söndag 15 maj 2011

En dag i vågrätt läge

Denna söndag har inte gått i många knop vill jag lova! Sov inte så jättebra i natt och har känt mig ganska trött i kroppen och lite svajig på något sätt. Mycket vila har det blivit, jag har parkerat i favoritsoffan i vardagsrummet och sovit eller läst.

Ja här kan man utan några som helst problem ligga med näsan begravd i en bok - det har jag varit nästan löjligt bra på i dag!


Och lita på att kvällen i övrigt kommer bli lugn. Eller vänta nu, just lugn vet jag inte när jag tänker efter. I kväll är det final i hockey-VM, Sverige möter Finland och det kan bli alldeles olidligt spännande, jag kanske kommer sitta och hoppa upp och ner av ren nervositet i soffan... En annan soffa blir det i vilket fall som helst, tv-rumssoffan invaderas av lillebror, svägerska, mamma, pappa och mig själv denna kväll. Det är ett vinnande koncept, i går satt de tre sistnämnda i samma soffa och kollade mellon - trots att ingen av oss bryr sig speciellt mycket - och det gick ju rätt bra för Sveriges del. Jag tror det går ännu bättre i kväll, jag tror på en plats högst upp på medaljpallen :) 

I går var det trevligt med mat framför tv:n, i kväll siktar vi på exakt samma sak!


Bäst just nu: Jag tycker självklart livet är som allra bäst när jag är pigg och orkar göra saker, naturligtvis. Men ibland kan man också se fördelarna med att bara ta det lugnt. När det inte finns några måsten och man faktiskt kan ligga i en soffa och ha det skönt. Visst måste man ha ro i kroppen, det är svårt att vara rastlös med den här sjukdomen. Ibland känns det som att jag klättrar på väggarna, men nu, när jag känner att kroppen inte orkar något annat - då lyckas jag oftast vila i det. Har man bara lite tålamod (vilket man ibland har mer av, ibland mindre) så tar man sig igenom även en ganska händelselös dag utan några större problem.

6 kommentarer:

  1. Heja Sverige...Och EMMA, förstås!!

    SvaraRadera
  2. Emma!
    Hur snygg som helst! Var inne för några dagar sedan, troligtvis mitt i datastrulet, för det gick inte att skriva någon kommentar. Kände mig smått frustrerad av att se dina vrålsnygga bilder utan att kunna lämna kommentar. Kändes lite som att fuska, titta i smyg och sen inte säga något... Men nu verkar det ju gå bra! Blir inspirerad av adig att hitta på och se till att göra det man mår bra av. Du är en grym förebild. Hoppas du får sköna dagar i jönköping!!! KRAMAR

    SvaraRadera
  3. Stig: Ja tänk vad trevligt det hade kunnat vara att vara svensk i dag! Men inte riktigt... mig kan man dock fortsätta heja på, jag kämpar på fortfarande nämligen :)

    Singoalla67: Tack och kram tillbaka :)

    Susanne: Tack snälla, vad gullig du är :) Ja det känns bra att göra saker när man orkar, man måste passa på då! Tack och kram!

    SvaraRadera
  4. Tjoo sis!
    D va trevligt igår, förutom sista 20 min och 7 sek under hockeyn... ILLA...
    Hoppas du får en kanondag ida! Nu ska ja iväg o vandra och tälta med jobbet?! det du!
    Ha d bäst o hälsa!

    SvaraRadera
  5. Oscar: Det var det verkligen, men ja - vi glömmer helt enkelt just den där perioden, det är alltför smärtsamt... Det låter trevligt värre, ha det så kul i tältet :) Detsamma, kram

    SvaraRadera