söndag 27 februari 2011

Pengar + sjukdom = dålig kombination

I vaket tillstånd mår jag väldigt bra. När det är dags att gå och lägga sig och sova mår jag mindre bra. Det är den där skallen som fortfarande spökar, jag kan inte ligga på kuddarna utan att få ont. I går tog jag värktabletter som var lite mildare än de där som är superstarka, men det hjälpte inte så mycket, jag vaknar alldeles för många gånger av att monstren lever rövare inne i huvudet. Till nattens sänggående får det bli sömntablett och förhoppningsvis en helt sammanhängande sömn.

Vet inte om jag drömde något om pengar i natt men min första tanke när jag vaknade vid sextiden i morse skrämde slag på mig. Det är liksom först nu jag har klarat av att tänka klart, nu när skallen beter sig som en näst intill fullständigt normal skalle, som jag inser saker. I morse insåg jag att jag har alldeles för lite pengar och alldeles för många saker som dras på autogiro i morgon. Allt är Försäkringskassans fel, för gudarna ska veta att jag inte lever något utsvävande liv nu när jag är sjukskriven. Nej då, jag shoppar inte mer än det nödvändiga - mat, mediciner, SL-remsa så jag kan åka tunnelbana och buss (vissa anser inte att detta är nödvändigt men jag är ingen person som plankar, alltså är det nödvändigt att köpa SL-remsa så jag kan ta mig till sjukhus och andra viktiga ställen). Att mitt kylskåp skulle krascha precis nu när jag är sjuk var elakt, men även det hör till nödvändig (om än inte önskvärd) shopping.

Försäkringskassan verkar dock leva ett tankspritt liv, de har glömt skicka papper till mig så jag kan ansöka om pengar. Borde förstås ha ringt dem för längesedan men kraften har inte funnits. Ringde i torsdags och kvinnan i luren lovade att skicka papper på en gång. Om dessa inte kommer i morgon vågar jag inte lova att jag beter mig som folk när jag ringer till dem och skäller. Men jag tycker faktiskt man kan få bli arg, det är jag som kommer i kläm när de slarvar, det är jag som sitter på pottkanten när räkningarna ska betalas! Och det där skrämde alltså slag på mig i morse och jag blev så ledsen att jag bröt ihop. Det sägs att man måste vara frisk för att kunna vara sjuk och det är lite så!

Jag vill inget hellre än att börja jobba igen men efter min andra cellgiftsomgång verkar det få skjutas på framtiden. Jag har mått bedrövligt dåligt och krafterna har varit ickeexisterande. Alltså måste jag ha hjälp utifrån och då får inte de som ska hjälpa mig - Försäkringskassan - svika! Man måste få vara sjuk i det här landet utan att allt ska falla samman. Hur mycket jag än vill jobba så kan jag inte gå på ren vilja, den här sjukdomen har alldeles för stor makt över mig för det. Det gör mig väldigt frustrerad men det är som det är.

Nu är alla räkningar betalda sedan ett par dagar, och jag har pengar på kontot som räcker för kommande autogirodragningar, tack vare världens bästa mamma och pappa som lånar ut till mig. Men det är den där osäkerheten, det där att vända på slantarna, som är så läskigt. Jag brukar ha hyfsad koll på mina pengar i vanliga fall och alltid ha cash på kontot när räkningarna ska betalas - jag sätter mig inte i en knivig sits. Och det ska verkligen inte hända igen, jag kommer vara på Försäkringskassan som en blodigel så de ger mig de pengar jag har rätt till inom en extremt snar framtid. Så det så.

Bäst just nu: Nicke Borgs Melodifestivalbidrag, rockballaden Leaving home, gör finalen om två veckor värd att titta på. Riktigt bra låt som jag gnolat på hela dagen. Han har kanske inte Sveriges bästa sångröst, men hey - han spelar gitarrsolo! Förvisso bara på en vägg, men jag är svag för gitarrsolon. Go Nicke, du är min favorit!

5 kommentarer:

  1. Usch så trist med Försäkringskassan! Det verkar tyvärr vara så att man måste vara frisk för att kunna vara sjuk... De har ju ofta galet långa köer också, som om att man inte har bättre saker för sig än att sitta i kö.
    Jag håller tummarna för att det ska lösa sig så snart som möjligt!
    Gillar oxå Nicke. En skön låt tycker jag Men hans byxor?? Får man klaga? Inte sett dyliga sedan 1992! Kram

    SvaraRadera
  2. Attans också, att du ska behöva hålla på med Försäkringskassan och inte kunna få dina pengar i tid. Varför ska det krångla så ofta, frustration.
    Kan tycka att det räcker nu! Frisk för att kunna vara sjuk, tyvärr verkar det alltför ofta ligga något i det.
    Jag skriver ofta på kvällen och vet att jag brukar önska dig en god natt och det gör jag nu också. En riktig GOD NATT vill jag att du ska ha, inga trista, oroliga pengadrömmar utan bara skön vila och ny krafthämtning.

    Bästa mesta kramar till en supertjej!

    SvaraRadera
  3. Sofia: Ja usch, det är inte roligt. Köerna har jag än så länge sluppit, bra att något fungerar hos dem... Tack, ja vi får hoppas på det!
    Hahaha, man får klaga! Klädvalet var ganska uselt, jag hoppas någon styr upp det där till finalen :D Kram!

    Isa: Ja det är sannerligen frustration! Tycker också det räcker nu, håll tummarna för att det här är sista motgången på läääänge!!
    Ja en sådan sömn vill jag ha! Sov gott själv, kram!

    SvaraRadera
  4. Jag glömmer aldrig när min Far gick bort för några år sedan. Jag var deppig och orkade inte jobba. Jag fick dividera med Försäkringskassan fram och tillbaka tills jag bröt ihop och då fick min Mor ta tag i det hela. Den som är sänkt, "nere" eller sjuk skall aldrig behöva använda någon som helst kraft åt byråkratikrångel. Jag hoppas de allra flesta på försäkringskassan är tillmötesgående och ödmjuka nowadays. Ändå hoppas jag att jag aldrig behöver dividera med dem igen. Jag håller tummarna för dig Emma, att allt går smidigt. Kram Lisa

    SvaraRadera
  5. Lisa: Fy vad jobbigt! Nej jag håller verkligen med, man ska få vara nere och/eller sjuk och bara vara just det! Jag kommer bli galen på dem många fler gånger tror jag tyvärr, men det ska väl lösa sig till slut ändå... Kram!

    SvaraRadera