söndag 9 september 2012

Dagens gladsak(er), 9 september

Nu blir det gladfest! Den här helgen har nämligen bjudit på så många happy saker att jag inte kan välja ut bara en grej denna dag - jag slår helt enkelt till med ett gäng :)

Efter min fantastiska amerikanska pannkaksbrunch i går var det städning som gällde. Men en bit in på eftermiddagen tog jag en paus eftersom solen toksken där ute över balkongen! Så muggen med eftermiddagste, två kakor med blåbär och tranbär (och bitar av vit choklad ska väl erkännas - men ändå är de väl nästan nyttiga, eller hur?!) avnjöts utomhus i värmen. Man känner ju i och för sig att det är en känsla av höst också, men man passar ju gärna på att vara utomhus och njuta så mycket man kan. Amelia Höst är en tidning jag köper varje år, det har blivit en tradition. 

Även balkongen velar mellan sommar och höst. Några av blommorna i balkonglådan har alldeles uppenbart kastat in handduken, vissnat ihop och sagt "nej, nu är det faktiskt höst..."...

... medan andra blommor i samma låda lever loppan i både tvåsiffrig sommarvärme och ensiffrig höstkyla! Jag blir glad av den kanske sista delen av väder och växtlighet som fortfarande sommarkämpar :) 

"Men den här bilden har vi väl ändå sett redan?" kanske ni tänker nu. Men nej, det har ni inte! Det är förvisso ytterligare en "mat på balkongen-bild", men det här är dagens frukost. Efter en lång promenad i morse gjorde jag en god frulle bestående av knäckemackor med mosad avokado blandat med keso (jätte-, jätte-, jättegott!) och te, och kom fram till att jag alltid ska lyxa till mina helgfrukostar på något sätt. Bara tanken gjorde mig glad! Det var inte direkt tokvarmt ute, men som sagt - man passar gärna på att vara ute så mycket man kan. När jag var mätt och belåten åkte tegelstenen Hungerspelen fram, den är bättre och intressantare än jag hade räknat med - och då hade jag ändå väldigt höga förväntningar! Balkonghäng med bok - det går ju inte annat än att utnämna det till en gladsak :)  

Nu var det inte läge att slappa med en bok hela dagen - i dag har jag också varit på födelsedagskalas! Vännen Jennie fyllde 36 för några dagar sedan och i dag bjöd hon in ett gäng nära och kära på kakkalas. Och det är inte bara en klyscha - det är roligare att ge än att få, jag gillar verkligen att ge bort presenter. Jag gillar att få också förstås, paket är ju härligt! Men det är roligast att ge, så är det bara. Ett fint paket är en glädjekick även för givaren. Och ja, Jennie gillade min present väldigt mycket!

Vem blir inte glad över synen av kakor och bullar?!? Jag blir i alla fall jätteglad och utnämner Jennies kakbak till en av dagens gladsaker :)

2 kommentarer:

  1. Åh vad kul med uppdatering så ofta!! Blir glad av att läsa det du skriver och att se allt kul du hittar på! Det är såå skönt att se och läsa att du mår så bra Emma.

    Vägrar inse att hösten snart väller på oss, så idag var det kaffe på altanen, barfota, i linne! Så det så!
    Linnea som vår lilla skrutt heter är nu 2 månader och vardagen med två små barn börjar väl ordna upp sig. Lite svettigt och rörigt anser jag att det ska va!;0)
    Vi kämpar på här hemma med alla dessa lost avsnitt. Pust! Tar ju aldrig slut! Är på säsong 4 och nu är det tokigare än aldrig! Men spännande samtidigt!

    En stor och varm kram till dig kusinen! Fin soffa du har köpt! Kul med all inspiration du ger!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad kul att du hänger med :) Tack kära kusin!
      Det är helt rätt, man ska njuta så länge det går och så länge sommarkänslorna finns kvar! Låter som det är fullt upp!!
      Hahaha, ja det är väldigt många avsnitt, och du har ju mååånga kvar! Och jag vet, den är jättekonstig och jätterörig och jättetokig - men samtidigt alldeles underbar :)
      Tack, och en väldigt stor kram tillbaka till dig och övriga familjen!

      Radera