onsdag 26 september 2012

Dagens gladsak, 26 september

I dag låter vi orden vila lite. I dag finns det nämligen en annan gladsak, som är den gladaste på väldigt länge! Den här:

"Ehhh, jaha? Du tar bild på dig själv i spegeln? Det var ju... glädjande...?" tänker ni kanske nu. Men det är inte vilken bild som helst, det är inte vilken spegel som helst - och det är inte vilken Emma som helst. Det är en Emma utan... portacat! 


Just det, från och med i dag är mitt enda synliga cancertecken avlägsnat! Innan jobbet var jag på kirurgkliniken på Sophiahemmet och fick den där märkliga saker borttagen, och det är alltså spegeln i sjukhusrummet jag står vid, efter att portacaten är borttagen och jag är väldigt omplåstrad. Så okej, just i dag är det kanske fortfarande ett synligt tecken på att det är något som inte står rätt till - man brukar ju liksom inte behöva ha massor med kompresser och tejp på bröstbenet om man inte har haft något insatt just där. Riktigt så bandagerad som jag är här behöver jag inte vara framöver, men stygnen ska sitta kvar i tio dagar, så lite omplåstrat blir det. Efter det ska man gärna ha en liten tejpbit över snittet så det läker ihop fint. Det är väl tveksamt om jag tänker ha det i de rekommenderade 3-6 månaderna men det är ju å andra sidan rätt okej - det är knappast sommar ute och jag har kanske inget jättebehov att gå i urringat jämt och ständigt.

Det tog sitt lilla tag att få bort den där grejen, den hade tydligen känt sig väldigt hemma under huden de snart två år den suttit där. Jag fick bedövning och det gjorde inte det minsta ont, men jag kände ganska väl hur läkaren grävde runt där inne under huden för att få bort den lilla apparaten och slangen, han fick använda skalpellen både en och två och tre gånger. Men det gjorde som sagt inte ont och jag var bara väldigt nöjd över att bli av med skiten. Just nu gör det lite ont eftersom bedövningen har släppt och det är ömt men det kan jag verkligen leva med!

Efter hela härligheten var jag tvungen att köpa lite fika till närmsta kollegan Birgitta och mig själv, firarfika är det väl nästan lag på efter en sådan här sak?! Så avlägsnandet av portacat är förstås dagens gladsak :)

8 kommentarer:

  1. Äntligen, så härligt Emma, verkligen en GLADSAK!
    Stor kram från oss!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur, bästa gladsaken på länge :)
      Stor kram tillbaka!

      Radera
  2. Grattis Emma!Blev glad att läsa detta.Kram
    Eiwor o Bert

    SvaraRadera
  3. Åh, vad härligt! Ett steg till på friskvägen! Fira på och hoppas du kommer läka fint och snabbt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja det hoppas jag med, och jag verkar ha ganska bra läkkött så det ska nog lösa sig :)

      Radera
  4. Säger som de andra, härligt, underbart och grattis!!!
    Fortsätt på den inslagna vägen.
    Gladkram till dig tappra tjej! :)))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ska jag verkligen göra!
      Gladkram tillbaka ;)

      Radera