onsdag 14 december 2011

Lucka 14

Jag har hört olika bud när det gäller att ge småfåglar mat. En del säger att man absolut inte ska ge dem något innan snön har fallit, de blir för lata och letar inte själva om det serveras godsaker till dem som på ett silverfat! Andra säger att man absolut ska ge dem mat även innan snön har fallit, de har det svårt nog när det blir kallt ute och då kan man minsann ge dem lite godsaker som på ett silverfat! Är det någon av er läsare som vet exakt hur det ligger till? Hör av er i så fall, tack :) Vare sig man ska ge de små flygande krabaterna mat nu eller sedan så ska man i vilket fall som helst inte glömma dem den här tiden på året - även de ska ju få en god jul!
 

4 kommentarer:

  1. Jag tror att det viktigaste är att man inte slutar att ge fåglarna mat när man väl börjat. Inte 100 koll, men så tror jag.
    Det jag med säkerhet VET är att man ska vara generös på alla kanter i både ord och handling.
    Så var det med det...
    Kramen tjejen!

    SvaraRadera
  2. Hej EMMA! Är precis hemkommen från en härlig resa till Israel och har precis läst dina inlägg. Lika trevligt som alltid. Förstår att du gjort en visit i Småland och var en av de drygt 18.000 som såg HV-matchen. Då är man väl nästan ett fan, eller:-). Såg något om den i tidningen men måste erkänna att jag vet inte hur det gick. Bra, kan man väl förmoda.
    Nu går vi mot 4:e advent och sedan är julen här. Vill önska dig en riktigt GOD JUL. Den firar du väl på dessa breddgrader också?!?
    Må så innerligt gott!!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Och idag läste jag att man kan, utan problem, ge fåglarna mat året runt. Mat på silverfat låter väl bra!
    Trevlig kväll!

    SvaraRadera
  4. Isa: Det låter ju troligt, det är ju taskigt om man helt plötsligt slutar bara så där...
    Helt sant, där bjöd du på dagens, eller kanske till och med veckans, visdomsord :)
    Kram!

    Ylva: Kul att du haft en bra resa! Haha, ja jag är absolut ett fan, den här matchen ville jag verkligen inte missa! Nej det gick tyvärr inte bra alls och det var en riktigt dålig match dessutom, men det var ändå värt att åka ner för den förstås :)
    Det gör jag absolut, är snart tillbaka på småländsk mark igen!
    Detsamma och kram!

    Anonym: Åh vad bra, då är det ju fritt fram nu då :)
    Detsamma!

    SvaraRadera