fredag 11 februari 2011

Tråkiga plåster, fina drömmar och bebissött

Äntligen inomhus i värmen. Jag har förvisso haft en trevlig dag utomhus och på väg till och från ställen, men det går inte att komma ifrån: det är kallt, väldigt mycket snö, väldigt lite plogat och skönast att vara hemma. Alltså jag förstår inte, hur svårt kan det vara?!? De som verkligen borde ha koll på kommande väder har det inte, inte ett dugg. Vi andra, som mellan varven tittar på nyheter och väderleksrapporter, har vetat det här ett tag. I onsdagskväll sa meteorologen "i morgoneftermiddag kommer ett stort snöoväder in över Stockholm..." så vi andra hade full koll på vad som komma skulle. Men de där som exemplevis kör plogbil och borde ha koll på vädret har tydligen haft ledigt både i går och i dag. Allihop! Mycket märkligt.

Ut skulle jag i dag ändå. Det var blodprovsdags vid lunchtid och jag klädde på mig det varmaste varma för att trotsa snö, vind och kyla. Det gick ganska bra. Dessvärre gick det dåligt hos sköterskan som skulle ta prov. Jag kollade in plåsterläget så fort jag kom in i det lilla båset för provtagning. Det fanns bara tråkiga, bruna, intetsägande plåster! Det var ingen idé att fråga ens, det sköterskorna erbjuder barn (och barnsliga vuxna förmodar jag) som suttit och lidit av nålstick är klistermärken, sådana där lite bubbliga, färgglada. Det märke som låg överst i lådan nära plåstren var en fågel som såg ut som en blandning mellan en stork och en flamingo. Vad skulle jag med en stomingo/flamork till?!? Så jag gick därifrån lite besviken... Själva blodprovstagningen gick dock bra.

Sedan åkte jag in till stan en sväng, skulle fixa några ärenden. Besökte bland annat en av mina favoritbutiker, som jag sällan tar mig råd att handla i men vars varor jag drömmer om. Jag gillar verkligen stilen hos Lexington!

Vem vill inte ha frukost på sängen i den här sängen, med mängder med kuddar och fina sänglakan? En brasa att titta på under tiden är inte heller helt fel!

Den här kudden vill jag ha, med sitt fina budskap :)

Jag fick värsta vårkänslorna när jag såg den här fina, ljusa dukningen!

Middag, någon?

Så här ska jag bo en vacker dag, i ett stort vitt fint hus! Då är ni alla välkomna att hälsa på! Det är ni i och för sig nu också, men kanske inte samtidigt - jag bor inte så stort. Än.


I eftermiddags träffade jag vännen Karin för en fika. Om ungefär en och en halv månad kommer hennes och hennes sambo Antons bebis och på stan i dag kunde jag inte låta bli att köpa världens sötaste skor och strumpor åt den lille som snart kommer. Det finns hur mycket fina barnkläder som helst och har man ingen egen bebis att köpa till får man köpa till andra, har jag bestämt! Karin och Anton fick också en present, det är ju alla hjärtans dag snart och jag råkar gilla att slå in presenter...

Söta strumpor och skor från Kappahl. Skorna har mjukt grått fårskinnsaktigt ludd invändigt och är ungefär hur söta som helst!

Innehållet avslöjar jag inte, men det är roligt att slå in snygga paket. Pappret kommer från Stockhome, är vitt och glansigt i botten med svarta sammetsblommor. Ett rött sidenband blir fint till.


Nu är det en lugn kväll, plockar lite, kollar på tv, tappar hår - det mesta som vanligt alltså. I morgon kommer mamma, det blir trevligt!

Bäst just nu: Värmeljus. Sprider värme och ljus, precis som ordet säger. Bra fredagsmys.

7 kommentarer:

  1. Du, om du looovar att ligga kvar i sängen så ska jag ordna en kanonfrukost till dig, bulla upp med kuddar och få till det riktigt kanonmysigt. Nu när jag sätter det på pränt så måste jag ju se till att det blir så också. En annan morgon gör jag Amerikanska pannkakor med tillbehör, bara så du vet.
    Lägg därtill till lite GVB music som fulländning, smaka på det du!

    Fina bilder du tagit idag, det vita huset gillar jag starkt, för att inte tala om de söta små bebisprylarna. Du är en bra kompis du!

    Sov nu i natt och styrkekramar i parti och minut!
    See you/ mamma

    SvaraRadera
  2. Inger: Åhh, det kommer bli bra frukostar här nu framöver, härligt :)
    Ja det blev jag också förtjust i, och så en fin, välkomnande bänk där vid vägen :D Ja skorna skulle man kunna köpa och bara ha stående på en hylla för att de var så fina!
    Det ska jag göra, kram!

    SvaraRadera
  3. Emma önskar dig och mor ingen en härlig/rolig och upplyftande tid tillsammans. Av kommentarerna att dömma kommer det att bli så. Har du aldrig funderat på att skriva en bok? Du har en fantastisk gåva i att uttrycka dig. Allt blir så spännande. Tom inköp av strumpor och skor på Kapp Ahl.
    Må så innerligt gott.
    Kram Ylva

    SvaraRadera
  4. Skall naturligtvis vara mor Inger.

    SvaraRadera
  5. Ylva: Tack, ja det blir roligt när hon kommer hit :) Jag har nog tänkt tanken ibland men det har stannat vid en tanke - än så länge... Tack för berömmet! Detsamma, kram

    SvaraRadera
  6. Tack för igår! Alldeles utomordentligt trevligt! Anton blev också mycket glad över de finfina presenterna, han hälsar å tackar! Passa på och bli ompysslad nu av mamsen! Kram!

    SvaraRadera
  7. karin: Verkligen, jag ser redan fram emot nästa gång vi ses :) Hälsa tillbaka! Det ska jag, sannerligen, kram!

    SvaraRadera