onsdag 2 februari 2011

Vaken, vaken, vaken...

Okej kära läsare, nu behöver jag er hjälp. Klockan är strax efter fyra och jag kan omöjligt sova. Gick och la mig vid halv tolvtiden, försökte komma till ro i två timmar. Vid halv två tog jag fram boken jag läst denna dag, i hopp om att den skulle få mig trött. Två timmar senare var jag lika klarvaken. Nu har jag gett sömnen en dryg halvtimmes chans att komma, men icke. Den här natten är förstås körd och om mindre än tre timmar ska jag upp - men det kommer ju fler nätter. Jag har inte sovit ordentligt sedan förra veckans cellgiftsomgång och det kanske inte är så mycket att gnälla för, att vakna på nätterna eller ha svårt att somna in är kanske normalt. Men jag är den som brukar somna så fort jag lägger mig på kudden och vakna när klockan ringer, så det här börjar bli smått irriterande! Nu behöver jag alltså era magiska tips för kommande nätter. Hur gör ni när ni inte kan sova?

Bäst just nu: Jag har ju i alla fall en bok att roa mig med fram till det att jag ska gå upp...

11 kommentarer:

  1. NEEEEEEEJ!!!!!! Det här var inte roligt att läsa, du behöver ju verkligen din sömn. Ett steg framåt, ett tillbaka grrr...Fixar du dr besöket idag?

    All världens styrkekramar till dig!!!!!
    Mamma

    SvaraRadera
  2. Typiskt! När nu gårdagen, som du beskrev den, verkade så fin, kommer natten och stökar till det. Förmodligen finns det minst tusen rimliga förklaringar till att sömnen störs just nu; mycket som händer i kroppen och i övrigt inte så mycket som är sig likt med rutiner och annat. Men det betyder ju inte att man inte vill - och inte behöver - sova. Typiskt, typiskt! Tyvärr har jag inget knep, för jag antar att det där med att räkna monster inte riktigt funkade denna natt. Jag brukar uppföra mig ungefär som du när jag inte kan sova, försöka göra annat än att försöka sova för att blir trött. Det brukar dessvärre inte vara så framgångsrikt. Så jag vet inte, även om jag önskar att jag visste vad du skulle göra. Typiskt! Kram, i alla fall.

    SvaraRadera
  3. åh vad drygt... det är verkligen jobbigt när man inte kan somna. hoppas att du orkar med dagen idag. Sen kanske du är så trött ikväll så att du somnar på stört? När jag inte kan sova brukar jag läsa en bok (en rolig) och funkar inte det så brukar jag läsa en tråkig bok:-) Så mitt tips är helt enkelt att läsa en stor, lång och tråkig (tex studielitteratur) bok med liten text... Hoppas verkligen att du får sova riktigt gott inatt och att dagen går bra idag. Tycker om dig!! Kram

    SvaraRadera
  4. Inger: Jodå, det gick bra med läkarbesöket, och jag är fortfarande väldigt pigg! Kommer inte somna under dagen men kanske satsa på en tidig sänggång ikväll. Kram!

    Monica: Haha, nej det gick inte alls, monstren är ju ganska lugna och fina nu, verkar mest ligga och sova och då är de snabbräknade, när de inte springer omkring och så menar jag :D Det gör inget att du inte har ett magiskt tips, det är så trevligt att läsa kommentarer från dig ändå! Kram!

    Lina: Ja det är verkligen drygt, men ja, i natt bör jag kunna somna ganska fort. Hm, jag kanske ska satsa på en tråkig bok nästa gång, typ leta fram en gammal mossig om ekonomi eller retorik eller något?! Tycker om dig med, kram!

    SvaraRadera
  5. Lise-Lotte Lindgren2 februari 2011 kl. 13:44

    Mitt enda tips är spikmatta och avslappningsband. Funkar på mig i alla fall.
    Kram!
    Jag har inte kommenterat nåt på sistone, men jag läser din blogg varje dag.
    Tycker för övrigt att dina monster var sötare roligare än de förmodligen förtjänar. Men de kan ju vara bra att kasta pil på ;-)
    Stora kryakramar
    Lise-Lotte

    SvaraRadera
  6. Lise-Lotte Lindgren2 februari 2011 kl. 13:46

    ...sötare OCH roligare... skulle det ha stått. Går på LCHF-diet och märker alltmer att hjärnan verkligen behöver kolhydrater för att funka...
    Kram för tredje gången

    SvaraRadera
  7. Lise-Lotte: Jag är en vekling, tycker spikmatta gör ont! Men jag har å andra sidan utsatts för en del smärta efter att jag testade första gången, så smärttröskeln kanske är högre nu... Kul att du läser, det gillar jag! Haha, ja pilkastning är en bra idé, ska skaffa några pilar och genomborra dem när lusten faller på :D Kram för fjärde gången då :)

    SvaraRadera
  8. Lise-Lotte Lindgren3 februari 2011 kl. 15:01

    Jo spikmatta gör ont de första gångerna, och i början när man lägger sig. Men ge den en chans om du har en hemma. Den är bra mot huvudvärk och magknip och lite allt möjligt har jag märkt. Om inte annat gör det ont någon annanstans en stund ;-)

    SvaraRadera
  9. Lise-Lotte: Haha, ja men det kan ju vara bra att få ont någon annanstans som omväxling :D

    SvaraRadera
  10. Ja du Emma. Det är visserligen att par dagar sedan som du skrev ditt nattinlägg, men du ville ju ha magiska tips. För mig finns det ett som fungerar varje gång: Jag börjar bedja, jag brukar gå igenom släkten, men efter ett tag vet jag inte om jag hann igenom hela klanen, för jag upptäcker att jag vaknar till väckarklockan. Man kan ju undra vad det är för sömnmedel i bön.
    Hälsningar din farbror Göran

    SvaraRadera
  11. Göran: Haha, hoppas du ändrar ordningen på släkten, så alla hinner nämnas med hyfsat jämna mellanrum innan du somnar! På det sättet gör det ju inget om du råkar somna ifrån mitt i kusiner och pysslingar, för då kanske de hinns med nästa natt :D

    SvaraRadera