måndag 10 oktober 2011

Balkongen - så blev den

God morgon på er! Tänkte inleda den här veckan med lite höstbilder, ni som läste i går vet att jag gjorde min balkong mer anpassad till årstiden vi nu är inne i. Och så här blev det!

I måndag köpte jag växter som klarar hösten och vintern - prydnadskål, silvergirlang och murgröna - och de fick samsas här med några hjärtan och en stjärna i sten.

Pumpor hör ju hösten till. I den här krukan har det varit persilja, som nu ligger i min frys. Det sägs att persilja kan komma tillbaka året efter så i år ska jag testa, under de kommande kalla månaderna kommer den här jorden vara täckt av mossa under pumporna.

Den här lilla rackaren är lite rolig, den borde egentligen ha ganska vissna blad vid det här laget, men den mår uppenbarligen rätt fint fortfarande! Kanske är det den där lilla skyddsängeln som gjort att den fortfarande är så fin. Bör kanske göra änglar till alla mina krukor i så fall...?

Så här ser blomstertrappan ut i år! Buxbombollen längst ner till höger har små lampor i sig och lyser fint i mörkret, det ska ni snart få se...

... men först kollar vi in ytterligare några pumpor, här på balkongbordet. Pumpor, och ett ljus som också sprider stämning.

Se där, nu har det kommit in ett ljus i lyktan också! Och buxbombollen lyser i mörkret - om jag får säga det själv är nu balkongen väldigt fin!


Ja, det var min höstbalkong det och jag är nöjd! Nu ska jag i väg till Karolinska för första gången på väldigt länge, i dag ska jag göra ett ultraljud och sedan är det dags för veckans första jobbdag. Ha det fint där ute!

12 kommentarer:

  1. Häpp, så mysigt och inbjudande det blev. Kan jag få lite hjälp?!?
    Det är allt liiite mysigt med hösten ändå, fast det sitter långt inne för mig att säga det, värmeälskare som jag är.
    Ha en skön kväll i balkongens sken.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Åh vad fint Emma, du är ju åter fantastisk. Så jobbigt det är att bo i storstan, viken tid det tar, och ändå får du till det. Här är det lite enklare, 10 min till affären, inga kunder framför mig utan möts av en leende tjej som tycks sitta o vänta på mig. Efter en halvtimma är jag hemma med grejorna, och ändå trött..
    Ja livet är knasigt. Ha det så bra Kramis

    SvaraRadera
  3. Vilken fin balkong du har! Som värsta indredningstidningsbilder ju!!
    Kram
    Susanne

    SvaraRadera
  4. Åh vad fint det blev!! supermysigt!! jag som inte har någon som helst inspiration fick nu ju lite grann och lust att höstfixa jag med! eller så säger vi som så, att du kommer och fixar istället, så vet jag att det blir bra :)
    Heja Em!!! Kram kram

    SvaraRadera
  5. Rackarns mysigt, där kan jag tänka mig sitta på kvällen, insvept i en filt och bara glo, ok då, mysa låter kanske bättre.
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Jättefint! Min egen balkong lever i post-sommar. Kaktusarna som jag haft ute över sommaren har fått för sig att blomma och har massor med knoppar. Tar jag in dem förstörs väl allt, så de får uthärda tills de blommat färdigt. Men en dag ska även jag städa undan sommaren. Hej, hej!

    SvaraRadera
  7. Isa: Haha, ja jag är ju balkongexperten nu, kanske kan sälja mina kunskaper vidare!
    Det är det. Jag gillar ju också värmen men jag tycker ändå den här årstiden är härlig på sitt sätt :)
    Tack och kram!

    Britta: Nja, fantastisk vet jag inte... jag är van vid avstånd och att man ibland får fara runt i ganska stora cirklar för att få tag på det man vill få tag på och jag kan se tjusningen i det också - det blir lite extra roligt när man fått jobba för det :) Men visst, ibland kunde det ju få vara liiiite enklare.
    Kram!

    Susanne: Haha, tack du! Nu fotade jag ju bara det snygga hörnet av balkongen ska väl erkännas, i det inte lika fixade hörnet står det fortfarande kvar ett hopfällt parasoll och ser somrig ut - och det hade ju inte gått an i en inredningstidning... :)
    Kram!

    Linda: Ja visst blev det mysigt?! Haha, jag kan komma och hjälpa dig, jag kan det där med att göra höst på balkongen nu :)
    Kram!

    Anonym: Ja mysa låter helt klart bättre! Och den funkar alldeles utmärkt att mysa på kan jag meddela!
    Kram!

    Monica: Tack! Ja det är bara att fortsätta på den inslagna vägen, de kanske kommer gilla att stå ute i lite kyla! Du kanske kan ha sommar på balkongen året runt du :)
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Hej! Har försökt att skicka kommentarer till dej i över en vecka men det har inte fungerat. Skall försöka igen. Glad att läsa att du har så mycket energi och ork nu även om det kommer ett och annat mindre bakslag. Må så innerligt väl och kram till energiknippet Emma./Ylva

    SvaraRadera
  9. ÅÅhh vad mysigt du har på din balkong Emma, nu blev jag inspirerad till att skapa höstmys själv. Jag börjar med en brasa i öppna spisen!Näe, jag ropar på min man att göra det.. hehe.... Lycka till på Karolinska! kramar Lisa

    SvaraRadera
  10. Ylva: Jag har hört att det varit lite problem för vissa, härligt att det funkade nu, du är välkommen tillbaka :) Ja det är skönt att kunna göra lite, så får man vila när det inte går.
    Kram!

    Lisa: Det har jag, kul om jag kan inspirera! Det är värt att lägga lite tid på balkongen känner jag, ser så mysigt ut inifrån :) Haha, det är en bra idé! Tack, det gick bra där fast jag vet inget om resultatet än.
    Kram!

    SvaraRadera
  11. Vad fint du har det, Emma! Jätteroligt att få ta del av ditt liv... och din balkong. :-)

    SvaraRadera
  12. Caroline: Tack, det är kul att du tar del av mitt liv... och min balkong :)

    SvaraRadera