lördag 26 februari 2011

Städat och fint

I dag har jag storstädat. Eller storstädat är kanske att ta i (beroende på vilken nivå man lägger sig när man storstädar), jag har dammat, städat badrummet och dammsugit. Men det känns som en storstädning för det har tagit hela dagen. Jag gör förvisso saker ganska sakta nu för tiden och jag har tagit paus både en och två och tre gånger - men ändå. Så stor är inte min lägenhet så det skulle behövas en hel dag att få den i ordning, men ibland blir det så där. Hade inte så många andra planer så det gjorde ju inte så mycket. Och nu är det fint!

Det är skid-VM nu, för er som missat det, och den första pausen inträffade väldigt lägligt under damernas dubbeljakt 15 km. Te och mammas goda bullar var sällskap. Nu är det ju nästan aldrig spännande att kolla på en tävling där Norges Marit Björgen deltar eftersom hon vinner allt hon ställer upp i, men det är trevligt att se bra svenska skidåkare också.


Även om det känns som att jag opererades för ganska länge sedan räknas jag fortfarande som nyopererad. Det betyder att jag egentligen inte får dammsuga än på drygt en månad men i dag kände jag mig tvungen. Hittills har jag använt min lilla snyggdammsugare...

Den här lilla dammsugaren är operationsgodkänd! I alla fall av mig.


... men i dag tog jag fram den något större, som jag alltså inte får använda. Det handlar ju om att jag inte får lyfta eller dra tunga saker, det är det som är förbjudet när man är opererad. Nu löste jag det problemet genom att putta dammsugaren framåt med foten i stället för att dra den med armen. Det tog lite längre tid men fungerade alldeles utmärkt, nu är varenda dammråtta och gruskorn borta!

Känslan av att vilja städa kom egentligen redan i går när jag fick en ny vattenkran insatt i köket. Har haft en väldigt trög och alldeles för låg kran förut. Eller den har väl varit normalhög men jag gillar de höga bättre, det är lättare att diska höga, stora saker under en hög kran. Och kan man tänka sig så fint det blev! Tusen tack L och A för mycket fint genomfört arbete och fina blommor!

Snyggkran! Här går det att diska väldigt höga saker...

... och titta vad det glänser, det nya, icketröga handtaget!

Fina rosa tulpaner lyser upp i sovrumsfönstret!


Bäst just nu: Blir fortfarande jätteglad (förstås, varför skulle jag sluta bli glad helt plötsligt?) för hälsningar från nära och kära! Fick ett glatt kort och en Trisslott (utan vinst tyvärr) av L och söta lilla E i går och jag tycker fortfarande det är så härligt när folk tänker på mig. Det värmer ska ni veta :)

Den såg så glad ut, den lilla grodan. Men en vinst levererade den inte...

5 kommentarer:

  1. Man blir kreativ när man är begränsad. Som med din dammsugning - man hittar på något som fungerar. Så gjorde jag för ett år sedan då jag hade gipsat ben jag inte fick belasta. Men till sist måste man och vill man dammsuga, så jag hittade på en metod som fungerade. Den var långsam, men tillräcklig. Heja kreativiteten!

    SvaraRadera
  2. Det låter bra att du kunnat städa idag, även om det tagit sin tid. Skön känsla efteråt. Fiffigt att sparka fram dammsugaren, metoden måste testas. Förstår att det är bättre med huvudet och det gör mig väldigt glad.
    Tulpaner är också en glädjehöjare, liksom en bra kökskran och lite överraskningar i brevlådan. Trissvinst nästa gång- plötsligt händer det-

    Kram och sov jättegott i natt!

    SvaraRadera
  3. Monica: Precis! Så ibland är det kanske bra att bli lite handikappad eftersom man utvecklar sin fantasi på kuppen! Man ska alltid försöka se något positivt i allt :) Kram

    Isa: Verkligen, nu behövdes lite ordentlig rengöring. Ja blommor blir jag glad av, så är det bara! Jo, jag hoppas också det... kram

    SvaraRadera
  4. Visst är det skönt å städa, åtminstone efteråt, när det luktar fräscht (hur stavas...?)och allt är iordning. Ett lugn infinner sig. En fika upp på det och man mår riktigt gott!!! Nu ska jag gå loss i vårt hus och städa så tack för inspirationen till det Emma! Ha en go vecka önskar Lisa fr småland

    SvaraRadera
  5. Lisa: Ja det är det, jag kan till och med - ibland - gilla det under tiden (även om det förstås är trevligast efteråt)! Och fika är ju ett utmärkt sätt att fira det hela på :) Varsågod! Detsamma, kram.

    SvaraRadera