lördag 30 april 2011

Vintern rasar även inomhus

I dag är det tydligen valborgsmässoafton. Jag har lite svårt att hålla reda på dagarna, det var lättare när man jobbade. Då visste man att måndag var måndag, lördag var lördag. Går man omkring och är sjukskriven kan måndag lika gärna vara söndag och lördag lika gärna onsdag. Men i dag ska man titta på eldar och sjunga vårsånger. Det blir inget av det förstnämnda för mig detta år. Hade gärna kollat på en eld, en liten stund i alla fall, men jag har inte alls den orken och kraften i dag. Det känns lite som att all min kraft har halkat ner i fötterna och där ligger krafterna och bråkar om utrymmet - vilket bara gör att det gör ont i fötterna och det spelar därför ingen roll att jag har krafter just där. Resten av kroppen är vinglig och svag, så elden får vara för vår del.

Sjunga kan man däremot göra. Pappa och jag gav oss på lite skönsång för en stund sedan, av någon anledning hoppade vi över vårsångerna (varför ska man göra som alla andra?!?) och gick direkt på Sommarpsalm, mer känd som En vänlig grönskas rika dräkt i stället. Det var väldigt vackert. Vill man vara mer rätt i tiden funkar ju den här också:

Kom igen nu, kläm i och sjung!

Vill man inte sjunga kan man ju titta på fina vårblommor från trädgården, det funkar också bra på Valborgsmässoafton.


Ja det går att rasa även inomhus, utan eldar! I kväll ska vi äta gott och fira våren på så vis. Ett och annat fyrverkeri lär vi också kunna titta på, utsikten över Vättern är som första parkett kan jag meddela.

I övrigt har vi i dag varit hos mormor och ätit middag. Sedan har jag haft väldigt roligt när jag satt och tittade i en gammal notbok från mina år då jag tog sånglektioner på musikskola (mellan- och högstadiet vill jag minnas). Läste upp ett gäng rader för mamma - som kanske hade mer roligt åt att jag hade roligt än åt själva orden. Men jag är så rackans lättroad!

Åhh vad roligt man kan ha åt sångtexter! En av favoriterna var "Uti en rännsten på ett torg bland sopor, skräp och spån, där låg en slocknad fimp och grät, och inte långt ifrån det låg en liten sticka från Kreugers tändsticksstad, två vilsekomna själar ur nattens maskerad". Tänk vilken hit. Extra roligt blev det när man läste texter med lite dialekt. Ja ja, lättroad som sagt.

Bäst just nu: När man nu inte har krafter nog till att vara ute och titta på eldar är det ju bra att SVT bjuder på sista avsnittet av The Kennedys. Bra serie för oss som inte orkar vara ute och flänga på lördagkvällarna hur som helst...  

3 kommentarer:

  1. Ja, Emma det är likadant för oss pensionärer. Dagarna flyter ihop och man får kolla tidningen när den kommer för att veta vilken dag det är. Men idag är det ju iallafall Valborgsmässoafton och vi gör som ni. Äter gott och kollar eldar hemifrån. Ni sitter ju på första parkett. Så då sitter vi på andra. Hade gärna lyssnat till er skönsång. Senare blir det Kennedys här också.
    Det ärä ju tråkigt och ha all kraft i fötterna. Hoppas på en jämnare fördelning imorgon.
    Glad 1:a maj till er. Kram

    SvaraRadera
  2. Emma, häftig sång du hittat, jag förstår att du fick ett skrattanfall. Hade gärna varit med!
    Ha en bra valborgsmässoafton, Vintern raaasat.... och 1:maj!
    Synd att Kennedys slutar ikväll, gillar!
    Världens största VÅR kram!

    SvaraRadera
  3. Ylva: Hahaha, ja men då är jag ju i gott sällskap :D Låter som ni också har haft en bra afton! Detsamma och kram!

    Isa: Ja det var nog en av de mest galna sångerna jag stött på! Ja det var lite synd, det var en bra serie... Kram!

    SvaraRadera