måndag 23 maj 2011

Medicinproblematik

I dag har jag inte mycket nytt att komma med, så i dag blir det bara en liten rapport. Så ni vet att jag lever liksom. Jag har tagit blodprov och varit med pappa på Ica Maxi, läst bok och sovit. Så kul har jag det! Det mest häpnadsväckande denna dag skedde på apoteket, där jag var och hämtade ut alvedon för ungefär hundrade gången i år. Där möttes jag av beskedet att den andra värktabletten jag knaprar dag ut och dag in - dexofen - är slut. För alltid. När jag frågade varför denna fantastiska lilla tablett tagits ur systemet tittade kvinnan bakom receptdisken nästan lite misstänkt på mig, som om hon ville säga "vet du inte att några av biverkningarna med dexofen är att man tappar öronen, förlorar talförmågan och bara utstöter gutturala läten i tid och otid, samt äter små barn till frukost eftersom det är den enda diet som fungerar på de svåra dexofen-fallen! Klart man tar bort den tabletten då, vad tror du?!".

Jag blev lite sur. Förstås, det är en tablett som för det mesta fungerar ganska bra tillsammans med kompisen alvedon, den dövar smärtan några timmar och gör att jag kan tänka på annat ett tag. De sista 15-20 tabletterna jag har kvar kommer därför intas med stor vördnad, som om de vore den största av lyxmåltider! Jag undrar vad läkarna kommer ge mig i stället, enligt damen på apoteket finns inget alternativ - det är antingen dexofen eller inget alls, punkt slut. Hon måste verkligen hata dexofen...

När vi ändå är inne i medicinvärlden har jag i dag börjat fundera på hur många piller jag satt i mig i år, hittills. När jag insåg att jag måste svalt minst 500 tabletter av varierande sort slutade jag försöka komma på en mer exakt siffra. Dels för att det inte går, dels för att det är galet att tänka på sådana saker. Så om ni där ute har någon annan tanke jag kan ägna mig åt framöver är det bara att hojta - det är inte alltid man kommer på bra saker att fundera på själv, när ens hjärna inte får så mycket stimulans då man befinner sig i cellgiftsträsket...

Bäst just nu: Köpte två tjocka böcker på Ica Maxi i dag, två spännande deckare att roa mig med när kroppen inte klarar av mer aktivitet än ett stillsamt vågrätt läge. Eftersom jag tyvärr är i det läget alldeles för ofta behöver det i alla fall inte gå någon nöd på mig den närmaste tiden :)

7 kommentarer:

  1. Härligt att du mitt i allt får sällskap av böckerna! Men hur tokigt som helst med den bra medicinen. Måste ju finnas något likvärdigt alternativ kan man tycka. För övrigt har du snudd på gjort mer än jag idag, vad det verkar. Jag har gått över till att vara sjuk och idag har jag varit utslagen, typ. Var ute en kort stund, bland annat för att slänga sopor, och blev alldeles svettig och flämtig av det. Nu ska jag ägna ett par dagar åt att låta virus/bacill göra sitt och dra vidare. Dock ska jag se till att de drar norrut, så du inte kommer i riskzonen. :) Kram, kram!

    SvaraRadera
  2. Osis detdär med medicinen, någon ersättning borde finnas.
    Gott att läsa att du kunnat ta dig ut en sväng igen, MAXI är väl helt ok.
    Du stretar på bra du, as usual.
    Ha en bra kväll och SOV GOTT när det är tid för det!
    Stora kramen!

    SvaraRadera
  3. Läs hundraåringen som tog klivet ut genom fönstret och försvann. av Jonas Jonasson. den kommer att få dej att tänka på annat en stund och du kommer inte kunna slita dig!!

    SvaraRadera
  4. Knepigt med medicinen. Något måste ju läkarna hitta på åt dig.
    Ändå roligt att du tog dig ut idag för att göra lite inköp. Böcker är ju ett fantastiskt sällskap. Själv har jag jobbat idag. Räknat löner m.m, samt varit barnvakt åt mina minsta barnbarn.
    Önskar en skön natt och nya krafter imorgon.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Monica: Ja det är verkligen tokigt, dumt att plocka bort en bra medicin tycker jag!
    Tycker du har varit duktig som varit ute när du är sjuk! Och det är väldigt snällt av dig att du skickar bacillerna norrut, det uppskattar jag verkligen :) Kram!

    Isa: Jag hoppas på det, vi får väl se vad de säger på sjukhuset!
    Ja det är skönt varenda gång jag orkar göra något :)
    Detsamma, kram!

    Sara: Åh, jag älskar den boken!! Den är fantastisk, jag försöker tipsa om den till alla jag känner :) Har gjort en recension på den här, under rubriken "Ni na ni na ni na na... boktips nummer två!" i januari :) Men tack för tipset, tips tar jag tacksamt mot!

    Ylva: Ja de borde ju kunna fixa det kan man tycka, vi får se hur det går...
    Ja sådant är trevligt, ibland måste man försöka vara lite aktiv! Böcker är ett fantastiskt sällskap, det är en bra sak denna sjukskrivning har fört med sig - att jag läst väldigt mycket! Låter som du haft en bra dag :)
    Tack och kram!

    SvaraRadera
  6. Lise-Lotte Lindgren24 maj 2011 kl. 19:25

    Vet inte hur ofta du läser din Dagenmejl, så jag skriver här: Kolla mejlen. Apropå medicinen.
    L-L

    SvaraRadera
  7. Lise-Lotte: Haha, du är snäll du, langaren ;)

    SvaraRadera