torsdag 20 oktober 2011

Konstiga drömmar och bättre (?) mediciner

I natt drömde jag om min kommande rehabvistelse. Ni har kanske läst att jag har lite packångest i mitt vakna tillstånd och nu har galenskaperna satt sig på min sovtid. Inte i form av packning dock, i natt visade det sig att det där med rehab kanske inte var en så bra idé som man först trott. För här fanns en finavdelning och en fulavdelning och vi cancerbesökare hörde till den sista kategorin, vi fick inte vara med bland alla snygga människor som var på plats för att få sköna behandlingar, äta god mat och insupa allt det vackra som hemsidans bilder bjuder på. Vi på fulavdelningen fick äta våra luncher i den tråkigaste av skolmatsalar och det enda som skulle serveras de två veckorna var en torr och trist pyttipanna... Jag väljer att se positivt på denna dröm - nu har jag ju inte så stora förväntningar vilket gör att allt utöver skolmatsalar och pyttipanna kommer kännas bra! I morgon ska jag ta tag i att i alla fall börja tänka ut vad jag ska packa med.

I dag har jag bland annat förberett min resa med att gå till apoteket och fylla på medicinförrådet. I förmiddags ringde min läkare från Radiumhemmet och sa att hon ville göra en pudel. Jag hann tänka "vad kommer hon säga nu, att de upptäckt att jag aldrig någonsin har haft cancer utan att de blandade ihop mina provresultat med en annans? Det här kan ju bli intressant...". Nu var det en pudel av den mindre sorten hon kom med, skulle nog inte ens kalla det en pudel.
- Du är ju en person som inte klagar så mycket, så när vi träffades i går glömde jag helt bort att föreslå en helt annan form av smärtstillande. Du gnäller ju aldrig, men smärtan du har i fötterna är faktiskt ganska handikappande, du sover ju med en kudde under smalbenen för att du inte kan ha fötterna liggande mot madrassen och du äter smärtstillande fyra gånger per dag! Så kan vi ju inte ha det...

Det ligger ju något i det där och det är ju lite onödigt att ha ont om man inte behöver. Alvedon och Ibumetin som jag äter nu biter inte så bra på nervskador, vilket jag ju fått i fötterna på grund av cellgifterna. Den nya medicinen, som var en av dem jag hämtade ut i dag, ska dock vara bättre på den saken. Läste bipacksedeln när jag kom hem, den är väldigt omfattande, lika lång som en bibel är tjock. Har inte kommit igenom mer än tjugo meningar, har en sisådär tjugo miljoner kvar. Men kvällen är ju fortfarande ganska ung!

Nu ska jag resa mig från stolen och gå på jakt efter en envis fluga. Vet inte vad det är med alla flugor och getingar så här års - borde inte de vara döda nu eller ha gått i ide eller vad det nu är de gör?! I stället verkar de sitta så nära fönster och balkongdörrar som möjligt och så fort något öppnas, om det så bara är en halv sekund, så flyger de in! För några veckor sedan gick det an, då var de så slöa och svaga att det nästan räckte att titta på dem så dog de, men nu verkar de gå på någon väldigt speedad drog och beter sig stirrigt på ett sätt som gör att man blir trött av att bara titta på deras hysteriska flygande. Just nu verkar min fluga ha lugnat ner sig, den kanske har dött av utmattning - men förmodligen inte, så nu är det flugsmäcken och jag som gäller. Hörs!

6 kommentarer:

  1. Läste först nu dina sisa bloggar och fick nu veta om ditt hälsotillstånd. Man säger bara TACKOM OCH LOVOM för detta besked. Gläds verkligen med dig. Och att du inte lägger dig på operationsbordet förstår jag mycket väl. Man gör ju bara inte det om man inte måste. Och du kanske alltid haft ngt på levern, vem vet? Hoppas nu också att dessa nya smärtstillande skall vara just det, smärtstillande, så du blir av med denna envisa värken. Den har ju verkligen suttit i länge. Så nu rullar livet på......så härligt!
    Och timern det blir nog tid att hitta en ny sådan också. Må så gott i fortsättningen.
    Varma glädjekramar från oss i HVA

    SvaraRadera
  2. Hej! Har varit upptagen med att packa, packa upp, packa ner och allt det där som har med liv i resväska att göra. Denna vecka har jag och min resväska varit i LInköping (utbildning), men i em får vi äntligen åka hem. Har varit en långsam vecka, puh! Övriga veckor veckopendlar jag ju till jobbet, så jag har ständigt en väska att packa. Därför hoppar jag över det där med packångesten, det blir så bökigt att ha den hela tiden. :) Hoppas du lyckas få ner de perfekta plaggen i din väska så du sedan bara kan njuta av att bli rehabiliterad. Mösseberg är fint!

    SvaraRadera
  3. Goder morgon! Härlig, solig fredag ser det ut att bli.
    Hoppas inte denna din natt har haft några knäppa drömmar om fin och ful avdelningar. Hoppas oxå att den nya medicinen hjälper till så att din fot/ben värk blir bättre. Haha, dr gör en pudel...
    En extra bra dag, det är vad jag önskar dig!
    KRAM!

    SvaraRadera
  4. Hej!Bekymmer för din packning? Emma, du har ju så god klädsmak, alla dina kläder duger, du är alltid så fin. Men nu ska du på rehab, dvs mysa och träna, så nu tror jag det gäller myskläder och t-shirtar för hela slanten. Bara gå omkring och må gott utan yttre och inre krav. Lycka till. Ps vad heter den nya medicinen? Kramis

    SvaraRadera
  5. Hej Emma! Nu ska jag försöka igen. De senaste gångerna jag försökt skicka en kommentar har det bara försvunnit.
    Härligt att det är positiva resultat på dina tester. Nästa gång.............allt borta!
    Jag har just packat upp en tredjedel av min resväska. Kom hem sent i går kväll. Nu ska jag hälla ur resten.
    Träningskläder låter bra och jag myskläder också. Men glöm inte långklänningen till kvällens middagar. Det är inte lätt att packa. Speciellt skor, tycker jag. För blött väder, för tort väder, för träning, för att dra benen efter sig med, för långklänningen.............
    Det går säkert bra. Skulle du sakna något så blir det en andledning till att köpa något nytt. Men man ska ju få med det hem också.
    I dag skiner solen. Ska försöka ta mig samman och åka och träna. Önskar jag hade lite mer av ditt "ger inte upp". Jag försöker gå, träna och så vidare men det känns som om det inte hjälper. Och då får jag lust att ge upp.
    Njut av dagarna på Mösseberg och önskar dig ett härligt höstväder.
    Kram/Birgitta

    SvaraRadera
  6. Ylva: Ja det var ju ett bra besked :) Nej någon måtta får det vara på opererandet tycker jag! Ja min läkare har haft den teorin också och det låter ju inte alls orimligt. Jag hoppas också på de nya pillren, vi får väl ge dem lite tid och se hur bra de är!
    Haha, ja skam den som ger sig - en vacker dag så har jag nog en timer :D
    Detsamma och varma kramar tillbaka till er!

    Monica: Åh, jag borde gå i kurs hos dig, du måste ju vara packexperten nummer ett! Jag försöker också hoppa över packångesten men den smyger sig på lite retsamt ändå för det mesta... Jag ska göra mitt bästa!
    Kram!

    Isa: Ja det är fint här med i dag! Nej det var inga konstiga drömmar denna natt, så allt är i sin ordning. Medicinen har nog inte hunnit göra så mycket nytta än men det kommer väl.
    Detsamma och kram!

    Britta: Tack du :) Jag är ändå förvirrad när det gäller hur mycket man behöver ha med sig av varje sort - hur mycket träningskläder, hur mycket vardagskläder och så vidare... men det löser sig nog, jag går på magkänslan (om jag hittar den)! Den heter Lyrica och är säkert bra men också smått galen verkar det som!! Kommer skriva om den i nästa blogginlägg känner jag...
    Kram!

    Birgitta: Ja det har varit lite strul verkar det som, men den här gången gick det ju bra!
    Det låter som en bra idé, båda sakerna: allt borta och att packa upp!
    Haha, ja långklänningen är ju ett måste, speciellt om det blir den där tråkiga pyttipannan varje dag! Ja skorna blir också ett packäventyr, de är svåra...
    Jag är verkligen dålig på att träna jag också, jag hoppas jag blir bättre på det efter den här resan men det är svårt att ta tag i det själv! Man får helt enkelt bara bestämma sig tror jag...
    Det ska jag göra, ses i november!
    Kram!

    SvaraRadera