tisdag 22 februari 2011

De Riktigt Starka Tabletterna

Vet inte när jag sov så gott, utan sömntabletter, som jag gjorde i natt. Visst vaknade jag ett par gånger och två timmar innan jag fick ta en ny värktablettsdos hade jag hysteriskt ont och höll på att bli tokig. Men när tabletterna väl började verka infann sig en skön, lullig sömn. Har varit fortsatt trött hela tiden, sovit mig igenom en del av förmiddagen. Skulle nog kunna sova nu också men det vore kanske dumt.

Motionen för i dag, grisen och jag jobbar på samma sätt!


Efter att ha pratat med sjuksköterskan i går gav jag mig på De Riktigt Starka Tabletterna. Började med en halv och bröt ihop över lunchtallriken eftersom den inte hjälpte ett dugg och jag grät så jag trodde jag skulle gå sönder, smärtan gör mig fullständigt tokig! Men efter en hel variant av De Riktigt Starka Tabletterna plus två alvedon började skallen bete sig snudd på helt normalt. I det läget visste jag att det inte skulle göra något om jag inte skulle sova en enda minut i natt, bara jag slapp smärtan var jag lycklig! Lyckligtvis gör alltså De Riktigt Starka Tabletterna mig trött också, perfekt när det är dags att sova.

De Riktigt Starka Tabletterna gör att jag står ut under dygnets vakna timmar. De två sista timmarna innan jag får ta en ny dos är jobbiga, då lipar jag igen. Det är ett sabla lipande på mig nu tyvärr men det är svårt att låta bli när man tror man ska explodera av smärta. Å andra sidan ler jag lite fånigt när jag fått i mig De Riktigt Starka Tabletterna och smärtan bedövas.

Åhh vad starka vi är! Heja oss!


Pratade med en läkare tidigare i dag. Vi beslutade att ge det några dagar till, försvinner inte värken ska jag få en ny variant av De Riktigt Starka Tabletterna, som jag ska äta tillsammans med den variant av De Riktigt Starka Tabletterna som jag redan har. Det blir många Starka Tabletter med andra ord. Men vi hoppas båda att jag slipper, och det borde jag göra väldigt snart. Biverkningar har man normalt bara första veckan efter sin cellgiftsomgång och eftersom jag fick senaste gifterna i tisdags förra veckan kan jag tänka mig att slippa den här skiten nu!

Gav mig ut på en liten promenad i dag, skulle ner till mataffären. Det krävdes alla krafter för det lilla äventyret, var helt slut efteråt. I morgon ska jag, om jag orkar, på datortomografi (när man ligger på ett bord som åker fram och tillbaka i en stor kamera kan man säga) på KS och då ska man tydligen äta lite specialkost innan. Vet inte hur många gånger jag bara ville lägga mig ner i en snödriva och inte ta ett steg till. Mår jag likadant i morgon blir det ingen datortomografi för mig, men vi får väl se hur det går. Jag hoppas så innerligt att allt ska släppa nu, jag vill så gärna få känna mig lite normal!

Tar det lugnt resten av den här dagen, gör inga häftiga saker direkt, känns som att skallen behöver vara i stillhet. På det sättet kanske den fattar att det är så mycket bättre att inte bråka, att bara göra som jag vill. Kanske.

Bäst just nu: Den sekund man känner "Åh, nu har tabletten börjat verka, nu gör det inte ont längre!". Det är nästan så man kan gråta av lycka då :)

8 kommentarer:

  1. Näe, nu tycker jag riktigt synd om dig! Hoppas du får mycket stöd och peppning av dina nära och kära . Här kommer iaf varma styrkekramar från Lisa

    SvaraRadera
  2. Lisa: Jag håller med dig! Lyckligtvis får jag mycket stöd och det känns ju alltid bra! Tack för kramar, du får tillbaka också :)

    SvaraRadera
  3. Jag knorrar och morrar, gnäller och skäller för jag vill inte att du ska behöva ha det såhär jobbigt! Tyvärr hjälper det väl inte ett endaste dugg.
    Jag vill ju bara kunna hjälpa dig! Du ska i alla fall veta att jag tänker jättemycket på dig och det tänker jag fortsätta med, så det så!
    Nu får det vara slut med värken i huvudet, punkt slut!

    Bästa, mesta kramar!

    SvaraRadera
  4. Så ledsamt att reaktionen skulle bli så svår denna gång. Nu tror vi att de starka, starka tabletterna kommer att hjälpa dig fortsättningsvis. Sedan tycker jag att grisen och du fortsätter att jobba tillsammans. Det är gott med en liten humorist när livet blir så här jobbigt. Som den fighter du är FIXAR DU DETTA.
    Du finns i mina tankar ofta.
    Kram Ylva.

    SvaraRadera
  5. Isa: Nej tyvärr gör det ju inte det, men det är bra at du fortsätter tänka, det hjälper :) Kram!

    Ylva: Ja det är ju typiskt, känns som att det kan räcka med lite lagom biverkningar! Haha, ja man måste försöka ha humor i det hela också! Tack, kram!

    SvaraRadera
  6. Hej Emma! Det låter ju alldeles förskräckligt, Är det verkligen möjligt att du ska ha det så? Jag vet att behandlingen är det tuffaste någon människa får genomgå, det är ju meningen att slå ut så mycket som möjligt, men ändå hålla ihop dig.Men du ska inte behöva ha så ont! Det finns ju morfin o sånt, det finns bra sömnmededicin. Du måste kunna vara på sjukhuset när det är som svårast o få hjälp med mat och pyssel och hjälp med smärtstillande. Var nu inte för "duktig" be om hjälp. Du har ju även din diabetes o tänka på, så snälla Emma försök att be om hjälp med det prakiska du har tillräkligt som det är. Det måste finnas något som kan underlätta dina olika svårigheter tills det vänder. Malin o Tyra o jag sitter nu här framför datorn och alla vi hälsar till dig. Kram

    SvaraRadera
  7. Usch och fy. Allt jag vill skriva känns bara klämkäckt, och vad vet jag om att ha sådär ont? Ingenting. HOppas det går över, SNART. Kanske ses vi i eftermiddag? Om du orkar. Kram

    SvaraRadera
  8. Britta: Ja det har varit en kamp utan dess like känns det som. Men det är bara att fortsätta med tabletter och så, det går ju över, kanske är det på väg att göra det nu, håll tummarna...! Kram

    Helena: Jo men du har ju migrän ibland, det gör ju hysteriskt ont! Och det var bra medicin att ses i dag :) Kram

    SvaraRadera