fredag 21 september 2012

Dagens gladsak, 21 september

Jag har nyss kommit innanför dörren, hyfsat regnvåt och på strålande humör :) Vad gör det att det regnar där ute - jag är inomhus och har tänt ljus, det är fredagkväll och två lediga dagar ligger framför! Jag har inga jättestora planer - kanske händer det något, kanske händer det inget alls. Det är ganska skönt.

Efter jobbet tog jag mig till Plantagen i Bromma för att inleda ett av helgens projekt (så jo, lite ska hända); göra höst på balkongen. Förra gången det skedde, alltså att jag tog mig till Plantagen för att inhandla höst, var jag inte det minsta förberedd på att jag skulle gå så lottlös därifrån. Då var det oktober och julen var framplockad - till skillnad mot hösten som fortfarande inte hade anlänt fullt ut. Denna gång var jag beredd på vad jag skulle hitta och vad jag skulle få leta vidare efter. Julen lyste tack och lov med sin frånvaro (men första leveransen har kommit fick jag veta. Nej, jag frågade inte. Upplysningen kom sådär i förbifarten när jag frågade om helt andra saker. Fick också veta att detta första lass jul ska upp i butik om några veckor, så håll i hatten - eller tomteluvan - för snart smäller det tydligen). Så gjorde även små dekorationspumpor, precis som vanligt. "De kommer i november!" upplyste en dam mig. Varför det är mer logiskt att ha små pumpor först i november när man har ett helt gäng stora redan i september har jag inget svar på.

Nåväl, jag återkommer med jobbet ute på balkongen, det ska jag ägna mig åt när det är torrt och ljust ute - motsatsen till nu alltså. Lite balkong får ni alla fall:

Ni kanske tycker att det är tjatigt med glada ljusbilder och det är ni förstås fria att tycka. Själv anser jag ljus vara mysigt och glatt och kan inte låta bli att känna härlig stämning av ljuslyktan som hänger ute och blåser lite lätt i vinden. Tog dessa kort för ungefär 20 minuter sedan, efter det har det hunnit bli riktigt mörkt och lågan ser ut att sväva i det mörka. Fint är det i alla fall, dagens gladsak :)

4 kommentarer:

  1. Goder afton i ljusets sken. Förväl att vi får lysa upp mörkret med lite ljus, för attans vad mörkt det blivit på kvällarna.
    Hann inte kommentera ditt förra inlägg om de hemlösa, men bra var det.
    Tacksam är ordet.
    Go fredagskväll på dig, tjoho! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det vore ju bedrövligt om man inte fick tända ljus!
      Det är något vi alla borde lära oss tror jag, mer eller mindre...
      God lördagskväll på dig säger jag!

      Radera
  2. Så bra att du påminner dig själv och oss andra om alla enkla, vardagliga och ta-för-givet-saker som det finns att vara glad över. Särskilt glad blev jag över påminnelsen att tak över huvudet, inkomst, drogfrihet med mera är stora gladsaker. Det är inte självklart att det ska gå bra i livet och den som haft turen att få hyggligt bra förutsättningar för att klara sig ifrån det värsta borde vara glad. Önskar dig en fin helg! Själv ska jag ut och bekanta mig med min stadsdel, som har något slags lokalt jippo idag (ett jippo som i stort sett består av specialerbjudanden i affärerna och några aktiviteter i Svenska kyrkan, men i alla fall). Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja ju mer jag tänker på det är det ju fantastiska saker! I dag har jag knappt velat gå ut på balkongen för att hämta in lite persilja från en kruka där ute, det har varit ganska kallt. Att då påminnas om att det finns de som inte kan stänga in sig i värmen får en att tänka till. Och öppnar man bara ögonen märker man snabbt hur mycket det finns att vara tacksam och glad över!
      Hoppas du är bekant med stadsdelen nu och att du hade det trevligt (alternativt får trevligt om du ska bekanta dig i morgon) :)
      Kram!

      Radera