söndag 24 april 2011

Upp och ner i påsk

Det är svårt att slita sig från solen utomhus! Förstår att alla lediga människor har njutit av denna påsk hittills och att typ ingen vill gå tillbaka till arbete. För min del är det bara bra att dagarna går, ju fler dagar som avverkas, ju bättre mår jag. Det går ju oändligt sakta men jag känner mig bättre i dag än i går, då den riktiga bottennoteringen kom. Hoppas i alla fall att det var den dagen som var värst och att det nu bara blir bättre.

I går kom den stora tröttheten och blandade upp sig med den stora smärtan. Den dagen, som alltid kommer, är rent bedrövlig, en ren pina som man bara måste ha tålamod att ta sig igenom. Kroppen gör så ont att man bara vill slänga den ifrån sig och inte ha med den att göra, någonsin mer. Många starka tabletter blev det, mycket vila och mycket ont. Ibland undrar jag hur det kommer kännas den dagen jag märker att jag inte har ont eller är trött någonstans. När kroppen fungerar precis som den ska. I går blev det extra tydligt. Tappade någon liten grej på köksgolvet, vad minns jag inte men förmodligen något litet piller av något slag. Fick gå ner på knä för att få upp det lilla tappade - och efter det kom jag inte upp. Styrkan i benen är verkligen obefintlig, jag kan absolut inte under några omständigheter resa mig upp från en stol, säng eller soffa utan att ta sats med händer och armar och genom dem skjuta ifrån. Att komma upp från golvet var rent omöjligt, benen vek sig konstant. Kom upp tack vare att mamma hjälpte mig upp, annars hade jag förmodligen legat kvar där än.

Nu var inte allt jämmer och elände i går även om jag under större delen av dagen (okej, hela dagen faktiskt) var väldigt sänkt. Vi hade en bra påskafton med mormor och lillebror på besök, god påskmat och världens godaste efterrätt, en blåbärscheesecake nedstigen direkt från himmelriket - fast ändå bakad av mamma och mig!

Detta lilla mästerverk kan vara det godaste jag någonsin har ätit! Självklart tar jag på mig att vara cheesecakeutdelare också, man ska dela med sig av goda och fina saker! Här är det mormor och pappa som väntar med spänning på sina bitar.


I övrigt var det mycket soffhäng för min del. Jag satt mest så här...


... men var ändå för det mesta ganska glad som synes, trots smärta och trötthet. Men man kan inte annat än vara uppåt med en hatt mamma köpte i Frankrike en gång i tiden, en hatt som är bra mycket luftigare än en varm peruk! Jag är nu på jakt efter fler lätta saker att ha på huvudet när det blir varmt, om någon exempelvis har varit på stan och sett en väldigt tunt virkad basker eller så får ni gärna säga till mig!

I dag vaknade jag med en något lättare kropp. Stel fortfarande förvisso men samtidigt är stelheten på något märkligt vis uppblandad med känslan av överkokt spaghetti i benen. Det känns lite svajigt att gå men gör inte lika ont som i går, så jag är vid gott mod - det kan förhoppningsvis kännas ännu bättre i morgon! Har än så länge i dag inte behövt de riktigt tokstarka värktabletterna och det är ju ett steg i rätt riktning. Och jag har orkat vara ute i solen också, något jag inte alls hade krafter till i går - och då kanske ni förstår att jag inte mådde så himla bra, om jag nobbade solen...

Ja, det är påsken så här långt - sol, vila, fika, fransk hatt, tabletter, lite si och så med krafterna. Vad har ni själva gjort? :)

Bäst just nu: Den härliga värmen, jag mår så gott i solen! Jag är ofta en ganska frusen person men att kunna sitta ute i väldigt lite kläder och bara känna att det är skönt - det är inte så tokigt!

9 kommentarer:

  1. Ja, då tror vi att det bara blir bättre och bättre. Att det skall behöva blir så svåra biverkningar varje gång.
    Vår påsk har varit väldigt god och trevlig tillsammans med goda vänner. Ätit mycket god mat, lyssnat på underbar gospelmusik samt påminnt oss om påskens budskap. En toppenhelg alltså.
    Önskar dig en ännu bättre dag imorgon.
    Hälsokramar i kubik Ylva o Lasse

    SvaraRadera
  2. Ville, ville, ville att påskafton skulle vara smärtfri. Är glad att du är hemma hos mor och far så du får hjälp när det inte går att komma upp. Men, du ser så fräsch ut på bilderna. Noterade den lilla hatten/mössan innan jag läste din kommentar om varifrån den kommer. Passar dig riktigt bra.
    Gjort i dag: Sen morgon. Efter dusch var det dags att ta en liten paus. Har inte ont men allt tar sån tid. Skulle börja förbereda lite i köket. För att ta fram en skål får man ställa ifrån sig kryckorna. Ta ner skolen ställa den en bit bort. Ta kryckorna och ta en steg. Släppa kryckorna och ta ett steg............Ja, du förstår. Sen kom syrran annars hade det aldrig blivit något mat för bror och två syskonbarn.
    Mitt stöd för gående heter kryckkäppar. Reagerade på stavningen först ck och sen k. Trodde det var en felstavning (yrkesskadad) men det ska vara så.
    Du, i morgon är en annan dag. Då ska vi göra allt vi ska göra en annan dag - en annan dag ska du må bra. Eller hur? Kram/Birgitta

    SvaraRadera
  3. Sol här också. På förmiddagen var jag dock inomhus och fungerade som recitatör i påskcollaget i kyrkan. Också ett slags solsken, förstås, med påskbudskapet. Annars tycker jag dagarna går rätt långsamt på ett positivt sätt. Skönt att det är ännu en fri dag imorgon. För din del förstår jag verkligen om du uppskattar att tiden går och då gärna fort. Men tänk, nästa gång du är med om denna smärtresa är det sista gången! Nästan så det finns anledning att se fram emot det, fast det låter konstigt. Jag vårdar ett eksem på högerbenet, annars är allt väl, men jag får väl se fram emot ett botat eksem någon gång framöver. Mer sol, mindre ont = min önskan till dig inför måndagen. Kram!

    SvaraRadera
  4. Tillbringar påsken i Västerås (Roberts föräldrar bor där) och njuter också sol. Det har blivit grill och mkt godis. Jag tänker mycket på dig. De där monstrerna får enna ta och ge sig! Kram.

    SvaraRadera
  5. Hi there!

    Wow, vilken blåbärscheesecake....
    Och när Inger är bakom den, spetsat med Dig,
    då måste den ju bara vara kanon.

    Du skall veta att vi är med Dig i tankar och böner dagligen, oavsett om det går upp eller ner.

    Skönt att Du kan vara hemma hos Inger & Staffan nu, så kan dom assistera, som bara dom kan!
    Staffan ser bara lite för sugen ut, då det gäller cheesecaken...Håll i den!

    Vi har haft HomeComingFriends på Florida-Eko här över helgen. Så kul&musik&allvar&mat....

    Imorgon packar vi och drar ett tag....

    Önskar Dig en fortsatt go Helg tillsammans, och nu får smärtorna dra till Blåkulla - minst!

    MAXI-Kramar
    från
    Ulla & Stig

    SvaraRadera
  6. Ylva & Lasse: Ja vi gör väl så att vi hoppas på det bästa tycker jag :)
    Låter som det var en bra påsk, härligt att höra!
    Kram!

    Birgitta: Ja det är nog så att jag får låta bli att krypa ner på golvet när jag är hemma själv i lägenheten, sådant får man bara göra här där det går att få hjälp med att komma upp! Haha, ja den är söt den lilla hatten, och skön :)
    Känner igen det där med att allt går långsamt, man måste liksom ta saker steg för steg annars kommer man aldrig någonvart. Men det var ju bra att syrran kom så ni fick lite mat i magen :)
    En annan dag ska vi båda må alldeles fantastiskt bra tycker jag!
    Kram!

    Monica: Positivt långsamma dagar gillar vi! Till och med jag uppskattar dem, även om jag ibland vill att dagarna ska gå jättesnabbt. Samtidigt ska det inte gå för snabbt heller, det finns ju trots allt alltid saker att njuta av, och det vore ju trist om man rusade på i 180 och då typ missade de bra sakerna... Jag håller helt med, ser faktiskt fram emot det :) Tack, jag hoppas på en bra måndag för oss båda!
    Kram!

    Sofia: Det låter härligt att ni har sol där också, så att inte vi lagt beslag på den hela tiden här i Småland :D Grill låter ju hur mysigt som helst, fint sommartecken! Haha, ja jag håller med dig, bort med monstren, nu!!
    Kram!

    SvaraRadera
  7. Ulla & Stig: Ja den var magiskt god! Pappa var faktiskt den av oss som åt minst, tro det eller ej, han hade vett att säga stopp innan det blev snudd på för mycket av det goda... :)
    Härligt för er att åka iväg, hoppas ni får det alldeles fantastiskt!!
    Haha, ja där passar de bra :D
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Hej Emma ! Jag har också bakat en himmelskt god cheesecake i helgen, med hallon, MUMS! Har varit i Skåne, där har våren kommit än mer och det har blivit mycket god mat och många härliga löprundor och promenader i naturskön bokskog. Min dotter har redan badat i en sjö, hugaligen.....Jag har också tänkt på dig under mina löprundor och undrar hur du mår. Det smärtar att höra att du är rätt risig nu. Jag hoppas jag med mina tankar kan sända lite kraft åter till dig. Kram pårej Emma!! Lisa

    SvaraRadera
  9. Lisa: Mmm, det lät inte heller fel - så gott! Låter som en mycket bra påsk, med gott i magen, natur och fint väder kommer man långt! Imponerande att börja bada redan! Jag kände ett tag i eftermiddags att jag ville slänga mig i Vättern faktiskt, det var väldigt varmt på balkongen - men man kanske får vänta lite med första doppet där... :D Du sänder absolut kraft, tack snälla för att du är så himla bra på att stötta och heja på! Kram!

    SvaraRadera