tisdag 24 maj 2011

Spännande väder, spännande bok på ospännande dag

Det mest spännande som hänt denna dag är vädret. Ena minuten har bjudit på strålande solsken, nästa minut har regnet vräkt ner och ytterligare en minut senare har det blåst så mycket så man nästan, av bara farten, blåst bort - trots att man suttit inomhus. Mer spännande än så har dagen dock inte varit, så då kanske ni förstår läget. Ibland känner jag mig verkligen mega-ultra-totalt-supersjukskriven! Inte bara sjukskriven så där i största allmänhet utan som att jag är så kopiöst sjuk att det enda jag kan göra är att ligga ner och stirra i taket. Riktigt så illa är det förstås inte, men cellgifternas biverkningar gör ju ganska ofta att krafterna är minimala och smärtan snudd på maximal. Det är bedrövligt tråkigt.

Det går dock ingen stor nöd på mig, jag ligger skönt i vardagsrumssoffan och läser en spännande bok.

Kriminalromanen "Bad boy" har varit ett härligt sällskap i dag. Den vilar här på en av mina bättre vänner nu för tiden - en randig kudde jag har under smalbenen så att fötterna kan ligga i luften. Allt fötterna kommer i kontakt med gör ont, vare sig det är ett hårt golv eller en mjuk soffa. Men att ha dem vilande i luften har visat sig vara ett vinnande koncept!


Shoppade ju böcker på Ica Maxi i går, de hade bra rea på ett gäng inbundna böcker. Bad boy och jag har ett komplicerat förhållande - jag vill läsa precis hela tiden, helst även när jag äter lunch, går min lilla motionsrunda (mellan vardagsrummet, hallen och köket) och står i duschen. Samtidigt vill jag inte att den ska ta slut, jag läser så långsamt jag kan, vänder blad långsamt och läser ibland samma mening två gånger. Inte för att jag inte förstår vad det står utan för att det ska ta liiite längre tid innan jag är klar. Nu har jag bara drygt 70 sidor kvar, sedan är härligheten slut. Som tur är finns det något nytt att börja på sedan...

Bokfynd! När den ena är slut är det dags för nästa... och den jag inte börjat på än är så härligt tjock och maffig, nästan 600 sidor läsfest!


Utöver det intensiva bokläsandet har jag också bakat en ny omgång whoopies, denna gång chokladwhoopies med jordgubbsfyllning, de blev nästan oförskämt goda. Men sedan var det slut på händelser! I morgon ska jag försöka ta mig utanför dörren och vara lite mer spännande, och inte fullt så toksjukskriven...

Bäst just nu: I kväll blir det hemmagjord pizza, efter mitt önskemål. Det går väldigt mycket upp och ner med min matlust, men nu är jag så jättesugen på pizza signerad mamma och pappa. Kommer till och med utan större svårigheter kunna slita mig från boken när det är dags att äta...

6 kommentarer:

  1. Pizza, det är mums det och en bra bok går inte av för hackor! Sommaren kunde gärna få komma ordentligt, det hade varit skönt. Jordgubbar, ruccola och grönmögelost ska tydligen vara en god kombo till en bit kött. det sak jag test bara sommren vill komma. Läs och njut så mycket det går och så hoppas vi att de hemska monstren inte får ett spratt inatt utan att du kan sova gott när pizzan är slut.

    SvaraRadera
  2. Njuter så av dina formuleringar. Så härligt att läsa.
    Ja, idag har det verkligen varit VÄDER. Hade tänkt tvätta färdigt fönstren men det ordnade ju naturen. Dock icke till min belåtenhet. Hoppas på morgondagen för detta projekt.
    Ha en smaklig måltid. Hemmagjord pizza är inte det sämsta. Annars gillar jag allra mest Pizza Huts`, Super Supreme. Extra mums!!
    Önskar cellmonstren all världens väg och dig en skön natt.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Sov gott och vakna till en riktigt bra ny dag, det är min önskan till dig!
    Superkramar tjejen!

    SvaraRadera
  4. Anonym: Ja det är bra grejer! Jag håller med, jag vill gärna ha riktig, ordentlig sommar nu, skulle sitta fint :) Aha, låter som en intressant kombo, ska också testa den vid tillfälle. Det hoppas jag med :)

    Ylva: Haha, ja det var väl inte riktigt fönsterputsarväder på det traditionella sättet direkt! Vi får som sagt hoppas på bättre väder framöver för sådana aktiviteter.
    Måste säga att mamma och pappas pizza slår alla köpepizzor, så nu är jag mätt och belåten :)
    Sov gott och kram!

    Isa: Detsamma och tack! Kram

    SvaraRadera
  5. Ja jag håller med, idag har det varit väder! regn och sol och regn och sol.. ja det svåraste i det hela är att förklara vädret för en 1-åring som inte annat vill än att gå ut och leka.. hur förklarar man att det "regnar vi kan inte vara ute" och då tänkte jag faktiskt på dig mitt i allt! Du och ellie är lika fantastiskt härliga med samma tänk(förstå mig rätt) och så optmistiska, vaddå regn vill jag gå ut så går jag ut:)
    jag saknar dig så vännen! Hoppas verkligen vi kan ses nästa vecka!
    Ta hand om dig och en massa varma soliga kramar!!

    SvaraRadera
  6. Linda: Haha, sötnosen! Ja det måste vara knepigt att förstå det där, man fattar ju inte ens vädret som vuxen... Det är en stor ära att vara lik Ellie, det gillar jag :)
    Detsamma, vi ska absolut hitta en dag när vi kan ses! Jag hör av mig i morgonkväll när jag vet mer exakt vilken dag det kan bli!
    Massa kramar till dig med!

    SvaraRadera