lördag 10 december 2011

Uppladdning för coolaste MATCHEN

En av de största anledningarna till att jag är i Jönköping den här helgen, utöver att hälsa på mina nära och kära, är att gå på Matchen med stort M. Eller kanske MATCHEN med stora bokstäver. Ni vet ju att jag gillar hockey och att laget i mitt hockeyhjärta heter HV71 och är Jönköpings stolthet. I år fyller våra hjältar 40 år och det firas storstilat i kväll när HV tar emot Linköping i elitseriens trettionde omgång. Och hur firar man då storstilat undrar ni? Jo, bland annat genom fyrverkerier innan festen och senare efterfest med E-type (vilket är väldigt ofestligt om ni frågar mig, E-type är inte min grej så att säga). Men själva festen då, Festen, FESTEN undrar ni? Fyrverkerier och E-type kommer man väl inte långt med när man ska fira en 40-åring? Nej sannerligen inte. Så här är det: Man firar med hockeymatch på utomhusarena med plats för 20 000 på läktarna (i går var det enligt lokalblaskan Jönköpings-Posten 18 587 biljetter sålda). Det är så coolt så jag nästan trillar ur fåtöljen jag sitter och skriver i...! Har laddat inför denna tillställning i flera månader och snart ska vi iväg - pappa, lillebror Oscar, svägerska Lina och jag (min mamma är världens bästa men när det kommer till hockey har hon inte riktigt fattat grejen - hon väljer att sitta hemma och kolla Nobelsändningarna på tv i stället, totalt obegripligt...).

Har i dag laddat med julsånger och fantastiskt god morotssoppa och pannkakor till lunch - vilket kanske låter lite "ickeHV71-aktigt", men alla sätt funkar! Dessutom har jag letat fram varma kläder och kan nu meddela att jag är mer än redo. Speciellt med den här gamla dängan i huvudet och i datorns högtalare:
http://www.youtube.com/watch?v=3_iD4ui9BaE

Jaha, men då går vi väl iväg och kollar cool hockeymatch då! 

I går kom lillebror med varsin snygg jubileumshalsduk till pappa och mig! Laddade var sannerligen ordet! Nu kör vi :) 

3 kommentarer:

  1. Oj, utomhusmatch??...då får man hoppas att vädret inte är för ruggigt
    hos er, men du ser ju välklädd ut. Nästan 20.000 pers. WOW, stämning är väl bara förnamnet...Håller tummarna att dina fötter står ut så du får njuta av
    LAGET I DITT HJÄRTA:)
    När jag tänker till lite så tycker jag det är SÅ FANTASTISKT att du kan göra allt det du gör, det är ju inte länge sedan all din ork var helt borta och tanken på en hockeymatch var otänkbar.
    Fy farao vad du kämpat!!!!!!
    Som jag ser det borde du få hur mycket hejarop som helst, så tänker jag
    iallafall....
    HEJA; HEJA; HEJA EMMA och kanske lite HEJA till HV!
    Tjingeling!

    SvaraRadera
  2. Hej Du!

    Kul att träffa Dig idag, Du min Favoritkämpe.
    Önskar Dig ALLT gott!

    Sorry att HV71 fick på nöten, men that´s life.
    Festlig grej ändå.
    Kollar nu på Real Madrid - Barcelona. 1 - 0 efter 25 sekunder!

    Hälsa Inger & Staffan så gott....
    //Stig S

    SvaraRadera
  3. Isa: Jag var perfekt klädd! Hade möjligtvis behövt dubbla vantar men annars var hela jag varm :) Tyvärr gick det ju helt åt skogen med resultatet dock :(
    Jag vet, har också tänkt på det, det känns magiskt bra att kunna göra så mycket! Tack för hejaropen :)
    Kram!

    Stig: Väldigt trevligt att träffa dig också, och tack igen för skivan, jag blev jätteglad för den :)
    Ja det var ju inte riktigt det resultatet jag ville ha... men det är bättre att de hade en dålig dag på jobbet i går än att de har det i en avgörande final nästa år...!
    Oj, nu snackar vi!! Varför fick vi inte se sådant i går?! HV får gå på kurs...
    De hälsar tillbaka, hälsa Ulla sedan också!
    Kram!

    SvaraRadera