fredag 15 april 2011

Energi från solen och ett kusinbarn

Ibland kan livet kännas väldigt bra. Som när man umgås med härliga människor. Eller när man är ute och går i solen och benen fungerar ganska bra. Eller när man sitter ute på balkongen och vänder näsan mot samma sol, som värmer gott. I dag har jag varit med om alla tre saker, så jag är på gott humör!

I dag fick jag besök av mitt kusinbarn Tilde, 7 månader, och hennes mamma Malin samt Malins storasyster Anna - med andra ord två av mina kusiner. Jag har ju förr konstaterat att jag ofta mår väldigt bra när jag umgås med nära och kära, samma sak konstaterar jag i dag. Umgänge, prat och skratt är inte bara en medicin, ett sätt att må bra - det gör att man känne sig levande på något sätt. Livet skulle vara väldigt bedrövligt utan sällskap då och då.

Det var första gången jag träffade charmtrollet Tilde, men inte sista. Små barn är verkligen en energikick!

Här är det dukat till fika, snart kommer gästerna...

... ja, där kom en av dem! Här har Tilde precis ätit lasagne till lunch...

... och här visar hon en intressant variant av att krypa, nämligen att ligga på mage och liksom glida sig bakåt. Annars är hon ganska stark i benen, håller man bara i henne går hon faktiskt - så varför ska man satsa på att krypa som alla andra?!



Åhhh vad roligt vi har, Tilde och jag!

Fick en färgglad tulpanbukett av Anna och Malin, det var påskfeeling på den!

Malin är smyckesdesigner på hobbynivå och gör hur fina saker som helst. Det här superfina hänget, som ska hänga i en kedja runt halsen, fick jag i försenad födelsedagspresent. Jag gillar bra ord och här står det alltså Dance, Love, Sing och Laugh.


Efter besöket tog jag en liten promenad, en kortis med tanke på hur långt jag gick i går - och hur ont jag sedan hade i benen resten av kvällen. Sedan satt jag på balkongen, i min perfekta balkongstol och bara mådde bra! Man börjar längta efter uteliv nu, må det bli mycket av den varan denna vår och sommar, tillsammans med härliga människor förstås!

Bäst just nu: Har äntligen tagit mig i kragen och ringt Tele2, som har hand om tv-kanalerna i mitt hus. Under någon månad har fler och fler kanaler försvunnit från min tv, trots att vi ska ha ett visst antal i vårt utbud. Tanken har funnits på att ringa i två dagar nu, men ibland är tanke och handling inte samma sak. Nu har jag dock gjort mitt och kvinnan jag pratade med lovade för tre timmar sedan att jag skulle ha alla kanaler jag ska ha om max två timmar. Att det inte är fler kanaler nu än när jag ringde är en annan historia...

9 kommentarer:

  1. Emma, sist jag skrev till dig önskade jag att du skulle ha något trevligt för dig idag och nu ser jag att du har haft det. Heja på!!! Du kan verkligen ta tillvara varenda grej att glädjas åt. Kusin och barnbesök är iof ingen liten grej men allt du gör andas glädje och tacksamhet. Stort!
    Ser fram mot balkong och solstolsbilder.
    Smycket du fick var jättefint, vill oxå ha!
    Skön fredagskväll, sov gott och en bra lördag önskas dig!
    Kramelikram!

    SvaraRadera
  2. Härligt, härligt. Vilken underbar dag du haft. De är så goa de små liven.
    I Småland har solen lyst också men det har varit svalt. Ingen promenad här inte.

    Tillönskar dig en skön helg.
    Men före det en god och kraftgivande natt.
    Hälsokramar i kubik:-)

    SvaraRadera
  3. Isa: Precis, så det var en lyckad önskan :) Ja det finns ju så mycket att glädjas åt, faktiskt.
    Det kommer så småningom.
    Ja jag tycker verkligen om det, ska köpa en fin kedja bara, sen kommer jag använda det hela tiden :)
    Tack och kram!

    Ylva: Det har jag sannerligen :)
    Hoppas det blir bättre nere i Småland i morgon, här ska solen i alla fall fortsätta skina och ge värme, så det blir nog en bra dag i morgon också!
    Detsamma och kram!

    SvaraRadera
  4. Hej Emma! En hälsning från St Göran. Solen skiner men jag har inte varit ute. Befinner mig på våning 9 så utsikten, även mot ditt håll,är god.
    Härligt besök du haft. Mer sådant.
    Ledsen för att jag inte kan komma med på måndag. Vet att ditt fika är gott.
    Har i dag lärt mig gå i trappa med kryckor och operad höft. Går som barnen, du vet.
    Bäst just nu: Förutom att jag skriver till dig. Ska försöka mig på en dusch.

    Kram
    Birgitta

    SvaraRadera
  5. Hej Birgitta! Tar tillfället i akt och skickar en hälsning till dig den här vägen.Hoppas det är ok Emma!? Roligt att läsa att op är över och du verkar vara vid gott mod.
    Nu är det inte bara Emma som går som ett barn.
    Fortsätt nu att krya på dig, snart är du hemma igen!

    Kram/Inger

    SvaraRadera
  6. Hej, kul att se bilderna på två söta flickor. Såg du innebandymatchen? Spännande men tyvär förlorade ju Varberg. Ha nu fortsatt bättre dagar. Kram

    SvaraRadera
  7. Birgitta: Hoppas du kan komma ut snart, det har varit väldigt skönt ute i dag :)
    Verkligen, besök blir man så glad av!
    Vi får fika vid ett annat tillfälle helt enkelt, det blir fler gånger :)
    Haha, ja jag vet precis, men det är bra att du börjat öva redan, snart går du precis som man ska!
    Kram!

    Inger: Det är helt okej förstås :)
    Det har gått lite bättre med mitt trappgående senaste tiden faktiskt, men jag går ju fortfarande inte normalt... men det går väl kanske åt rätt håll!
    Det är jag, kram!

    Britta: Haha, tack du :) Jag nöjer mig med att säga att Tilde är hur söt som helst! Nej jag gjorde inte det, det var ju synd om er, förlust är inte kul... bättre lycka framöver.
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Emma, det var toppen att träffa dig. Fikat var ju bara så supergod! Nu sätter du press på mig att fixa nåt liknande när du kommer på besök =) Kul att se bilderna på Tilde. De var ju jättefina. Ja jag hade också en kanondag. Många skratt och kul samtal. Du är bäst! Hoppas vi ses snart igen. Stor kram från oss!

    SvaraRadera
  9. Malin: Haha, nej då, ingen press! Ge mig bara några glada barn att gosa med så är jag nöjd :D Ja hon är ju så himla söt så det blev många bra bilder! Vi ska absolut ses snart igen, jag hör av mig framöver så bestämmer vi något :) kram

    SvaraRadera