tisdag 5 april 2011

Krafter på väg tillbaka

Hipp hipp hurra, i dag har krafterna börjat återvända! Inte så att jag är på topp och orkar hur mycket som helst, absolut inte, men jag känner mig helt klart bättre i dag än i går. Vågar inte ropa hej än, har lärt mig att denna sjukdom och dess behandling kan spela en ett spratt när som helst och hur som helst. Men när jag vaknade i morse - efter en hel natts skön sömn! - var min första tanke "hmm, i dag tror jag bestämt jag har lite mer krafter!". Det har gått lite upp och ner, haft några fall då krafterna helt försvunnit, men sett över hela dagen är det här en mycket bättre dag än i går. Förhoppningsvis är det ännu bättre i morgon!

Mitt största smärtproblem för tillfället är ett högeröga som värker varenda gång jag blinkar. Vet inte riktigt vad som har hänt, det är lite rött och svullet och kanske har jag gett mig själv en knytnäve under mina galna nattliga drömmar. Det började göra lite ont i går och natten till just i går var det ju konstanta mardrömmar, så jag kanske levde ut dem totalt där i sängen! Är man jagad och typ slåss för sitt liv skulle det kanske kunna hända att man ger sig på sig själv i drömmen. I så fall roar smärtan mig, den är så knäpp så den är smått cool.

Försökt vara ute lite även i dag, dels följde jag med pappa till Ica Maxi i kväll och dels kollade jag in mammas vårplanteringar runt huset. Kan tydligen aldrig få nog av vårtecken!

Ute på trappan står det fina penséer...

... och runt knuten är det påskstilleben som gäller. Heja alla vårtecken! 


Varit i farten i köket också. I dag tyckte mamma och jag att det var läge att överraska pappa med hans absoluta favoritefterrätt - ostkaka. Och nu snackar vi inte köpt sådan, utan hemmagjord. Pappas ostkakskärlek är så stor att jag tror han skulle välja just denna sötsak om han hamnade på en öde ö i en månad och bara fick äta en rätt hela tiden. Jag gillar också ostkaka, även om jag förmodligen skulle tröttna efter två veckor på den öde ön, men det är en annan historia. Denna sagolika och superenkla småländska specialitet hittade vi på Underbara Claras blogg, länk hittar ni nedan. Gör den, den var fantastisk! Tio poäng av tio möjliga sa pappa - och han borde ju veta.
http://www.underbaraclara.nu/191072/2011/03/30/enkelt-nam-nam/

Ostkaka, grädde, två sorters sylt och blåbär till kaffet...

... det blir nästan inte bättre än så!


Bäst just nu: Att orka göra saker. Att inte känna ett tvångsmässigt behov av att sätta sig ner så fort man varit uppe och gått några meter. Att kunna ta sig uppför en trappa utan att tro att man ska dö på kuppen (att det fortfarande är jobbigt för att man inte har någon som helst kondis längre och för att det kräver så mycket energi är en annan sak). Att inte ha så förtvivlat ont varenda timme på dygnet. Att känna att det kanske kanske kanske är över för den här gången...

6 kommentarer:

  1. Underbara nyheter! Mer energi åt folket, och i synnerhet åt Emma. Nu förstår jag bättre varför det är så tjusigt i din lägenhet. Det där med stil och smak verkar komma från rakt nedstigande led. Nu önskar jag att energin ska tillta för varje dag, i höst springer du upp för trappan ;-)
    Jag hälsade på en 44-åring i dag som opererat sin höftled för andra gången i livet. Jag garanterar, du ser yngre ut. Minst elva år;-)

    Kram från Majken

    SvaraRadera
  2. En sådan glädjande rapport. Nu tror vi att det blir bättre och bättre dag för dag......

    Har varit på Cirkus ikväll med sonsonen. Vi roade oss redigt.

    Nu samlar vi ihop oss för en SKÖN NATT. Det tillönskas er alla.
    Hälsokramar i kubik.
    Ylva

    SvaraRadera
  3. Så roligt att läsa dina rader i dag. Det gör mig glad att du har fått lite extra krafter. Håller en tumma för att det kommer många fler sådana dagar.
    Vilken underbar trädgård din mamma och pappa har. Hälsa din mamma att jag älskar hennes planteringar och speciellt fin var tuppen i rost. Eller har jag kanske fel? Nu var jag inte så jämställd i mina tankar. det kanske är din pappa som planterar!
    Stor kram
    Anna A

    SvaraRadera
  4. Yes! Sol och krafter. Låter bra. Kan berätta att dina blommor är lättskötta. Penséerna står på pallen i köket innanför öppet fönster och hälsar mig välkommen hem.
    Har utverkat ledigt måndag och tisdag. Är trött, så in i bomben. Värk, tabletter och vår = trött. Men snart så är det min tur. Snart är det vår tur att må bäst! Märker att jag inte har ditt tålamod. Kan du skicka över lite.
    Ha det gott. Kram/Birgitta

    SvaraRadera
  5. Jag instämmer i ditt Hipp Hipp Hurra för att dina krafter så sakteliga börjar återvända. Hurra va jag blir gla, trallalala!
    Bästa onsdagen på länge önskar jag dig, tjofadderittan!
    Kramar!

    SvaraRadera
  6. Majken: Haha, ja sådan mor, sådan dotter! Åh, jag ser fram emot den dagen jag springer uppför trappan - speciellt eftersom jag väldigt sällan sprang även innan operationer och cellgifter... men varför inte börja ett nytt liv om ett tag?!?
    Haha, åh vad bra, tack :D Kram!

    Ylva: Ja det verkar ju gå åt rätt håll nu :)
    Det låter bra, man ska roa sig så ofta man kan - det är min filosofi!
    Kram!

    Anna: Tack, ja det känns som att det bara blir bättre och bättre!
    Haha, jodå, det är mamma som planterar så du var rätt ute - pappa är däremot den som tar hand om trädgården i stort så de är ett bra team :) Och tuppen är superrostig, har blivit så charmig efter att ha stått ute i regn och rusk, jag gillar den också!
    Kram!

    Birgitta: Åh vad härligt, de lär trivas bra hos dig - jag glömmer vattna dem mellan varven...
    Vad skönt det låter, riktig långhelg på det sättet! Jobbigt att du ska vara trött förstås, jag vet ju precis hur det känns... :( Skönt att din operation närmar sig!! Haha, ja jag skickar över en hel säck, hoppas brevbäraren får in den i brevinkastet :)
    Kram!

    Isa: Haha, ja ibland måste man fira sig själv lite!
    Tack så mycket och kram!

    SvaraRadera