onsdag 11 maj 2011

Fotomodell med stukad fot

Stundtals känns det som att mitt sjukskrivna liv är väldigt tråkigt. Som att jag mest går omkring hemma och har ont eller är trött. Visst gör jag roliga saker ibland - träffar vänner, fikar, går på stan. Men för det mesta är det nog ändå ett inte alltför intensivt hemmaliv som gäller. Ibland är det skönt, ibland blir jag rastlös och tycker allt är trist. Av just den anledningen tackar jag oftast ja till allt som erbjuds som låter roligt, och i dag har jag just haft roligt - framför en kamera.

Jag är ganska förtjust i att gå på modellfotografering. Det handlar om att vi normala människor, långt ifrån modellernas skönhet, får komma till en studio, bli proffsigt sminkade och fotograferas i olika poser av en duktig fotograf. Det är med lite skräckblandad förtjusning jag gör sådant här då och då, för egentligen har jag en hatkärlek till kameror. Och kanske har jag också en tragisk syn på mig själv, för jag är osäker som en tonåring på mitt eget utseende. Kan tycka att jag är ful och bedrövlig i största allmänhet och inte vilja visa mig för en enda människa. Det kanske låter konstigt att vilja utsätta sig för "modellande" då, men där resonerar jag som så att man får en snygg make up, fotografen är duktig och har rätt ljus i bakgrunden och tillsammans kan detta bli underverk.

Av just den anledningen att mitt liv ibland känns tråkigt passade en fotografering väldigt bra nu. Jag vill ändå komma ihåg hela den här sjukdomsperioden som mer än smärta, mer än trötthet. Den var också rolig mellan varven, jag mådde bra mellan varven och jag kunde också se bra ut mellan varven (tycker jag i alla fall, ni får väl döma av bilderna nedan och tycka något annat om ni känner för det).

Vid tretiden i eftermiddags gav jag mig i väg, med tre ombyten och spänd förväntan. Tyvärr gjorde jag dumheten att vricka eller stuka foten på vägen till studion. Använde ett par skor som har helt platt sula men som är lite uppbyggd i hälen, en så kallad kilklack. Och det är bara att inse, jag har varken styrka eller balans i ben och fötter längre, trampade snett med vänsterfoten alldeles för många gånger på vägen och nu har jag jätteont :( Lite störigt - och samtidigt lite skönt att ha ont på ett helt annat sätt än cellgiftsont! Det här är en normal smärta som känns lättare att leva med. Fast vi får väl se, blir den långvarig kommer jag nog tjura lite...

På plats i studion, med det något fåniga namnet Modellfabriken, var det först make up som gällde och jag blev så himla snygg! Visst kände jag mig lite som fejk, med lösögonfransar (eftersom jag tappat nästan alla mina nu) och ditmålade ögonbryn - men snyggt blev det, så det så. Och sedan mötte jag världens trevligaste fotograf, som alltså ligger bakom samtliga bilder i detta inlägg. Han utsatte mig inte för allt för besvärliga poser (med cellgifter i kroppen är det alltid lättast att bara stå rakt upp och ner, med jämn fördelad balans i fötterna) och hade tålamod när jag vinglade till de gånger benen skulle vara i kors. Och roligt var det, sannerligen.



Nu ska jag försöka vila min skadade fot (tog inte de besvärliga skorna när jag skulle åka hem sedan, då blev det pålitliga Converse som är omöjligt att trampa snett i) och samtidigt packa, i morgon bär det av till Småland igen!

Bäst just nu: Kicken att se sig själv på bild och bli nöjd. Den kan man leva rätt länge på!   

14 kommentarer:

  1. Vilka toppenbilder. Du är verkligen jättefin. Känn dig stolt! Synd med foten. Men vilar du den så blir det nog ganska snabbt bättre.
    Ha en riktigt god natt och en trevlig resa söderut imorgon.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Hallå där! Förutom att du är söt och fin på bilderna så ser du så pigg och frisk ut. Underbart. Det är min kollega det!
    Ha det nu gott i Jönköping.
    Kram!
    /Birgitta

    SvaraRadera
  3. Ylva: Tack så mycket! Ja jag ska gå och lägga mig snart och vila den ömma foten så mycket som möjligt.
    Kram!

    Birgitta: Tack :) Ja man blir lite pigg med rätt ljus och en kick!
    Det ska jag, ha det fint här på hemmaplan!
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Du är så snygg o fin Emma! Du poserar som en van modell!
    Vila dig och hoppas du får sova gott!
    Något dråpligt är faktumet att jag just nu befinner mig i Jönne, men far till Landvetter tidigt imon. Det är svårt att träffas verkar det som...
    B t w så måste jag säga att dina naglar ser helt fantastiska ut! Är det grönt, turkost elr blått lack? Mkt flott i a f! Kram till dig.

    SvaraRadera
  5. Jättefina bilder! Stukad fot är inte kul, men jag förstås att "vanlig" smärta ändå kan vara trevligt på något sätt. Min, som jag stukade för mer än två veckor sedan, är fortfarande inte bättre. Men det vill du naturligtvis inte höra, så vi lämnar det. :) Ha det!

    SvaraRadera
  6. Sofia: Tack, vad gullig du är :)
    Haha, ja det verkar knepigt det där, men någongång ska vi nog lyckas!
    Det är blåa naglar, minns inte numret nu men jag vill minnas att det är den billiga sorten Depend som bland annat finns på Åhléns. Kan återkomma med numret på den lilla flaskan lite senare om du vill :) Kram!

    Monica: Tack! Ja som omväxling är det inte så tokigt faktiskt. fast lite jobbigt också, jag haltar en hel del... Usch då, vi får hoppas att både din och min fot väldigt snart är på bättringsvägen! Kram

    SvaraRadera
  7. Caroline Engvall12 maj 2011 kl. 13:32

    Åh vilka fina bilder - wow. Världens snyggaste Emma. Kommer du ihåg tiden när du gjorde dreads för det där Frida-reportaget? :-)

    SvaraRadera
  8. Här snackar vi snyggt, kanonbrud helt enkelt! Det bästa av allt är att du tar dig för sådana här saker som ger energi, vitaminboost. YES; YES!!
    Det syns att du har roligt, det är nog inte bara fotografens ljus som gör det, du lyser själv!
    Kramar till min HERO!

    SvaraRadera
  9. Jag säger bara: SNYGGING!!!!!!!

    SvaraRadera
  10. Oj, har det varit strul, det har inte gått att kommentera. Verkar som det försvunnit text oxå. Ngt fel?

    SvaraRadera
  11. Isa: Ja, det har tyvärr varit strul med blogger/blogspot sedan i gårmorse, så flera kommentarer har försvunnit. Trist!

    SvaraRadera
  12. Skönt att det funkar igen. Ville bara säga att du ser så strålande ut på bilderna. Det syns att du trivdes för det riktigt strålar om dig. Det beror säkerligen inte bara på fotogragens ljusättning. Det bästa av allt är ändå att du orkade göra detta och att lusten fanns.
    Som jag sagt innan, du är min HERO, YES!!!
    Bamsekramar i efterskott tjejen!

    SvaraRadera
  13. Isa: Tack :) Ja det var väldigt roligt, ibland är det kul att göra något annorlunda. Tack, jag tror det är en kombination - bra fotograf, bra ljus och en glad modell :D Det håller jag med om, man ska passa på när orken finns där!
    Tack och kram!

    SvaraRadera
  14. OBS! Dessa kommentarer försvann när blogspot/blogger fick spelet och tog bort vissa saker för alla oss som har vår blogg just här. Jag vill ju gärna svara de som skickade in en liten hälsning, så här kommer en kopia på kommentarer och svar...


    lilamonica sa...

    Jättefina bilder! Stukad fot är inte kul, men jag förstås att "vanlig" smärta ändå kan vara trevligt på något sätt. Min, som jag stukade för mer än två veckor sedan, är fortfarande inte bättre. Men det vill du naturligtvis inte höra, så vi lämnar det. :) Ha det!

    12 maj 2011 08:41


    Emma sa...

    Sofia: Tack, vad gullig du är :)
    Haha, ja det verkar knepigt det där, men någongång ska vi nog lyckas!
    Det är blåa naglar, minns inte numret nu men jag vill minnas att det är den billiga sorten Depend som bland annat finns på Åhléns. Kan återkomma med numret på den lilla flaskan lite senare om du vill :) Kram!

    Monica: Tack! Ja som omväxling är det inte så tokigt faktiskt. fast lite jobbigt också, jag haltar en hel del... Usch då, vi får hoppas att både din och min fot väldigt snart är på bättringsvägen! Kram

    12 maj 2011 09:25


    Caroline Engvall sa...

    Åh vilka fina bilder - wow. Världens snyggaste Emma. Kommer du ihåg tiden när du gjorde dreads för det där Frida-reportaget? :-)

    12 maj 2011 13:32


    Emma sa...

    Caroline: Tack snälla :) Haha, ja det var där jag inledde min karriär! Jag minns det med glädje, det var väldigt roligt - och det bästa var ju att jag i den vevan lärde känna dig!
    Kram!


    Lina S sa...

    Jag säger bara: SNYGGING!!!!!!!

    12 maj 2011 22:06


    Emma sa...
    Lina: Tack gulliga du :)

    SvaraRadera