torsdag 13 oktober 2011

Bestulen på udda saker

Då var det helg igen! Den här veckan känns det som att jag jobbat stenhårt måndag, tisdag och onsdag, det har varit full koncentration och det har inte varit många sekunder som ägnats till annat än jobb. Jag slocknar så fort jag går och lägger mig på kvällarna, det tar på krafterna att jobba! Men det är fortfarande roligt och skönt att vara igång.

I dag har jag varit på Karolinska, igen - andra gången på en vecka! Man kan nästan tro att jag har cancer eller något i den stilen... (ja, man får faktiskt driva lite med sin livssituation!). I dag var det blodprov på Radiumhemmet som gällde, när jag nu inte blir stucken flera gånger i månaden blir jag plötsligt svårstucken igen, som att cellgiftsmonstren har bestulit mig på mina kärl. "Slappna av!" sa sköterskan till mig när hon försökte hitta något att sticka i. Visste inte ens att jag var "oavslappnad" men kanske vänjer man sig aldrig. Jag har alltid, av någon anledning, hatat att ta sprutor i armvecket och jag kan inte ens se någon bli stucken på tv. Det är lite töntigt, jag vet. Efter några försök lyckades i alla fall sköterskan fylla fyra rör och allt var som det skulle. Uträttade några ärenden men åkte hem ganska snabbt efteråt - i dag är det en sådan där kall dag i Stockholm och det var kanske därför jag hade svårt att slappna av i blodprovsstolen, när det är kallt och blåsigt med bara strax över fem plusgrader blir i alla fall jag lite smått stel. Det enda man tänker på när man är ute i kylan är att man inte ska tänka på att det är kallt - och då tänker man ju givetvis på att det är kallt! Ja, jag gillar hösten. Men jag tycker bäst om den när jag är inomhus.

Inomhus har jag sedan ägnat dagen åt att leta efter en timer till den där buxbombollen ute på balkongen ni vet:

Ja just det, den där längst ner till höger.


Jag vet att jag har en, den har alltid legat i städskåpet, men av någon löjlig anledning ligger den inte där längre! Antingen har jag letat dåligt, vilket jag inte längre tror eftersom jag vänt ut och in på hela skåpet två gånger, eller också - mer troligt - härjar det en stöldliga i stan som specialiserar sig på just timers. Lite udda, men man tar gärna till sig sådana förklaringar när man inte hittar det man letar efter! Nu funderar jag på om jag ska köpa en ny för att bespara mig irritationen jag känner över att inte hitta den gamla timern - trots att jag vet att så fort jag köpt en ny kommer den gamla ligga på hallgolvet när jag kommer hem, och hävda att "jag har minsann legat här hela tiden, du har bara inte tittat ordentligt!". Hur ska jag göra, leta eller inte leta? Fram till jag bestämmer mig får jag sätta i kontakten på seneftermiddagarna alldeles på egen hand. Eller bara satsa på att tända höstbelysningen inomhus:

"Men det är väl ändå lite väl tidigt att ta fram adventsstjärnan redan nu?!" kanske ni tänker. Och ja, det hade det ju varit - om stjärnan hade varit enbart en adventsstjärna. Men det fina med den här är att den är den stjärna man gör den till! Den kan vara en "nu är det höst och blir mörkt tidigt och då vill man kanske ha lite extra mysbelysning i sovrummet-stjärna". Den kan vara en "nu vill jag tindra ihop med den gnistrande januarisnön utanför fönstret-stjärna". Eller en helt vanlig adventsstjärna för allt i världen. Men nu i oktober är den en höststjärna, svårare än så behöver det inte vara!

Kommer man hem till mig på kvällstid kan man mötas av det här ljusriset i hallen! Även här kanske någon tycker det är för mycket adventskänsla över den, men i så fall får ni nog bara ge er - jag har ljus när jag vill, okej? Och nej, ingen av bilderna är tagna i dag, så här mörkt som det är på bilderna blir det först om några timmar.


Nej, nu är det läge att slappna av ordentligt och ta en mugg hett te. Ha en trevlig kväll där ute!

Bäst just nu: Jag lever fortfarande på Sveriges avancemang till fotbolls-EM och tycker det är skönt att media äntligen vågar skriva och prata om ifall det är dags att sluta fjäska för Zlatan. Eller okej, så har ingen uttryckt sig, men det är skönt att se att karl´n faktiskt är lite ifrågasatt, det var längesedan han gjorde en magisk match. Som lagkapten är han en katastrof tycker jag, även om vi inte vet vad han säger i omklädningsrummet har han inte tagit något synligt ansvar på plan på länge. När ett lag spelar dåligt och ligger under ligger det på lagkaptenen att ta tag i situationen - se bara på HV71:s Johan Davidsson som sa några väl valda ord i omklädningsrummet mellan andra och tredje perioden när AIK ledde med 7-2 och allt såg hopplöst ut. Efter Davidssons utskällning till sina lagkamrater (och säkert sig själv också) kom HV-killarna ut på isen som ett helt annat lag, reducerade, utjämnade och vann! Det är så en lagkapten ska agera. Dags att sätta Zlatan på skolbänken eller välja någon annan på den posten - och samtidigt behandla Zlatan som alla andra spelare i laget; om inte formen är bra kan han inte bara leva på sitt namn och tidigare meriter, då ska han inte per automatik vara med på topp från start. Sverige har vid flera tillfällen visat att det går alldeles utmärkt att vinna även utan Zlatan.

3 kommentarer:

  1. God fredagsmorgon!
    Härligt att mötas av fina ljuspunkter när kvällningen kommer. Det är nog bara att fixa en ny timer igen, när du gjort det så dyker den gamla upp.
    Så har du två, bra va´
    Hoppas höstsolen lyser på dig och din fina balkong.
    Trevlig helg och kram!

    SvaraRadera
  2. Så underbart du har inrett ditt hem. Det bara flödar värme och ljus från bilderna. Har tyvärr inte kommit så långt själv än. Men så småningom så... Vi har en fantastiskt fin dag i Småland denna fredag. När hösten är såhär då är det inte svårt att stå ut med den. Sol och hög, frisk luft. Önskar dig en skön hösthelg och mycket kraft och energi för kommande vecka. Själva reser vi till V-kusten och firar bröllopsdag (45 år)Förstår inte vart tiden tagit vägen:-). Kram

    SvaraRadera
  3. Isa: Ja man måste det den här tiden på året! Det får nog bli så, och så ska jag verkligen skriva upp var jag lägger båda två - så jag hittar dem hösten 2012... :)
    Detsamma och kram!

    Ylva: Det känns väldigt mysigt att skrota omkring hemma i värmen och ljuset kan jag meddela :) Det är samma här, varit ute och gått länge och tyckt att hösten är en alldeles fantastisk årstid! Åh vad trevligt, grattis och hurra för er!!
    Kram!

    SvaraRadera