söndag 6 februari 2011

Hej då håret

Jodå, det blev sömn i natt. Inte så att jag somnade så fort jag kom i säng och sov gott hela natten - nej då, det tog ett tag innan jag somnade och jag vaknade ett par gånger, men det kanske fungerar så att sömntabletter behöver tid på sig innan de börjar jobba. Det känns bra att ta dem i alla fall, när jag kröp ner i sängen i gårkväll kändes det som att det förhoppningsvis är slut på sömnlösa nätter, de ger lite trygghet de där pillren. Dessvärre har jag råkat ut för en av dess biverkningar. Nej, jag har inte blivit aggressiv, men den mer vanliga biverkningen "smakförändring" har drabbat mig. Mat verkar smaka som vanligt men vatten - den godaste dryck jag vet! - smakar beskt och är nästan odrickbart! Det står att detta oftast är övergående, jag hoppas innerligt på det...

Tror cellgiftsmonstren ligger i när det gäller håravfallet nu. Jag har alltid tappat några hårstrån när jag kammat håret, tvättat det, satt upp det i någon sorts frisyr. Men vid förmiddagens hårtvätt snackar vi inte några hårtrån. När jag kramar ur så mycket vatten som möjligt innan det är dags för handdukstorkning brukar jag alltid kunna dra av de hårtrå som hänger löst, det krävs max två "genomdragningar". Efter 20 genomdragningar denna gång hade jag fortfarande lika mycket hår i handen som vid första dragningen. Och nu ligger det hårstrån överallt i lägenheten (helt meningslöst att dammsuga, som jag gjorde innan jag gick in i duschen...) trots att jag försöker gå till soppåsen i köket och dra ut så mycket hår som möjligt just där. Skulle tippa på att ett par hundra hårtrån ligger i soporna vid det här laget. I morgon ska jag ringa perukstället och fråga när de tycker det är läge att komma och raka bort det som inte hunnit falla av.

Tog faktiskt ett kort efter hårtvättandet, hade rensat ut en massa hår som låg i handfatet. Inte för att publicera här, för det såg faktiskt ganska otrevligt ut, utan mer för min egen del. Ni får i stället en läskande bild på förmiddagsfikat denna dag:

Frukt- och bärsallad med tre sorters melon, ananas, röda vindruvor och blåbär. Mums!


Bäst just nu: Solen som skiner! Att sätta sig en stund på balkongen och bara vända näsan mot värmen är inte helt fel :)

10 kommentarer:

  1. Oj, kan du sitta på balkongen, det låter riktigt skönt. Om jag inte minns fel så har du ett nice solläge på din balkong.
    Fruktsalladen såg fin ut, blåbär ska tydligen vara väldigt nyttigt.
    Kommenterade inte inlägget från igår men det var så bra! Du är allt bra klok du.
    Håravfall, känns det jättesvårt? Min vän, jag fortsätter att tänka på dig och hoppas att du får en bra dag.
    Många kramar!

    SvaraRadera
  2. Den fruktsalladen såg jätteläcker ut! Vill också ha, får fixa det någon dag. I morse när jag samlade upp allt tappat hår som hamnat vid golvbrunnen i duschen tänkte jag på dig och på att jag lovat att aldrig mer klaga över att jag tappar en hel del hår. Det blir ju inte roligare för dig att tappa håret för att jag är glad över att jag har eget hår att tappa utan att jag för den skull blir skallig. Men allt som på något sätt kan bidra till tacksamhet över det man har är ju ändå på ett sätt positivt. Även något så trist som att ditt hår lossnar. Tur i alla fall att du har en så snygg och praktisk peruk att se fram emot! Och härligt med solen; balkongliv är nice!

    SvaraRadera
  3. Isa: Ja det var skönt så länge det varade, nu är det inte så så soligt längre. Jag vet, och det var en mycket god sallad :) Nej det känns inte alls svårt, bara lite synd att jag inte klippte av håret kort typ igår, så jag hade sluppit alla långa hårstrån överallt nu... Kram!

    Monica: Ja jag rekommenderar den! Du får klaga, det gjorde jag också förr när jag tappade håret, för det är ju inte roligt även om man vet att det växer ut igen! Och jag har ju som sagt min peruk så jag känner ingen ångest över att det nu blir hårspår var jag än går :) Det är det verkligen, jag ser fram emot våren när man kan sitta där ofta! Kram

    SvaraRadera
  4. Du är alltid läsvärdl! Nästa gång du njuter med näsan mot solen kan du reflektera över ett afrikanskt ordspråk som säger "Vänd ditt ansikte mot solen så faller skuggan bakom dig"

    SvaraRadera
  5. Hoppas nu innerligt att sömnen omfamnar dig. Att vara pigg, fast trött, är ingen höjdare. Det kommer så många tankar på natten, då när garden är nere känns allt lite värre än på dagen.
    Men som vanligt verkar du ta det mesta med ro, med humor och underfundighet.
    Tänker på dig Emma. Kram från Majken

    SvaraRadera
  6. Gunnar: Bra ordspråk! Det är ju så man vill ha det, sol och värme framför sig, skugga och kyla bakom :) Kram

    Majken: Ja det är lätt att tänka väldigt mycket på nätterna när man inte lyckas sova. Jag försöker göra hjärnan så blank som möjligt - ibland funkar det, ibland inte! Ja det gör jag, finns ingen anledning att ändra ett vinnande koncept :) Kram

    SvaraRadera
  7. Hej Emma!
    Jag hittade hit via C. Engvalls hemsida då hon länkade hit. Jag är nämligen syster till hennes bror.
    Först och främst vill jag säga att du har en fantastisk hemsida. Du skriver så fint och den är så vacker till utseendet. Jag kommer absolut att följa dig framöver.

    Anledningen till att jag egenligen skriver detta inlägget är för din biverkan av sömnmedicinen. Jag tror jag vet vilken du äter eftersom jag själv hade samma biverkan. Är det Imovane eller något utbytespreparat? I så fall finns det en annan tablett som heter Stilnoct du kan prova. Jag kände ingen beskhet i munnen av den. Kanske heter den något annat i dag för det var ett tag sedan jag åt den, men frågar du din läkare så vet han/hon vilken jag menar.

    Ha det riktigt bra och var rädd om dig
    Bästa hälsningar Anna

    SvaraRadera
  8. Anna: Hej, vad kul, du är så välkommen! Vad har Caroline för hemsideadress? Jag vet bara "14 år till salu-sidan" inser jag nu... Ja receptet var Imovane, just den var slut på apoteket så jag fick en annan sort med samma innehåll men ett annat namn. Jag tycker vatten börjar smaka normalt nu men jag ska absolut be att få ett annat preparat om beskheten kommer tillbaka, så tack för tipset! Detsamma och kram!

    SvaraRadera
  9. Hon har en hemsida, men den är privat och man måste ha lösenord. Det kan du säkert få. maila henne så ger hon dig det säkert.
    Hoppas du får en bra dag.
    Kram Anna

    SvaraRadera
  10. Anna: Aha, då ska jag göra det, tack! Detsamma, trots att det inte är så många timmar kvar - men du kan få spara min önskan till i morgon :) Kram

    SvaraRadera