torsdag 26 maj 2011

Medicinproblematik, del 2

Den dag jag inte behöver en endaste liten värktablett för att ta mig igenom en hel dag... den dagen kommer göra mig till världens lyckligaste människa. Jag ser fram emot det, speciellt nu när jag stött på medicinproblem. Igen.

För någon timme sedan ringde en läkare från Radiumhemmet och berättade i mitt mobilsvar att hon skrivit ut ett nytt recept, nu när gamla kära dexofen har gått i graven.
- Jag har skrivit ut ett recept på citodon, sa hon - och mitt hjärta började plötsligt slå i lätt panik.
Citodon är en otäck liten tablett som jag senast tog på nyårsdagen i år, och jag lovade mig själv att det då var sista gången. Den var flitigt återkommande under tiden jag låg på sjukhuset efter min andra operation och vad jag minns hjälpte den bra. Eftersom jag som sagt låg på sjukhus, med betoning på låg, märkte jag sällan av hur påverkad jag blev av de där pillren när jag bara var still. Men på nyårsdagen, när pappa skulle komma och hämta hem mig, fick jag en tablett strax innan han kom eftersom kroppen i vanlig ordning gjorde ont. När jag var uppe och rörde mig kändes det plötsligt som det slog slint i skallen. Jag blev yr, stel i hela kroppen, fick gelé i benen och kunde inte tänka klart. Väldigt väldigt obehagligt och det dröjde drygt två timmar innan kalabaliken la sig, vilket den gjorde först efter mycket vila.

Det kan hända att jag tog tabletten även efter denna skräckupplevelse, men då bara till natten när jag skulle ligga still. Det var ingen höjdarupplevelse att ta den då heller, ibland fick jag små märkliga hallucinationer om både det ena och det andra innan jag skulle sova. Och detta onda piller ska jag alltså nu ta istället för goda dexofen! Jag blir vansinnig på den eller de som bestämt att dexofen inte ska finnas på marknaden längre, det är vansinne! Jag vill inte ha citodon och bli tvingad till sängliggande hela sommaren! Det kan liksom räcka med dumheter nu.

Alltså har jag ringt sjukhuset och börjat jaga rätt på en annan, snäll men bestämd medicin. Fortsättning följer.

Bäst just nu: I dag åker mamma med mig hem till Stockholm igen. Jag tycker verkligen om att vara hemma hos mamma och pappa, ingen tvekan om det. Men nu var det längesedan jag var hemma i min lägenhet, träffade vänner och sådant, så nu blir det skönt att komma hem igen och förhoppningsvis ha bra dagar innan det om två veckor är dags för nästa behandling.

7 kommentarer:

  1. Lycka till med hemresan och hoppas att du får fina dagar därhemma.
    Hoppas oxå att det ordnar sig med medicinen.
    Storkramen tjejen!

    SvaraRadera
  2. Livet är enklare utan mediciner, och det skulle behöva vara enklare med mediciner! Hoppas du får tag i läkaren och att det finns något vettigt alternativ. Kram!

    SvaraRadera
  3. Hej Emma! Hoppas du får sköna dagar med Inger nu hemma i Stockholm. Önskar att du slipper känna dig så trött och ha ont.Jag blir oxå galen på att de tagit bort T Dexofen, ställer till det för många som för dig. Jag vill inte lägga mig i men många får pröva T Tramadol eller smärtplåstret Norspan, kan kanske vara något för dig oxå, prata med dina läkare. Såg att ni var på Nyströms häromdagen, jag var där samma dag och blev oxå väldigt förtjust i den lilla butiken med inredning och kläder, men oxå alla växter. Det blev tomat och smulton plantor för oss. Nu önskar jag dig bra dagar och tycker du är en fantastisk tjej som grejar det här som du gör. Kramar från Majja

    SvaraRadera
  4. Då får man säga välkommen hem till Stockholm. Hoppas du får må bra utan för mycket värk etc. Men medicinen är en sorglig följetong, Något bättre måste de kunna komma fram med.

    Imorgon blir här resa till Höglunds eller liknande för inköp av blommor som skall planteras. Ser verkligen fram emot det. Då är det liksom sommar.

    Som sagt ha det bra i Stockholm.
    Önskar dig och Inger sweet dreams och en fin morgondag.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Isa: Tack, den gick bra!
    Det ska det nog göra så småningom :)
    Kram!

    Monica: Helt sant! Och en vacker dag ska det nog lösa sig, kram!

    Majja: Tack, det kommer jag nog få! Ja visst är det dumt, jag fattar inte! Du får grna lägga dig i, det är bara bra att få tips - jag ska komma ihåg dessa medel :) Ja det är så fint där, känns som man kan gå omkring länge och titta på allt. Smultronplanta har jag också, hoppas den ger riklig skörd :) Tack och kram!

    Ylva: Tackar! Ja man hoppas ju att följetongen snart har ett slut...
    Det låter som en bra plan! Ja man gör ju vad man kan för att få sommarkänslan - här i Stockholm är det nu kallt, grått och regnigt, så då måste man hjälpa till lite själv!
    Tack och kram!

    SvaraRadera
  6. Åh vad jobbigt för dig!
    Synd att det ska vara så olika hur man reagerar på mediciner. Själv åt jag Citodon mot tandvärk (vilket såklart inte alls går att jämföra med de smärtor du måste gå igenom) och jag blev inte alls påverkad, trots maxdos. Dock hjälpte den inte mot smärtan heller, så det kanske hänger i hop.
    Dock är det ju så att man blir van vid Citodonen efter ett tag, så de biverkningar du kände kanske blir bättre med tiden? Hoppas det!!!

    Stärkande Kram!

    SvaraRadera
  7. Annika: Jag har testat citodon hela dagen nu och har märkt att jag inte reagerar konstigt på den denna gång! Det vverkar gå upp och ner det där. Och jag håller med om att den inte hjälper speciellt mycket, smärtan lindras en aning men inte så jag är nöjd...
    Kram!

    SvaraRadera