onsdag 5 september 2012

Dagens gladsak, 5 september

Jag gick in på Åhléns vid Fridhemsplan, på väg hem från jobbet för några timmar sedan. Häromdagen kom Åhlénsreklam i brevinkastet (nej, jag är inte en sådan som har en "Reklam, nej tack-skylt" på dörren. Jag skulle gärna ha möjligheten att välja vilken sorts reklam jag får men när inte det går tar jag rubbet. Jag gillar väl reklamen, på något sätt) och budskapet löd att "Nu är det höstrea på böcker", typ. Precis den sortens reklam jag vill ha! Det är bara en liten rea men det fanns bara en bok jag verkligen ville ha.

Känner ni till Hungerspelen? Den gick på bio för ett tag sedan och jag hade verkligen tänkt se den. Tyvärr är det ofta i just biosammanhang långt mellan tanke och att verkligen gå och se för min del, märkligt nog. Den kanske fortfarande går på någon biograf men när jag såg den i bokform i Åhlénsreklamen var det självklart att jag skulle ta del av den just så. I ungefär hundra fall av hundra är ju boken bättre än filmen.

950 sidor tegelsten = läsfest! Triologin handlar om en dokusåpa dragen till sin absoluta spets - vinnaren är helt enkelt den som överlever. Huvudpersonen Katniss ska tillsammans med 24 deltagare spela ett spel på liv och död, allt direktsänds och man får under inga omständigheter bryta mot spelets regler. Något Katniss förstås gör för att överleva - men det görs förstås inte ostraffat... Alla tre delar har toppat flera tunga listor över årets bästa böcker, och ni ser ju vad skräckmästaren Stephen King har sagt om den. Med tanke på hur mycket jag gillar att läsa ska jag verkligen följa min tavlas budskap; att "Do more of what makes you happy" ni vet. Ska sätta mig i soffan och börja läsa NU eftersom det gör mig väldigt happy! Dagens gladsak :)    

4 kommentarer:

  1. Andra gången idag som jag blev påmind om den boken då en kollega talade sig varm för den . Får väl ta tag i tegelstenen nån dag framöver.
    Låter verkligen som du njuter när du får läsa. Själv njuter jag just nu av tända ljus och en tallrik goooda, frästa grönsaker. De e gott de!
    Tjoho! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, där ser man!
      Ja jag gillar att bli så där fullständigt insvept i en bok! Gärna sitta under en filt nu när det är lite höstkänsla stundtals, och äta något gott under tiden. Grönsaker kanske :)
      Tjo!

      Radera
  2. Tack för boktipset!

    SvaraRadera