lördag 22 oktober 2011

Packning, fotboll och vänner

Jaha, nu börjar det närma sig. Väskan är nästan helt packad - det gick ganska snabbt när jag väl satte igång. Det är startsträckan som är lång, när jag väl tar tag i packandet behöver jag som sagt inte lägga så vansinnigt mycket tid på det hela. I natt drömde jag om min kommande rehabvistelse igen, denna gång kom packångesten även under sömntid, fast på ett annat sätt. Jag hade kommit fram till stället, på något märkligt sätt, men när jag skulle ta mig till mitt rum kom problemen med packningen. Jag hade med mig hur mycket väskor som helst - och av någon mycket märklig anledning även en egen fåtölj som jag skulle bära med mig. Jag tog en väska från golvet, en till, en till - men hur många väskor jag än lyfte upp var det i alla fall flera kvar. Hur det gick vet jag inte, jag kom in i en annan dröm.

Ägnade förmiddagen åt att packa mediciner och strumpor. Sedan fick jag ett sms från Karin som undrade om jag ville komma hem till henne, Anton och lille Edvin (som i dag är ganska exakt 7 månader) för att äta fruktsallad och kolla på fotboll. I eftermiddags spelade Hammarby en ödesmatch där förlust skulle leda till ett oroande kvalspel med risk för att trilla ner i division 1, men där vinst skulle säkra kontraktet i superettan. Ni vet ju att HV71 är laget i mitt hjärta men de spelar ju bara ishockey och jag råkar vara en stor fotbollsfantast också. Hammarby blev mitt lag när jag flyttade upp till Stockholm för snart 15 år sedan, gjorde praktik på Radiosporten, satt på pressläktaren på Bajens hemmaarena Söderstadion och blev förtrollad av spel och publik. Hade säsongskort till hemmamatcherna under flera års tid men min längtan efter att gå på fotboll har svalnat lite på grund av alla bråk, alla bengaler och den stundtals riktigt dåliga stämningen. Jag älskade att tillhöra Hammarbyklacken till en början eftersom stämningen nästan alltid var så god men jag tycker inte den finns kvar på samma sätt. Men jag är förstås fortfarande ett grönvitt fan, trots Bajens ganska usla spel denna säsong. Det var ju dock inget som hindrade mig från att strunta i packningen några timmar, man kan inte säga nej till vänner, fruktsallad och fotboll! Hur det gick? Bajen vann :)

 Edvin, lyckligt ovetande om att kameran åker fram.

 "Va, tar du kort nu? Jag var inte beredd faktiskt!"

 "Okej, nu kan du ta, nu kan jag ge ifrån mig ett av flera små smygande Edvinleenden!"


Nu ska jag snart packa ner datorn, har ju naturligtvis tänkt blogga även från Mösseberg. Håll tummarna för att min dator, som krånglar ibland, också tycker det är en bra idé! Hörs, nästa gång från Falköping :)    

3 kommentarer:

  1. Morsning Emma. Dags för avresa söderut. Måste bli spännande att komma till M-berg, efter alla knäppa drömmar, och få se hur det verkligen är.
    Skippa fotöljen bara. Hur många resväskor blev det till slut???
    Du gjorde rätt i att dra från packningen för att träffa vänner, det enda som verkligen betyder något.
    Ser fram mot lite rehabrapporter.
    Ha de´kanonbra och KRAM!

    SvaraRadera
  2. Hej Emma, jag vet ju att du är lyckligt och väl framme på Mösseberg.
    Vill bara göra en test om jag kan få iväg kommentaren. Fick just veta att Lisa inte lyckas få iväg sin kommentar. Har hört av flera att det är lite problem med det, synd.
    Nu vet du iallafall att goa Lisa skickar fina hälsningar till dig.
    Bästa hälsningar här hemifrån också, kraaaam!

    SvaraRadera
  3. Isa: Haha, ja det är verkligen långt ifrån knäppdrömmarna kan ajg meddela nu :) Det blev en stoooor resväska, datorväska plus en lite större "påsväska".
    Precis min åsikt, man kan ju inte packa sig igenom livet!!
    Kram!

    Inger: Ja det verkar vara lite struligt för en del, men det lyckades ju för dig :)
    Trevligt, hälsa så jättemycket tillbaka!
    Kram!

    SvaraRadera