fredag 28 september 2012

Dagens gladsak, 28 september

Det känns som att en fredagkväll aldrig har kommit mer lägligt än nu. Det har varit en väldigt intensiv jobbvecka och jag hade faktiskt lite småångest när jag kom till jobbet i morse. Skulle börja jobba framåt i nya redaktionssystemet och kände hur oöverstigligt detta berg var. Så mycket nytt och så mycket förvirring! Till att börja med gjorde jag bara andra saker, öppnade upp alla gamla program som inte är nya, främmande och skrämmande. Men till slut fanns det ingen återvändo. Det var bara att ge sig in i skiten. Jag är inte helt förtjust i nya tekniska saker som ni märker. Jag gillar att vara trygg i det jag jobbar med eller sysslar med, avskyr att läsa tekniska manualer och lathundar. Vill kunna på en gång.

Nu är ju det en ganska ohållbar inställning, och jag gav mig alltså in i skiten. I början fick jag fråga mina redigerarkolleger, de få som jobbar på fredagar, om hjälp hela tiden kändes det som. Men ju längre jag höll på, ju lättare blev det. Till slut tror jag nog att jag fick grepp om en del! Tror alltså, på måndag kanske det visar sig att jag gjort allt fel och har kastat ett gäng jobbtimmar helt åt skogen eller i sjön eller var man nu kastar onödigt jobb. Men jag tog i alla fall tag i mig själv, försökte gå förbi rädslan för att misslyckas och för att inte förstå vad jag gjorde. Jag skapade en bättre version av mig själv där på eftermiddagen, där och då, i stället för att skjuta upp det till på måndag när det är skarpt läge och vi ska skapa första tidningen i nya systemet. Jag kommer förstås vara förvirrad och behöva be om hjälp då också, men jag tror som sagt att jag greppade en hel del.

Ja, det kanske är just så att man till en viss del skapar den man är, i stället för att bara finna den man är! På det sättet kan man ju i vissa fall bli den man vill vara. Jag vill ju inte bara finna, och sedan finna mig i, att jag tycker det är läskigt med nya saker och gärna skjuter upp det så länge det bara går. Jag vill, när jag funnit den delen hos mig själv, ta tag i mig och skapa något nytt! Det är trevligt när man lyckas, det känns bra. Det är dagens gladsak :) 

2 kommentarer:

  1. Så sant som det är sagt!
    Vill oxå önska dig en riktigt trevlig helg!
    Fredagskram! :)

    SvaraRadera