lördag 12 februari 2011

Välkommen mamma!

En liten lördagsrapport. I dag har jag fått besök av mamma som ska vara här några dagar, det är roligt att ha någon att umgås med igen. Speciellt om andra cellgiftsbehandlingen blir av nästa vecka, då är det skönt med någon som kan pyssla om en! Det känns som en evighet sedan jag fick första behandlingen, jag har glömt hur jobbigt det var några dagar efteråt, jag bara minns att det var jobbigt på något sätt. Eftersom biverkningarna kan bli olika från gång till gång spelar det inte så stor roll att jag glömt mycket - jag kanske kommer må helt annorlunda denna gång! Nåväl, inte så stor idé att fundera på det nu, jag ska väl först få reda på om mina blodvärden och allt annat är tillräckligt bra för att kunna få behandling nummer två.

Fortsätter tappa enorma mängder hår. Jag vet att det blir mycket hårprat här nu, sorry om jag tjatar. Men det är en så stor grej att tappa håret, att få stora tussar i handen så fort man kammar sig. Fortfarande är jag mest förundrad över hur mycket hår det finns på huvudet - för att inte tala om hur mycket det ligger i handfatet efter varje gång jag tvättat eller kammat. Ju fler dagar som går desto mindre hår på huvudet, desto mer i handfatet. Känner fortfarande ingen större sorg över detta faktum, det är ju ingen idé! Bara att gilla läget. Dessutom har jag ju en snygg peruk som väntar på att börja användas :)

Mamma ja. Vi har inte hunnit göra så mycket, mest umgåtts och promenerat. Och fikat förstås. Mamma hade med sig flera påsar hembakade bullar, två godsaker festade vi loss på till eftermiddagskaffet.

Efter promenaden var det alldeles väldigt fint solljus i vardagsrummet!

Eftermiddagsfika med mammas goda bullar...

... som snabbt försvann ner i magen och lämnade pappersformarna efter sig!


I kväll blir det lugnt - lite tv och varma mackor med champinjon- och skinkstuvning. Jag är lite trött i kroppen i dag så det är perfekt att bara ta det soft, kritisera usla låtar i Melodifestivalen och äta gott. Det blir alldeles utmärkt så!

Lördagsmys med salta pinnar och godis.


Bäst just nu: Foppa tillbaka på is, i NHL. Det blev ju förvisso förlust men han spelade ju fint! Jag gillar att han aldrig ger sig, trots att så många gnäller och säger att han inte kommer fixa farten, spelet, foten. Go Foppa, jag håller på dig! Jag kan heller inte låta bli att lyfta på hatten och gratulera Manchester Uniteds Wayne Rooney till årets mål, en klockren bicicleta rätt upp i krysset, gjort i dagens Premier Leaguematch mot Manchester City. "Det snyggaste jag gjort" sa målgöraren själv efteråt - och rackans vad läckert det var!

10 kommentarer:

  1. Mmm, mammor e bra! Och bullar! : ) Vill egentligen bara säga att jag följer dig i mina tankar och böner. Du e fantastisk Emma. Ett föredöme! kram Helen

    SvaraRadera
  2. Men vad kul med en riktig kvinna som gillar sport lika mycket som jag gör:) Foppa är bäst och det där målet! Måste nog bli det snyggaste i år.
    Vi kollar den mesta fotbollen min sambo och jag. Främst Italienska ligan och Milan eftersom vi båda är Zlatanfans!
    Vilken fin lägenhet du verkar ha. mysigt! Och härligt med mamma på besök.
    ha en bra dag.
    Kram Anna

    SvaraRadera
  3. Helen: Mammor och bullar är en perfekt kombination :) Nu blir jag lite generad, men glad! Tack och kram!

    Anna: Ja livet vore synnerligen tråkigt utan sport, hockey och fotboll är mina favoriter! Såg att TV11 sänder Serie A så nu kan även jag kolla italiensk fotboll på söndagarna :)
    Den är superfin, jag trivs väldigt bra! Ja det är mycket trevligt med mammabesök :)
    Detsamma, kram!

    SvaraRadera
  4. Emma, ser ut som ni hade en trevlig lördagskväll.Ser så mysigt ut.
    En promenad dessutom, bravo! Försöker själv vara ute lite extra just nu.
    En bra söndag önskar jag er!
    Jättekramar!

    SvaraRadera
  5. Hejsan! Hälsa din mamma så mycket från oss! Tänker lite extra på dig denna veckan! En inredningsfråga....till vänster om din soffa, på väggen, är det en tapet eller tyg?? Har du lust att ta ett annat kort så att jag ser hur det ser ut på väggen? Funderar på att kanske göra något liknande...får se!
    Stor kram kusinen!!

    SvaraRadera
  6. Hej! Vi har just nu återvänt från Lund där vi varit o hälsat på Åkes mamma som i dag fyllde 84 år. Vi såg snödroppar!!!! En bukett med dessa vill jag ge dig som start på nästa vecka. Kram

    SvaraRadera
  7. Hej Emma!

    Va stark du är och du kommer klara dig genom sjukdomen galant!
    Vilken fin lägenhet du har måste jag också säga.

    Ta hand om dig och Charlie hälsar!
    Kram
    Linea :)

    SvaraRadera
  8. Isa: Det hade vi! Ja det var skönt att vara ute även om det är lite för kallt för min smak... Kram!

    Karin: Mamma hälsar tillbaka! Det är tyg, cirka 70 cm brett. Jag kan ta lite bilder och skicka till dig :) Hälsa Fredrik, kram

    Britta: Vad trevligt, och det låter väääldigt trevligt med snödroppar - här är det svinkallt! Jag tar tacksamt emot denna bukett :) Hälsa Åke, kram!

    Linea: Tack, vad gulligt av dig :) Jag tror också det kommer gå bra. Det ska jag göra, och jag håller tummarna för dig när det gäller USA :) Hälsa tillbaka, kram!

    SvaraRadera
  9. Emma! Vilken fin lägenhet du har. Mkt god stil. Inspirerande att se dina fina bilder. Vi bor i 70-talshus och vi har vissa upprustnings- samt tillpiffningsambitioner. Det gäller verkligen att anstränga sig och att leta efter inspiration för att lyckas få det hemtrevligt. Alltså härligt att få lite idéer, tack Emma! Kram på dej.

    SvaraRadera
  10. Sofia: Tack! Ja ibland behöver man inspiration och det är ju roligt om jag kan hjälpa till med det :) Kram!

    SvaraRadera