onsdag 19 september 2012

Dagens gladsak, 19 september

Nu kanske ni tycker jag har dålig glad-fantasi, eller att jag till och med har dålig glad-smak. Dagens gladsak är nämligen denna nygamla bakgrund, tro det eller ej. Jag gillar nämligen hösten! Det slår mig varje gång ungefär den här tiden på året, för jag hinner glömma det mellan varven. När årstiden står och väger mellan sommar och höst vill jag alltid att sommaren ska segra, speciellt efter den här nästan ickeexisterande sommaren. Men när det har gått en tid får man liksom ge sig och bara gilla läget. Och det är då jag kommer på det, "vänta nu... jag gillar ju faktiskt den här årstiden!". Det gör mig inte så mycket att det blir mer och mer mörkt - jag gillar ju att tända massor med ljus och krypa upp i soffan. Det gör mig inte så mycket att det blir lite mer kallt - det går ju att klä på sig och det är ganska skönt med en sjal eller halsduk runt halsen. Hösten är skön på det sättet att man får sitta inne nästan hur mycket man vill, det är ingen som tycker man är konstig om man inte har lust att gå ut i regn och blåst, mörker och kyla. På sommaren måste man vara ute och ha roligt hela tiden, det kan vara en ganska pressande tid stundtals. Hösten är avslappnad. Promenaden till jobbet på morgonen känns frisk i luften. Stora tekoppen och filten är varm när man kommer hem på kvällen.

Jag kommer förstås tröttna på hösten också, och den är inte jättekul när vädret är uselt. Men just nu - när himlen fortfarande är blå på både morgon och eftermiddag, innan det blivit riktigt kallt och till slut halt - nu är hösten härlig! När gröna blad mer och mer skiftar färg och blir så där sprakande och levande är det fint att vara ute. Funderar på att ta bort de mer och mer vissna sommarblommorna på balkongen, köpa nytt hösttåligt till helgen. Börjar se små prydnadspumpor lite överallt och då kan det vara dags att greja lite tänker jag. Exakt vad jag ska köpa vet jag inte än, får klura på det.

Nu ska jag ta tag i mitt hem som märkligt nog blivit lite rörigt! Förstår inte hur det har gått till, det beror absolut inte på mig i alla fall. Det bor något litet stökighets-monster hos mig, som rör till det under tiden jag är borta från hemmet. Försöker få honom vräkt, men han vägrar flytta...

2 kommentarer:

  1. Haha, du får nästan mig att tycka om hösten...men bara nästan....
    Tända ljus och ha det kravlöst, det ställer jag på iaf. Säg VÅR och jag slår helt ut i blom!
    Ser fram emot att få se din balkong framöver.
    Kviddevitt! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja men det räcker att du gillar den lite :) jag gillar våren också, det är en väldigt härlig årstid.
      Hej!

      Radera