fredag 6 maj 2011

Recept för att må ganska bra

Tänk vad lite sol och värme kan göra! Jag mår så mycket bättre när jag får vakna till en blå himmel med strålande solsken, än en dag då himlen är grå och solen lyser med sin frånvaro. Sol och värme kanske inte gör så mycket åt det fysiska, men psykiskt mår jag bättre. Hatar att frysa, avskyr det grå, tunga. Borde nog egentligen bo på varmare breddgrader. Var är frågan.

Fysiskt har jag också mått bättre i dag, tack vare ett gäng värktabletter - denna fantastiska uppfinning. Har ibland ett lite kluvet förhållande till smärtstillande piller. Vet att det kanske är bra att ta dem förebyggande men hur länge ska man göra det? Om man knaprar tabletter utan att känna efter hur man mår vet man ju aldrig när man ska sluta? Av den anledningen väntar jag oftast till smärtan kommer, vilket inte heller har visat sig vara bra. De senaste dagarna har kroppen gjort vansinnigt ont på kvällarna och då har jag ändå ibland låtit bli att ta tabletter eftersom jag tänker att det är bättre att vänta till natten, då jag verkligen behöver smärtlindring. Får jag ont "för tidigt" på kvällen och tar tabletter då kommer det störa nattsömnen eftersom de då slutar verka i ungefär samma veva som jag somnat...

Men i går började jag bli bättre på att ta tabletter och har fortsatt så även i dag. Det är nog bara att inse, det går inte att vara stark och ha ork utan värktabletter, jag behöver helt klart hjälp för att klara av dagen på ett bra sätt. Tabletter, och lite sol på balkongen, är kanske några saker som leder till ett fungerande recept för att må ganska bra. Trevlig fredagkväll på er :)


Bäst just nu: Kan inte låta bli att dela med mig av denna ögonfröjd. Känner ni hur sommaren kommer smygande? Nej, det är förstås inte svenska gubbar, dessa kommer från Spanien. Men jag är inte så petnoga, även andra länder kan väl det här med jordgubbar, dessa doftar sommar och lycka! Om de smakar detsamma får jag reda på i morgon, då ska jag sitta på balkongen eftersom jag bestämt att morgondagen kommer bli minst lika solig och absolut mindre blåsig än den varit i dag. Och jordgubbar ska ätas utomhus, i strålande sol.

4 kommentarer:

  1. Härligt Emma att det känns lite bättre idag. Detdär med piller är ett trixande för att få till det på bästa sätt, kanske körde du en bra balans idag.
    Jordgubbarna ser goda ut, dessutom är de rika på järn, bättre än blodpudding. Ja, värme är skönt, vi satsar på det i morgon, balkong, jordgubbar och sol!
    Sov nu extra gott och vakna med förnyade krafter!

    Styrkekramar!!!!!

    SvaraRadera
  2. Roligare att läsa om din dag idag. Önskar dig ytterligare bättre dagar. Och mycket ork att njuta i solen och jordgubbskalas, mums så gott. Sommaren är ju här när "gubbarna" kommit.
    Hoppas på en fin lördag både i Stockholm och i Örebro, där jag befinner mig.
    Hälsokramar i kubik och önskan om en skön natts sömn för dig. Samt krafter i mängd!!

    SvaraRadera
  3. God lördagsmorgon! Vill bara önska dig en jättebra lördag med mycket balkonghäng och sol!
    Kram och tjingeling tjejen!

    SvaraRadera
  4. Inger: Ja jag tror att jag fick till det denna gång, ett vinnande koncept :)
    Haha, ja både bättre och godare!
    Kram!

    Ylva: Visst är det så, man får sommarfeeling av jordgubbar och härlig sol!
    Tack och kram tillbaka!

    Isa: Tack, ja det verkar vara en bra dag för sådant! Kram

    SvaraRadera