söndag 30 oktober 2011

Pumpahelg

Jag tror bestämt det är halloweenhelg denna helg. Här finns det inte mycket som påminner om det (gör inget, vi kan klara oss utan), men det finns väldigt mycket pumpor lite här och var, och jag tänkte att ni skulle få er en liten dos av den varan nu. I kväll kommer jag återkomma med ett inlägg om denna härliga dag, men fram till dess kan ni kolla in lite bilder med en liiiiten aning halloweenkänsla. Väldigt liten, för det är inga typiska halloweenpumpor det här. Men ändå. Äsch, ni får tänka vad ni vill, nu är det pumpadags med hälsning från Mösseberg. Hörs senare!

Den här pumpan finns precis vid entrén och är starten för vår pumpa/halloween-rundtur!

 "Och när man går förbi står pumporna på rad", för att citera Orup. Fast där var det i och för sig "hon" som gick förbi, och hon gick knappast förbi några pumpor utan "pojkar". I vilket fall som helst, det här är på entréplan, gången mellan receptionen och restaurangen. Här lyser ljusen nästan alltid och pumporna ligger där och... tja, ligger. Eller står.

Den här ganska stora pumpan (den är stor, även om det kanske inte ser så ut) och fina murgrönan finns i trappan upp till andra våningen. Där bor jag, fast åt andra hållet. Tar man den här trappan kommer man upp till vår föreläsningslokal.

Även utomhus finns det pumpor. Och blommor. Och ljuslyktor. Helt i sin ordning, det är ju dumt att ändra på ett vinnande koncept!

Nej men titta här, nu blev det plötsligt lite halloween-igt med halloweente! Denna bild kommer dock inte från Mösseberg - men varifrån den kommer får ni veta senare i dag! På återseende/återhörande/återläsande...

2 kommentarer:

  1. Så stämningsfullt med de alltid tända ljusen och pumporna. Ser ut som de kan sin sak att få till det både fint och smakfullt på M-berg. Vi är nog många, som efter din beskrivning, skulle vilja vara där en vecka eller två.
    Detdär med Halloween, det är endast en dag den 31 oktober som är den riktiga H-dagen.
    Ser fram mot fortsättningen av din söndag. Tills dess, ljus och pumpamys!
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Isa: Det är det verkligen! Skulle vilja veta hur många ljus det går åt på en dag här, det måste vara massor!! Ja alla borde få komma hit och ha det bra en vecka eller två :)
    Just det, i morgon ja - men jag misstänker ändå att det firas under helgen också, att barnen i USA går omkring och tigger godis under helgen liksom? Eller?
    Kram!

    SvaraRadera