torsdag 17 februari 2011

Fast i monster- och blodpuddingsträsket

Tror bestämt vi börjar med lite vårkänslor denna gång! Tror bestämt vi behöver det, denna kalla månad!

Fina vita krokusar i fönstret, värsta vårkicken från mormor! Jag längtar tills jag ser sådana här blommor ute i rabatterna :)


Jag har klarat mig ganska bra hittills, cellgiftsmonstren har varit i stillhet. Men nu, denna eftermiddag, börjar de där ivriga snöra på sig skorna igen för att sparka sönder saker i kroppen. Har precis tagit en dos värktabletter, jag hoppas de hjälper denna gång.

Cellgiftsmonstren är tillbaka! Men den här gången får ni bara se dem på en liten bild, jag vill inte att de ska bli större! För er som missat mina illustrationer över cellgifter, gå till blogginlägget från den 30 januari och beskåda hur monster beter sig.


Sov uselt i natt, trots sömntablett. Men så har jag ju å andra sidan en stor portion kortison i kroppen, jag hoppas det blir bättre nu för varje natt som går. Jag behöver verkligen sova hela nätterna för att samla krafter till dagarna. Fram till nu har jag "bara" varit väldigt trött i kroppen men nu när det börjar göra ont vill jag inte känna mig kraftlös bara för att sömnen inte vill infinna sig. I morgon ska jag till perukstället, raka bort det lilla av håret som är kvar - slippa se ut som en rumpnisse/Gollum något mer - och få min peruk fixad, och då är det ju en klar fördel om jag kan ta mig framåt!

Tog en långsam pensionärspromenad med mamma i förmiddags, jag tar mig inte fram så fort i det här läget! Men det var skönt, man behöver ju lite luft för att inte känna sig som en potatissäck hela dagen. Kroppen känns lite bättre när jag rör på mig men jag blir å andra sidan vansinnigt trött av rörelser och vill bara sitta ner. Sitter jag ner för länge kryper det dock i kroppen, jag får krampkänningar och kan inte vara still, det känns som att kroppen ska explodera nästan. Väldigt obehaglig känsla, men som sagt, jag hoppas på värktabletterna nu. Och sömntabletterna sedan.

Ni som läser regelbundet vet att jag har ganska dåliga blodvärden nu. När jag fick behandlingen i tisdags frågade jag min sjuksyster vad jag ska äta för att bättra på blodet och det första hon sa var blodpudding. Lyckligtvis räknade hon även upp leverpastej och gröna grönsaker, som persilja, vilket faller mig mycket mer i smaken. Men i dag gjorde min kära mor ett tappert försök att få i mig blodpudding till lunch. Hon stekte bacon, lök, majs och broccoli och serverade den otäcka puddingen med god smörgåsgurka. Och det var jättegott! Om man bortser från själva blodpuddingen då. Okej, det smakade lite bättre än jag tänkt mig, jag tror att själva namnet blodpudding är det som får det att vända sig i magen på mig - det låter ju råäckligt! Men jag fick i mig de små mörka bitarna, om än motvilligt. Någon där ute som har tips på annan bra järnrik mat? Hjälp mig!

Det blir nog en ganska lugn eftermiddag och kväll här, har inte så mycket val just nu. Vad sysslar ni med där ute i verkligheten? Ge mig en rapport om hur livet där ute ser ut, tack :)

Bäst just nu: Visdomsord! Jag kommer återvända till dem ibland, för det händer då och då att någon annan än jag redan sagt allt som behöver sägas (obs, ironi)! Denna gång hämtas orden från Nalle Puhs lilla instruktionsbok och det är kompisen Kanin som står för det sanna denna dag.

Och för det mesta behöver man dem...

15 kommentarer:

  1. Vad skönt att höra från dig, jag har varit orolig att monstren har varit megastora. Hoppas, hoppas att det bara blir minimonster denna gång.
    Önskar att jag hade lite bra tips på järnrik mat, får gogla. Vad har du fått namnet blodpudding ifrån??? Det heter ju hälsopudding, så det så! Prova och ät nu igen min sköna.
    Fö. består dagarna mest av arbete, frysa och halka omkring utomhus och faktiskt längta jättemycket efter våren och krokusar i rabatten.
    Någon annan har kanske något roligare att delge dig.

    Jättekramar tjejen!

    SvaraRadera
  2. Hej min bästa! Ja visst finns det mycket i kosten som kan höja blodvärdet och det kan du säkert hitta på nätet, men snabbast går det med en järntabl. Vad säger läkarna om det? Blodpudding är gott men lite socker i hmmm inte så bra för dig kanske! Ja det är inte lätt. Bra att du har mamma hos dig som kan hjälpa dig med det praktiska. Kanske är det sömnen som är viktigast att du får att fungera. Se till att du får medicin som fungerar mot det. Det finns många olika typer av sömnmedicin. Håller tummarna.
    En liten rapport från ett kallt Halland. I morgon kommer Malin och Tilde med tåg hit och på kvällen kommer Sture o Tyra i bil hit. Tyra mår illa på tåget så hon trivs bäst i bilen. De ska vara här i 10 dagar och det ska bli jättemysigt. Leka o greja och säkert blir det några ggr till GeKås. hi hi
    I dag har Karin o Elliot o jag o Morris varit ute på en promenad och tittat in i nybyggda hus. Alla nya hus nu är ju svarta eller vita, det ser lite tråkigt ut tycker jag. Nu ska jag fixa kvällsmat till Åke så kram kram till dig./Britta

    SvaraRadera
  3. Isa: Ja de får gärna vara mini den här gången! Haha, ja hälsopudding låter ju onekligen mycket godare!
    Det är roligt att få höra lite vad folk gör, även om det inte är så stora, spännande saker, så tack för rapporten :)
    Kram

    Britta: Jag har fattat det som att man inte ska äta något i tablettväg, men jag får väl kolla upp det där lite mer noga. Och sömntabletterna kanske blir bättre på att göra sitt jobb ikväll :)
    Åh vad mysigt, du får hälsa dem så mycket!
    Ja färg blir man ju glad av, det behövs ibland!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Hej Emma,

    Inga bra järntips här heller, mer än persilja och det visste du tydligen redan. Låter läskigt att det kryper i kroppen när du sitter still och om du för på dig blir du för trött. Hoppas det går att vila med små, små rörelsepauser.
    Jag har suttit på Kungsholmens konferenscenter och lärt mig allt om företagande idag. För övrigt håller jag med Isa, det blåste kallt, det var halt och snöplogar verkar man inte känna till i Stockholms innerstad. Drottninggatan var ett enda snöskaos. Längtar nog också efter våren.
    Psssst. Vilken snygg Mariskål. Jag älskar den där färgen, här får vi hålla till godo med Kivilyktor i den där nyansen.
    Kram, Majken

    SvaraRadera
  5. Nu ska jag leka doktor en stund: Har de sagt att du har för lågt järnvärde? Blodvärde är nämligen något annat lärde jag mig av min doktor sist vi träffades. Han är energisk och tar diverse prover bara för att kolla lite. Jag har alltid lågt blodvärde, men det har visat sig vara normalt för mig. Samtidigt har jag ett helt okej järnvärde. Nästa vecka ska jag försöka övertyga Blodcentralen om detta, så de vill ha mitt blod igen. Slut på doktorsleken (den var till för att befria dig från blodpuddingen, dess medicinska värde kan förmodligen diskuteras).

    Rapport utifrån: Ja, tåget var försenat även denna dag (har åkt från Linköping), men hem kom jag i alla fall. Det är kyligt i Uppsala, men vackert för den som gillar snön (= jag). Min dator krånglar, undrar om den måste till doktorn (en annan än den som skiljer mellan blodvärde och järnvärde). Verkar vara något med startknappen. Läskigt när man inte får igång sin halvårsgamla dator! Men nu går den, som du märker. Resten av dagen tänker jag packa upp, ta en promenad, förbereda morgondagen, ta en dusch och sedan sova. Mer spännande än så är det inte utanför din verklighet. I alla fall inte ur mitt perspektiv.

    Bra med små monster istället för stora! Hoppas blodpuddingen får dem att förtvina, så du inte åt den förgäves. :)

    SvaraRadera
  6. Hej Emma! Du är duktig du.Inte nog med allt du får i dig via slangar. Du ska behöva äta blodpudding också. Inte ens om du kallar det hälsopudding skulle det gå att svälja. Finns några saker jag inte tror jag kan svälja och det är blodpudding och havregrynsgröt.
    O, ja, vill har vår. Det vill min bil också. Utetermometern visar 69,5 grader. Plus alltså. Kan berätta om vad som kan hända ute i stora världen. Vindrutetorkarna fick fnatt i dag. Gick i kors och ett torkarblad flög iväg. Åkte till bilverkstaden. Jo, jag skulle kunna lämna i den i morgon. Likabra att lämna den med en gång och ta sig med tunnelbana och buss till jobbet. Precis när killen i recptionen tar uppgifter om min bil kommer en verkstadskille och behöver jobb. Fanns inte något som väntade så han tog min bil för att se om det gick att åtgärda snabbt. När jag väntat en stund kom han tillbaka och sa att det var inte något stort fel. Det var åtgärdat. Han undrade vart killen i receptionen tagit vägen. Hade han skrivit någon rapport om min bil. Äsch, sa han vi struntar i det, jag kör ut bilen åt dig. Att komma in på Svenska bil. Få ett fel åtgärdat medan man väntar och slippa att betala. Det är ett underverk.
    Jag önskar dig en natt med sömn.
    Kram
    Birgitta

    SvaraRadera
  7. Hej kusinen! Här i varberg springer vi i kväll till tvättstugan(den i källaren är inte klar ännu), Elliot sover i sin lilla säng sedan 19.00 och på tv:n är det svensk maffia....läskiga typer det där!
    Spännande med peruken i morgon...hoppas det blir bra och att du känner dig någorlunda "hemma" i den. Vi alla tänker på dig!
    Kram Karin Fredrik och Elliot

    SvaraRadera
  8. Hej och Hallå där Emma!
    Dumma monster, dom gillar vi inte... kan man inte bara vägra släppa fram dom??!! Med din allra bestämdaste ton!
    Ja annars så är läget att jag och min kille gjorde slut i söndags.. känns sådär men vi ville olika saker här i livet, så det var tvunget... Jag kommer över det så småningom.
    Jobbar och står i, skit trött på de men men..Och vill bara att den vidriga snön ska försvinna...
    SKICKAR MÅNGA KRAMAR,
    Linda Q

    SvaraRadera
  9. Majken: Ja den där balansgången är lite knepig! Men nu har jag laddat med tabletter för nattens vågrätta läge, jag hoppas det fungerar som det ska :)
    Åh, spännande, och så himla bra att du lärt dig allt också! Då vet jag var jag ska vända mig den dagen jag behöver veta allt om företangande :) Haha, ja den här delen av landet verkar inte veta vad en snöplog är, det är märkligt...
    Visst är den riktigt snygg, jag gillar också den färgen så mycket!
    Kram!

    Monica: Oj, där ser man! Jag tog nog bara för givet att det är typ samma sak men man ska sannerligen inte svänga sig med orden hur som helst! Jag vet att blodvärdet är lite dåligt, jag ligger på 100 och friska människor ligger på mellan 120-130 sa den läkare jag träffade i måndags inför tisdagens cellgiftsbehandling. Jag vet inte hur långt under 100 man kan gå utan att tillsätta blod utifrån, så jag försöker äta det som höjer upp blodet lite. Järn kanske är en annan sak, jag får kolla upp det där! Tack för doktorsundervisningen, den var bra :)

    Ja dessa tåg, tur att du kom hem i alla fall! Och datorer som krånglar är läskigt, min dator fick spelet i gårkväll! Nu har den förvisso några år på nacken, men ändå... I övrigt gör det inget att det inte är en superspännande rapport, det är bara roligt att läsa vad folk har för sig, jag begär inget mer :D

    Haha, ja frågan är ju hur de där monstren ställde sig till blodpuddingen, de har bråkat ganska mycket nu i kväll. Om det är för att de gillar eller inte gillar blodpudding vet jag inte... :)
    Kram!

    Birgitta: Jag vet, blodpudding är otäckt! Havregrynsgröt gillar jag däremot, det brukar min frukost bestå av :)
    69,5 grader?!? Haha, det är galet galet galet! Men i övrigt lät det verkligen som ett underverk, härligt att man fortfarande kan bli positivt överraskad! Hoppas vindrutetorkarna och resten av bilen beter sig bra nu, fram tills det blir vår! Och ja, även när det blir vår också förstås... :)
    Tack, ja det hoppas jag med!
    Kram!

    Karin: Aha, tvättstugan ska jag springa till i morgon! Eller springa är kanske att ta i... ;) Ja det är läskiga typer, har inte sett något avsnitt, lyckas alltid missa det, men jag har läst boken (eller böckerna) programmen bygger på, spännande och scary!
    Ja det ska bli sååå skönt att få peruken, få se lite mer normal ut! Tror jag kommer trivas :)
    Kram till er alla!

    SvaraRadera
  10. Linda: Haha, jag försöker morra lite till monstren ibland men de verkar inte riktigt lyssna! Och grejen är ju den att de gör bra saker också, även om de går fram lite väl hårt i min smak! Så det är dubbelt det där...
    Aj då, vad tråkigt! :( Men det är ju precis som du skriver, vill man olika saker är det svårt att förena ett liv ihop, och då är det kanske klokast att avsluta. Fast roligt är det ju sannerligen aldrig... Hoppas du känner dig okej ändå!
    Ja hej då snö säger vi! Ropen skalla - vår åt alla!
    Många kramar tillbaka!

    SvaraRadera
  11. Blodpudding med lingon som är så gott. Vår sondotter kommer till oss när vi intar en sådan måltid. Det serveras tyvärr inte hemma hos henne. Blev själv rek. persiljesaft när jag hade lågt blodvärde. Det funkade.
    Här ute i min värld är det bara siffror, siffror och siffror igen. Det skall bli ett bokslut när allt är färdigräknat. Fär övrigt fryser jag väldigt i denna råa, kalla, gråa och trista vinter. Men musiken som ljuder här hämma lyfter. Önskar dig en GOD NATT!
    Kram Ylva

    SvaraRadera
  12. Emma ! Det är beundransvärt hur positiv du är i allt detta! Ja, jag kan rapportera från ett kallt småland. Det är inte så uppmuntrande, har själv legat däckad i influensa, ett kraftfullt virus har attackerat min kropp och jag klagar hela dagarna och tycker synd om mig själv. Önskar jag vore lika positiv som du. Nu önskar jag dig och din mamma ytterligare några fina dagar tillsammans! varm kram från lisa med röa racern

    SvaraRadera
  13. Ylva: Nej det är ju inte gott!! Men det är ju bra att vi alla har olika smak :) Persiljesaft låter spännande, det kanske man skulle testa...
    Oj, siffror är jag dålig på, så jag är inte så avis på ditt räknande, hoppas du får till det :) Usch ja, det är alldeles för kallt nu - tur det finns musik att värma sig med! Kram!

    Lisa: Tack! Usch, jag vet precis hur det där är, influensa kan ju knäcka en totalt, jag tycker alltid jättesynd om mig själv bara jag har lite feber faktiskt! Av någon anledning tycker jag inte så synd om mig själv nu när jag går igenom det här, det är som det är liksom! Men utan smärtstillande hade jag nog tjurat rejält... Tack, ja vi ska göra det bästa av det dygn som är kvar :) Kram!

    SvaraRadera
  14. Hej syrran ! Jag har hört att jordgubbar visst är värsta järnbomben (bomb på ett positivt sätt alltså) och dessutom är det ju urgott !!!! Kanske inte riktigt säsong nu men det borde gå att få tag på ändå. Tänker på dig jämt !!!! Tusen kram från storasyrran

    SvaraRadera
  15. Jossan: Jordgubbar är ju jättegott, så det är ett väldigt bra tips! Och det ska nog gå att få tag på även om det är smällkall vinter :) Tack och tusen kramar tillbaka!

    SvaraRadera