måndag 16 maj 2011

Alldeles för vaken

I dag undrar jag hur jag hade mått om natten hade flutit på som man vill att en natt ska vara. Nu tycks jag ha kommit in i ett irriterande träsk där jag sover riktigt uselt. I natt tror jag det blev ungefär tre timmars sömn totalt. Först kändes det som att jag inte sovit ett dugg, men någon gång i morse insåg jag att jag drömt att jag åkt bil med mellofestival-Eric Saade som det ju grymtats en del om i pressen de senaste dagarna - den lille pojkspolingen tycks göra en grej av att han ofta parkerar på handikapplatser eftersom han inte orkar leta upp en "vanlig" parkeringsplats. Även i min dröm ställde sig Saade på en handikapplats och jag la huvudet på sned, tittade på honom med milda rådjursögon (jag har normalt inte alls sådana ögon men drömmar är ju som de är) och sa som en lite fånig tjej (alternativt ett lite fånigt rådjur) "Snääälla Eric, det är faktisk feeeel att stå på den här platsen!". Sedan ilsknade jag till lite, spände de inte fullt så snälla rådjursögonen i honom och röt "Nu slutar du larva dig och så ställer du bilen på en normal parkeringsplats!!". Han gjorde genast som jag sa, så även om natten inte var så god för mig gjorde jag i alla fall något gott! Förvisso bara i drömmarnas värld, men ändå...

När jag vaknade och gick upp i morse, klarvaken klockan halv sju, kändes kroppen bedövad. Som att jag dragit på mig århundradets influensa under natten och hade absolut noll krafter på grund av det. Det har väl blivit lite bättre under de timmar som gått denna dag men det känns fortfarande som att kroppen är i enormt behov av vila. Inte så mycket sömn dock, jag är inte alls så sömnig som jag borde vara. Får bara hoppas det blir bättre i natt, vill helst inte behöva börja med sömntabletter igen. Men den kropp jag har slutar aldrig förvåna mig, den har gjort sig så påmind under detta år, mer eller mindre varenda dag. Som ett barn som ständigt söker uppmärksamhet drar den hela tiden tag i mig och säger "Men hallå, jag då?!? Titta på mig! Kolla här vad jag kan...". Och när jag försöker strunta i kroppen som lever rövare på det ena eller det andra sättet blir den så stött som bara ett barn kan bli som upplever sig åsidosatt. "Men vänta nu... Vad då, försöker du ignorera mig nu?? Hur vågar du?!? Bara för det tänker jag sätta mig här och skrika och sparka allt jag kan och göra livet riktigt besvärligt för dig! Aaaaahhhhh....". Svar nej - vi är inte alltid så goda vänner, kroppen och jag.

Hur mycket det beror på den frånvarande sömnen i natt vet jag förstås inte, kanske skulle kroppen göra ont och vara trött i dag ändå. Och det är bara att låta den hållas, mata den med lite värktabletter och försöka slå dövörat till när det går. En vacker dag lugnar den väl ner sig - lämnar sin smått självcentrerade barndom, sin struliga tonårstid och mognar. Växer upp och beter sig som folk! Man kan i alla fall hoppas.

Bäst just nu: Jag känner ingen från Finland som kan påminna om den pinsamma hockeyförlusten i går. Jag kan låtsas att den var en dålig dröm bara, som lyckades leta sig in under de få sömntimmarna...

4 kommentarer:

  1. Hej o hå Emma vad din kropp krånglar med dig. Tur att det sitter ett klokt huvud på den arma kroppen och styr den åt rätt håll. Kul att du ändå har vissa dagar som är ok, att du bla orkar ta dig till fotografen och levererar helt underbara bilder. Skönt att du även orkar ta dig till Jkpg och där blir ompysslad efter det bästa. Du är fantastisk som trots allt kan fånga dagen och göra det bästa av den. Matchen igår var ju bedrövlig men musikfestivalen var ju spännande. Ha det så gott/Kram

    SvaraRadera
  2. Måndagskramar! Jobbigt när sömnen krånglar, lite jobbigare att orka med dagen då. Hoppas att det blir bättre i natt. Känns ändå som det varit lite bättre den senaste tiden på den fronten, frånsett de två senaste nätterna då. Du kämpar på i alla, impad är jag!.
    Jättekramar tjejen!

    SvaraRadera
  3. Kanske helgen har varit för spännande för hallonmonstren så de har svårt att lägga av. Hoppas de förstår budskapet såhär dagen efter. Här blev det ingen hockey utan Mästarnas mästare som jag kollar på med stor behållning. I lördags ingen melodifestival heller. Då blev det Southern Gospel. Ja, det finns ju mycket att välja på. Önskar dig en skön sovnatt och nya krafter imorgon. Du är en stor iinspirationskälla. Är mycket imponerad av dig.
    Ger dig världens varmaste hälsokram.

    SvaraRadera
  4. Britta: Haha, tack du, ja ibland är väl huvudet hyfsat klokt i alla fall, så jag försöker styra på så bra det går :) Tack! Ja det är skönt, precis vad jag behöver! Kram!

    Isa: Ja det har varit lite kämpigt i dag, men nu hoppas jag på bättre sömn när det är dags att krypa ner igen! Tack och kram!

    Ylva: Hahaha, ja det kanske är är felet legat?! Vi kollade också Mästarnas mästare för att sedan slå över till hockeyn - grymt bra program! M m alltså, inte hockeyn... Det gör det, och valmöjligheter är bra! Tack så mycket och kram!

    SvaraRadera