, och följt Dig via Din blogg. Intressant, positivitetssmittande och bra på alla sätt.
    Många har så mycket att lära av Dig, Emma.
    Själv råkade jag ut för en stjärnsmäll månd.14/2.
    Söndag kväll 13/2 åter fr. USA. Måndag morgon 14/2, 09.00 - fruktansvärd värk i magen, kanonhård, verkligen hård som sten. (Skall inte dra hela storyn här. Men har under 4 år haft ett stort hål i bukväggen, där tarmarna rymt hela tiden...=Sned mage=Oro=Risk för tarmvred varje dag...)I måndags diarré, kaskadspydde plötsligt. Som en inte så kul fontän...Ringde 1177, som ville att jag skulle ta ambulans. Så akut till Kristianstad. Jourläkaren ville operera direkt, utan röntgen. Vilket skedde måndag natt. Hemska smärtor innan. Rädd för att allt skulle spricka. Hängde på timmar bara...Tänk om det hänt på flyget?!Operationen som var stor, tog 4 timmar. Allt gick bra. Kom hem igår. Får ta det extremt lugnt nu. Inget trumpetspelande på 3 månader nu. Men allt kunde ju gått så galet...Puh! TACK Gode Gud för att Du hjälpte mig. Annars lugnt...
    Kram från en sjukling till en annan!
    Oerhört TACKSAM för den Svenska Sjukvården!
    Allt gott till Dig Emma.
    Semlan verkar f.ö. helt ok...
    Ulla & Stig
    i Vittsjö

    SvaraRadera
  6. Ulla & Stig: Ja usch, jag hörde om dina hemska upplevelser, vilken enorm tur att du hann komma hem!! Hemskt om detta hade hänt i USA eller ännu värre på planet! Skönt att operationen gick bra och du verkar ju under omständigheterna må ganska bra nu. Ja visst är man tacksam för svensk sjukvård, det känner jag varenda gång jag har kontakt med den!
    Haha, ja semlan satt där den skulle :)
    Kram!

    SvaraRadera
  7. Lise-Lotte Lindgren24 februari 2011 kl. 12:44

    Jag tror att jag måste köpa ett Bamseplåsterpaket till mig själv också. Bra att ha i husapoteket, när man känner sig lite kinkig. ;-)
    Vi ses i nästa vecka!

    SvaraRadera
  8. Åh Emma, det var så härligt att se dig i går. Och JAG VILL VÄL OCKSÅ HA SÅ DÄR SNYGGT HÅR. Du var värsta bejben!Jag fick dessutom ingen semla. Sammanfattning; EMMA: Asfräsh, värsta svallet OCH med semla i magen. FRIDA: Platt fettigt hår, kort i rocken, ingen semla i magen.
    Solklar vinnare: Emma.
    Som sagt, nu är jag tillbaka igen efter utomlandsvistelese! Wiihooo!
    Och som sagt igen, kändes som ett jättebra beslut vi tog att det inte skulle bli nån huvudvärk nästa gång. Mycket nöjd.

    SvaraRadera
  9. Jag tittar fram bland alla mina flyttkartonger och ger ett hurra för semla och bamseplåster!!!
    Kram!

    SvaraRadera
  10. Lise-Lotte: Ja köp för tusan! Mycket roligare med fina plåster ju! Det gör vi förhoppningsvis :) Kram!

    Frida: Haha, tack söta du! Trevligt att vara vinnare, det gillar jag! Men du är också en vinnare, du är alltid så härligt glad och det blir jag glad av :)
    Ja, jag är också jättenöjd med det, vad bra vi är som bestämmer sådana saker, vilken klippa du är! Kram!

    Linda: Hurra för dig som klarar av att vara i flyttkartongerna! Om du råkar slå dig på någonting, eller skära dig på en vass kartongkant kan jag komma förbi med ett fint plåster :) Kram!

    SvaraRadera
  11. Bamse plåstret borde ju kommit från mig! Det är ju jag som är farmor på höga berget och du min lilla Bamse-vän! Får koka lite dunderhonung till dig istället! :-) Kram Linda

    SvaraRadera
  12. Linda: Haha, ja men dunderhonung tar jag gärna :) Kram

    SvaraRadera