lördag 3 december 2011

Julkakor och julmys

Det är verkligen inget mysigt decemberväder där ute. Just nu är det väl inte så mycket till väder alls, men i eftermiddags har det regnat och blåst som om det vore värsta sortens höststorm. Men jag har har suttit och sitter inomhus i värmen och har det bra, juligt med julröda naglar - ibland behövs det inte så mycket mer än så! Fast det är klart, julkaksmys med vän gör ju att man mår ännu bättre och vädret får då vara hur det vill! Ja just det, vän. Det som skulle bli julkaksmys med vänner blev inte riktigt av, det sätter ibland det där med sjukdom stopp för, både på vännerna och deras barn. Men Karin kom, och vi hade så himla julmysigt bland kakor, ljus och julmusik. Att umgås med någon man tycker om att umgås med är sannerligen ett bra sätt att tillbringa en lördag :)

Det blev snöflingor i röd och grå filt i dukningen, eftersom det var dåligt med snö utomhus - man tager vad man haver!

I köket dukade jag upp kakbuffén. Den var inte lika maffig som den på Taxinge slott, men det gjorde inte så mycket, jag tror det räckte med stor saftig saffranskaka...

... polkacookies (bruna längst till vänster), vaniljwhoopies med apelsinfyllning (längst till höger) och pepparkaksmuffins med en topping av sockerpasta och silverglitterströssel! Polkakäpparna går förstås också att äta, även om man bör avlägsna plasten på just dessa först... Det fina juliga plåtfatet kommer från Sia.

Fick en söt påse med jättegott pepparkaks-te och det drack vi förstås ur mina absoluta favoritmuggar, jag blir så himla glad av de där snögubbarna! De svartvita granservetterna kommer från Village.


Nu är man ju alldeles full i magen och det kändes efter avslutat kakintag som att jag inte kommer behöva äta mer på ungefär tre dagar. Men det räckte med att jag slog mig ner i tv-soffan en halvtimme efter att Karin gått och då upptäckte att julfilmen Elf precis börjat på trean, och då var jag tvungen att ta mig en polkagriskäpp! Jag undrar verkligen hur det fanns plats för en sådan...?! 


Bäst just nu: I morgon har jag en helt oplanerad dag. Det är första gången på länge. För första gången kan jag också klämma in en lång promenad, med eller utan stavar (inte bestämt vilket det blir än), något jag inte hunnit med på två veckor! Ska bli väldigt skönt, speciellt efter att ha varit kakmonster två dagar i rad :)

3 kommentarer:

  1. Fina kakor! Ser väldigt mysigt ut med kakfest! Själv fick jag minsann in både en deg och en smet i tiden igår kväll. Saffransbullar och fruktkaka blev resultatet.

    SvaraRadera
  2. Ja tack till det kakfatet! Här ekar det tyvärr tomt...
    En bra oplanerad söndag till dig:)
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Monica: Det är väldigt trevligt med kakfest, man borde ordna sådana oftare - folk blir snälla och glada av kakor på något sätt :D Bra jobbat!

    Isa: Ja det satt inte fel med lite julkakor kan jag säga. Du får förhoppningsvis lite inspiration av detta juliga kakfat och kan baka något :)
    Tack, den kommer säkert bli väldigt bra!
    Kram!

    SvaraRadera