tisdag 1 maj 2012

Röd dag med glass och strumpor

Jaha, har ni demonstrerat klart nu? Eller har ni kanske bara latat er i solen denna dag? Det sistnämnda skulle jag gjort om jag varit ledig, men nu var det ju jobb som gällde. Det var längesedan jag jobbade en röd dag, någon gång för typ två år sedan skulle jag tippa på... man hinner glömma mellan varven men jag insåg i dag att det är ganska trevligt att jobba tillsammans med den lilla lilla redaktionen en röd dag. Det mesta i tidningsväg är gjort sedan innan och man arbetar i en ganska skön takt av den anledningen. Inte alls så att man sitter och dricker kaffe och rullar tummarna hela dagen (eller halva, vi jobbar bara till en bit efter lunch), det har varit ganska fullt upp för oss alla (fem) tror jag. Det trevligaste med de röda dagarna är att företaget bjuder på lunchen. Efter thaimaten kände vi oss ganska säkra på att företaget även bjöd på glass, den soliga dagen till ära.

Lakritspuck, hurra! En varm vårdag är det nästan att bryta mot en lag om man inte äter glass. Ja, jag vet att jag har på mig vantar - det är lite kallt på jobbet ibland - men det är ändå vår nu. Det är ju maj!


Efter jobbet firade jag 1 maj genom att köpa färgglada strumpor. Jag har egentligen väldigt många strumpor, men de här var så fina så det inte gick att låta bli. Om man ska åka på semester i USA i lite drygt två veckor, och inte kommer ägna sig åt att tvätta, är det bra att ha med sig ett helt gäng med strumpor, och då kan man ju lika gärna ha med sig fina, färgglada! Nu kanske inte strumpor är det plagg jag kommer använda mest, om man tittar på väderkartan för Nashville (dit vi också ska) är det i dag hela 30 härliga, varma grader. Till kvällen blir det lite mulet men fortfarande varmt, 26 grader. Fortsätter det så kan strumpor kännas lite onödigt. Å andra sidan är det ungefär samma grader i New York som det är här, och nu går jag ju i strumpor. Och okej, det kanske blir jättevarmt i varenda stad vi ska till - men eftersom det från och med torsdag ska bli kallare här i gamla Sverige kommer jag helt klart ha användning för fina, färgglada strumpor! Ni ser, bra köp.

Rött, rosa, orange och lite mörkgrått: Jag gillar!


Men än så länge är det härlig vårvärme, satt en stund ute på balkongen när jag kom hem. I morgon ska det tydligen bli ännu bättre än i dag. Då ska jag träffa vännerna Linda och Nina på en bit mat och några glas vin. Ibland är livet väldigt väldigt bra :)  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar