söndag 6 maj 2012

Det var det där med packning ja...

Tänk att det kan vara så svårt att packa! Första tanken, när USA-resan började planeras, var att jag bara skulle ta med mig ett extra ombyte och alternera det med de kläder jag reser i. Tänkte ju att jag skulle shoppa så himla mycket och ville ha resväskan så tom som möjligt. Fast inte ens jag trodde så mycket på den planen, men jag hade i alla fall tänkt packa ner minimalt med kläder. Efter en promenad till Ica Maxi i morse fanns det inte mycket att skylla på - jag hade köpt batterier till väskvågen och visste nu på grammet vad väskorna vägde tomma, och då var det ju bara att börja! Men ni som följer bloggen vet att jag tycker det är svårt, det här med packning. Dels är det där att jag inte vet i dag vad jag vill ha på mig nästa vecka, eller ens kommande dag. Jag har förvisso ofta ett gäng favoritplagg, så just det problemet brukar inte bli så långvarigt. Nu funderar jag mest på väderförhållande och kläder till det. Plockar fram de tunna, korta sommarklänningarna (regn i Nashville i morgon och på tisdag, men varmt, närmare 30 grader. Och det finns nog inget som säger att det kommer regna varenda dag framöver, så man kan nog räkna med sol och värme de flesta dagar). Plockar fram sommarkläder med lite mer tyg och längder för de inte fullt så varma sommardagarna (mellan 15-20 grader i New York de närmaste dagarna, exempelvis). Och då kommer den: Den allmänna förvirringen.

Jag brukar inte ha så mycket till plan när jag packar, så i dag bestämde jag mig för att testa den varianten. Att ha en plan alltså. Började skriva en lista, jag gillar listor. Det var ändå svårt att få den överblick jag var ute efter, så jag tog fram det tunga artilleriet:

Med många färgpennor kommer man långt. Hela vägen till USA. Tror jag.


Det var längesedan jag ritade, det var på den gamla (inte så goda) tiden när jag ritade cellgiftsmonster - det minns ni säkert. Nu har jag inte så stora behov av att rita monster, även om de fortfarande gör sig påminda faktiskt, men jag tänkte att jag kunde testa att bli så oerhört pedagogisk att jag ritade de kläder som först poppade upp i skallen. Började med klänningar eftersom det nästan alltid är mitt favoritplagg, och ritade sedan vad som kunde passa till - smycken, jackor, koftor, tights och skor. Nej, jag tänker inte visa några bilder på det, de skulle inte säga er någonting, det här var bara för min egen skull.

Det där ritandet satte verkligen igång hjärnverksamheten, kom på plagg efter plagg efter plagg... Inte helt bra för resväskan, men roligt har det varit! Och även om jag inte kommer gå helt efter denna finfina och färgglada lista så känns den som en enorm hjälp. När jag tittar på teckningarna ser jag solklart flera plagg som passar ihop på minst tre-fyra sätt och de kommer definitivt åka ner i väskan! Har inte packat något än (mycket ligger faktiskt i tvättkorgen, så nu skyller jag på det. Ska tvätta tisdagmorgon innan jobbet - och efter det finns det inget att skylla på!) men när jag väl börjar kommer det gå som en dans! Det är bra att leka lite dagis ibland :)

Bäst just nu: Nej, det är sannerligen inte alltid nödvändigt att kosta på sig saker som är dyrare, när det finns andra produkter som är precis lika bra, bara lite fulare. Men ibland blir man bara så glad när man ser något fint och då kan en sådan vardaglig sak som att smörja in torra händer med handcreme bli en liten högtidsstund! Om just den här sorten från Crabtree & Evelyn är bra? Ingen aning, har inte testat än. Men det sägs att den är smått fantastisk och skulle den nu inte vara det är i alla fall tuben alldeles bedårande!

8 kommentarer:

  1. Kul att resan är så nära nu! men det där med packning är inte lätt. HAr aldrig varit i NY men skulle vilja någon gång. Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är en himla trevlig känsla :) Nej det är ju inte det, men man får inte ge sig. Övning ger förhoppningsvis färdighet... Hoppas du kommer dit vid tillfälle :) Tack!

      Radera
  2. Jag hade kört på tom väska ;) Men så är jag shoppinggalen!

    Ha så JÄKLA kul Emma!!!!! :D
    KRAM!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är ju också det - så jag lovar att jag ska packa så lite som möjligt!!
      Det ska jag verkligen, lätt! Och när jag blir rik tar jag med Linda och dig till NY som sagt... ;)
      KRAM!

      Radera
  3. Hej! Packa minimalt. Nästan så att det känns naket.. Shopping finns där! I mängder!! Ta bara med det absolut nödvändiga!! Tänk nu inte att allt är nödvändigt..��. Hade varit kul att se dina ritningar.. Hihi! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ahhh, hur ska det gå med packningen?!? Hm, jag får bara vara stenhård på att inte ta med för mycket - även om det är svårt!! Haha, nja, jag tror inte ritningarna var till för fler ögon än mina...!
      Kram!

      Radera
  4. Hello Sys Ys!
    D viktigaste e ju sköna skooor, sköööna skooooor så du kan gliiida runt i skööööna skoooor... Fick tom e ett litet sug att lyssna på Just D nu bara för d=)
    Sen skall du ju även shoppa loss massor utav.... SKÖÖÖÖNA SKOOOOOR

    /Broosan (läs med en riktgt go kebab dialekt)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu fick jag också den gamla sköna Just D-låten på hjärnan! "Sköna skor, sköna skor - här glider man runt i sina sköna skor...". En bra uppmaning, tack ska du ha! Japp, det blir svarta Converse, jättesköna skor (fast jag vet att du inte håller med)! Och ja, jag ska shoppa många skööööna skooooor! Och kanske några osköna men toksnygga med höga klackar...

      /jag fattar dialekten precis ;)

      Radera