lördag 3 december 2011

Lucka 3

Grisar känns ju väldigt juliga, men att fota en julskinka är ju varken kul eller gör sig speciellt fint på kort. Den här lille grisen däremot är ju väldigt charmig! Han fanns, och kanske fortfarande finns, på Falköpings Osts julmarknad när jag var på rehabresan i Mösseberg för en månad sedan om ni minns. När vi fick lite luckor i träningspass och samtalsträffar gick vi ju ett par gånger till Falköpings kända ostställe, som varje år startar sin julmarknad den 10/10 klockan 10.00 om jag har fattat det rätt (lite ost- och julfeeling fick ni i det här blogginlägget, http://inblickemma.blogspot.com/2011/10/ost-och-juldag.html, om ni nu vill titta tillbaka och påminnas). På julmarknaden fanns det så mycket julpynt att man knappt visste var man skulle fästa blicken och allt var inte fint. Men den här var ju som sagt charmig och väl värd en plats bakom en lucka i min julkalender!

4 kommentarer:

  1. God lördagsmorgon Emma! Jättefin bild, javisst hör grisar julen till.
    Tror säkert att du kan fota en fin bild på en julskinka oxå för den delen.
    Ska nu ge mig ut i det regniga och blåsiga adventsvädret, måttligt inspirerande...
    Ha en finfin lördag tjejen, kramelikram!

    SvaraRadera
  2. Isa: Ja visst är den söt! Haha, möjligtvis en färdiggriljerad, men ingen plastförpackad i butik... Ja det låter ju lite småtråkigt, här är det ganska fint väder i dag, i alla fall uppehåll.
    Detsamma och kram!

    SvaraRadera
  3. Oj, det är först nu jag hinner kolla in din kalender. Vilka grejer du lockar med! Sådana där apelsiner med nejlikor är verkligen trevligt - även för en sådan som jag, som inte äter apelsiner. Minns att vi hade sådana i fönstren när jag var liten. Och grisen är förstås jättesöt. Särskilt de timmertjocka benen - verkliga grisar har ju ganska smala ben, men de är ju inte alltid lika söta som den här rutiga. Och Mariefred! Vilken fantastisk utflykt ni verkar ha haft! Blir sugen på att göra samma rutt! Kanske kan bli en julklapp till någon att få göra den turen med mig (kanske minus besöket hos D då...). Nu har jag målat naglarna tokigt gröna och ska ta tag i dagens måsten. Ha en fin andra advent!

    SvaraRadera
  4. Monica: Fördelen med en kalender är att man kan kolla vad som finns bakom luckorna även i efterhand :) Vi hade också sådana apelsiner hemma, jag har inte gjort några på massor med år men nu kände jag för det, det är en väldigt trevlig doft som sprider sig från dem! Eller hur, benen gör faktiskt väldigt mycket!! Ja gör det, det var ju en väldigt mysig stad med väldigt gott fika - och trevligt umgänge förstås. Det är en jättebra julklapp, och du skulle säkert få hälsa på hos D också om du ville :D Detsamma till dig!

    SvaraRadera