fredag 14 september 2012

Dagens gladsak, 14 september

Det är fredag! Jag gillar att jobba, men fredagskvällar är ändå något alldeles extra. Det har varit en bra dag i dag, framför allt när jag efter lunch la arbetet åt sidan en timme, kollade och lyssnade på SVT Plays direktsändning från journalisterna Martin Schibbye och Johan Perssons presskonferens. Det var härligt och gripande! Den samlade pressen betedde sig stundtals mindre bra om man uttrycker det milt, men huvudpersonerna var tålmodiga och gav vettiga, roliga och rörande svar. Hade jag varit där hade jag ställt den för mig självklara frågan "Hur är läget, hur mår ni nu? Psykiskt, fysiskt?", men jag var tydligen totalt ensam om den lilla undringen. Nu ser jag fram mot boken de båda ska skriva, den borde dyka upp inom en inte alltför avlägsen framtid. En julklappsönskan kanske?

Jag är oerhört glad över att de båda lever och att de kommer fortsätta kämpa för pressfriheten, denna den viktigaste av friheter skulle jag tro! Det är en gladsak. En annan är den jag kommer ägna mig åt nu. Ni har sett delar av den föut under denna månad, men den här kombinationen av fredagsmys är svårslagen:

Tända värmeljus, en liten nyinköpt minicyklamen och spännande Hungerspelen - snacka om fredagsmys! Då gör det inget att det är mörkt ute, jag sitter alldeles utmärkt i mitt soffhörn. Dagens gladsak :)

4 kommentarer:

  1. Åhh vad mysigt det ser ut hos dig! Du är så bra på att hitta gladsaker, jag lovade ju att jag oxå skulle leverera tillbaka till dig men tyvärr är jag inte lika bra på det. När du skriver något så håller jag med till 100%, du får mig iaf att tänka till lite extra och det är väl ändå en framgång.
    Snyggt med blomman i glaskrukan!
    Fortsatt trevlig fredag på dig, tjoho! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har varit väldigt mysigt här, varmt med ljusen och spännande med boken. Det är roligt med gladsaker, att öppna ögonen lite mer och se att det faktiskt finns massor med saker man blir glad av! Bra att du håller med :)
      Ja den blev fin!
      Detsamma och tjoho själv!

      Radera
  2. Så fin blomma, mysstämning!
    Trevlig helg!

    SvaraRadera