onsdag 9 februari 2011

Bra dag med en mamma, ett barn och en gris

Jodå, päronpajen blev riktigt god. Det hade ni nog räknat ut, jag hade förmodligen inte lagt ut receptet annars... För er som missade förra inlägget (gör om, gör rätt och läs!) så bakade jag i förmiddags eftersom jag fick finbesök under eftermiddagen. Linda och Ellie, 11 månader, hälsade på och det var himla mysigt. Jag tankar energi och glädje från mina vänner, och man kan ju inte bli annat än glad av den här lilla sötnosen!



Fick en Narcissus Thalia, märkligt namn och just nu kanske den inte ser mycket ut för världen, men det kommer bli en riktigt vacker blomma ute på balkongen i vår (säkert också vacker inomhus). När blommorna kommer ser de ut lite som påskliljor, fast vita. Och jag gillar växten även nu när den bara är grön, det påminner om våren, om knoppar som snart blir fina blommor. Början på något nytt!



Någon som redan är färdigväxt och söt som socker är min alla hjärtans dag-gris som jag fick av Ellie (mamma Linda kan ha gjort valet, men det var Ellies present). Den är så charmig med sina hjärtan att jag blir lite... kär! I vem vet jag inte, men jag blir glad av grisen i alla fall!



Bäst just nu: Det har varit en riktigt bra dag, att umgås med vänner är ren lycka!

6 kommentarer:

  1. Päronkakan verkade jättegod! Och grisen var jättesöt! Annars är det vitt utanför tågfönstret och jag är hungrig, men inte åksjuk. Det första och det sista är verkligen saker att glädjas åt. Ja, hungern också om man betänker att jag inom kort har nästintill oändliga möjligheter att stilla den. Det finns en del förmåner i livet även en torsdag. Kram!

    SvaraRadera
  2. Monica: Ja jag rekommenderar den, den var riktigt god! Och ja, grisen blir jag glad varje gång jag ser :) Hoppas du stillat hungern nu, det är stor lycka när man är hungrig och får mat i magen - ibland behövs inte så värst mycket mer för att känna att livet är bra :) Kram!

    SvaraRadera
  3. Söt liten tjej, söt liten gris!
    Det är inte alltid så stora saker som behövs för att lyfta en dag.
    Vänner som bryr sig är guld värt.

    Bra dag önskar jag dig idag också och en grisbjörnskram!
    ( Tycker den lilla grisen ser ut som Lotta på Bråkmakargatans grisbjörn, minus hjärtan)

    SvaraRadera
  4. åh vilken söt liten tös, jag blir alldeles varm av hennes söta leende... och grisen är oxå söt för den delen:-) jag och oscar har till och med en likadan (fast våran är rosa i botten), den heter Nöffsen, har du döpt din än? Kram

    SvaraRadera
  5. Tack än en gång för en fantastiskt trevlig eftermiddag igår! alltid lika mysigt, och även denna gång klarade sig inredningen med nöd och näppe:) och det var ellie som valde grisen -jag looovar:P den kommer ta hand om dig!

    och pajen var supergod! hurra för hemlagat och hurra för att du hade ork både till att baka och oss!! hoppas du fick en god natts sömn och att du hade lite ork kvar även idag!

    swosch så ses vi snart igen:) må väl och ta hand om dig! kram kram

    SvaraRadera
  6. Isa: Ja jag säger som jag alltid gör, vänner är bästa medicinen! Grisar är inte heller fel för den delen :) Du har en poäng där faktiskt! Kram

    Lina: Visst är hon! Ler gör hon ofta och jag smälter varenda gång :) Nej det är en odöpt gris än så länge men jag går faktiskt och klurar på vad den ska heta. Det får tydligen mogna fram! Nöffsen är annars ett väldigt bra namn men jag lovar att jag inte ska sno det ;) Kram

    Linda: Det är jag som ska tacka!! Må jag alltid ha ork för fina vänner och deras barn (om de har några) :) Haha, jo då, jag saknar bara ett dekorationsäpple men det kommer fram en vacker dag - och jag kan helt klart leva utan det också :D Bra val av Ellie, ännu bättre att den tar hand om mig - precis vad jag behöver! Det gör vi absolut, kram!

    SvaraRadera