söndag 13 maj 2012

U2-konsert och bröllop i Central Park

Nu har jag varit i New York i lite drygt ett dygn och lutar åt att jag inte tänker åka tillbaka till Stockholm! Jag trivs alldeles för bra här. Det är puls, trevliga människor, kul affärer, fina naturområden, dofter och lampor, lite coolare polisbilar (och poliser) och helt enkelt lite roligare här! Var jag ska bo och vad jag ska sysselsätta mig med i yrkesväg har jag inte riktigt löst än...

Dagen började med frukost (nähä?!) på en av hotellets grannrestauranger. Att äta i USA innebär mycket mat, väldigt mycket mat. Jag tror vi klämde i oss både frukost, lunch och middag på en och samma gång! Smart när man vill ha så mycket tid på sig som möjligt till annat:

En gigantisk mugg kaffe, ett gigantiskt glas ananasjuice, en gigantisk grillad macka med smält amerikansk ost och en inte fullt lika gigantisk hög med fruktsallad. Om jag minns rätt tog jag även en rostad macka, bara för att kunna äta lite sylt... Man kan tro att jag har rullat framåt den här dagen, men nejdå, jag går upprätt! Och det var en väldigt god frukost vill jag lova, god och mäktig!  

Vårt hotell ligger väldigt nära Central Park och där tillbringade vi större delen av förmiddagen. Det är en riktigt cool park, jättestor mitt i stan. Runt omkring står skyskraporna och den vyn är ju alldeles fantastisk tycker jag! I Stockholm träter politikerna om skyskrapors vara eller inte vara i huvudstaden och jag förstår inte hur man inte kan vilja ha dessa mäktiga hus omkring sig! Ropen skalla - schysta skyskrapor åt alla!
På den översta bilden ser ni folk som springer, jag återkommer snart till varför. 

Far och dotter mitt i spenaten!

Ja det var ju det där med det springande folket. Just i dag är det tydligen en dag där NY-borna kan delta i ett lopp runt Central Park och - antar jag - samla in pengar för njurforskning. På ett ställe i parken kunde de ta igen sig efter loppet, eller ladda inför det samma, och lyssna på livemusik. Och vilket band stod där framme på scenen tror ni? Jo... U2! Coolt va?!

Ah, jag skojar bara... förvisso sägs det ju att precis allt kan hända i New York, men riktigt så skojigt var det inte. Här underhöll dock coverbandet 2U (ja, faktiskt) och de var riktigt duktiga, sångaren både lät och såg ut som Bono...

... och publiken gillade vad de hörde, även om de kanske inte var jätteintresserade och hängde med på Bonos försök att få igång dem. Killen i mitten tyckte exempelvis det var bättre att stretcha kroppen efter löpningen! Alla sätt är bra utan de dåliga som man säger!

Utöver konserter och löpande människor bjuder Central Park även på blommor...

... en och annan ekorre... 

... och en Emma på promenad - nu utan tights! Här var klockan strax efter tio och solen sken från en alldeles klarblå himmel. Det har varit minst 25 grader i dag skulle jag tro, superhärligt alltså!

"Gissa var jag är någon stans...? Jo, i..."

"... NEW YORK!"

Även mamma och pappa gillar NY och Central Park. Förstås!

Skyskrapor, grönska, vatten och båtar. Hur trevligt som helst!

Den här bron bjöd i dag inte bara på fin utsikt, här gick även ett bröllop av stapeln, mitt på härligheten, bara några få meter från där jag står! Finns ju sämre platser att gifta sig på om man säger så, det var väldigt vackert :) 

En liten paus i allt gående.

På tillbakavägen gick vi igenom ett stort valv där dessa personer stod och sjöng och gjorde en inte alltför avancerad koreografi. De sjöng så himla bra och akustiken var alldeles fantastisk i valvet! Bakom de skönsjungande pågår faktiskt ytterligare ett bröllop!


Efter de härliga timmarna i parken var det dags för några timmar på 5th Aveny och ett gäng andra gator. Det blev lite shopping och trevligheter. Vid lunchtid var vi fortfarande proppmätta men behövde lite kaffe och en liten paus, både det ena och det andra fick vi i Svenska kyrkan som ligger mitt i smeten. Det här är ett populärt ställe bland svenskar i NY, här kan man gå och läsa svenska böcker, prata svenska med personalen, dricka svenskt kaffe och äta svenska kanelbullar:

Okej, ett lite suddigt kort, men ni måste ju få se hur svensk jag har varit i dag, med svenskt kaffe i svensk Ikeamugg! Fast kanelbullen hoppade jag över. 


Nu har vi varit inne på hotellrummet ett litet tag, vilat trötta ben en stund. Klockan är snart 19.30 och vi ska ge oss ut och uppleva NY by lördag-night! Vad som händer får vi se...!

2 kommentarer:

  1. Låter och ser ut som att du (ni) har det bra i NY. Så bra! Fortsätt att njuta, så du blir marinerad i allt du gillar. :) Kanske är jag pinsamt okunnig, men det slår mig att jag inte vet varifrån äpplet kommer i "The big apple". Vet du och kan lära mig? Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alldeles obeskrivligt bra faktiskt! Hm, bra fråga - ska försöka ta reda på det :)
      Kram!

      Radera