onsdag 23 maj 2012

Nashville - Gatlinburg

Då har det blivit förmiddag i Galinburg, solen skiner och på programmet står... jag vet inte riktigt än, vi har inte kommit så långt. Det är skönt att inte schemalägga hela dagen, vi får se vad som händer! Gatlinburg är som en liten mysig alpstad, minus snön. När man kommer hit känns det som man kan andas lite. Granne till Gatlinburg ligger Pigeon Forge, Dolly Partons födelsestad, och den är smått hysterisk - ser ut som ett stort Liseberg ungefär. Här finns åkattraktioner, upp och nedvänt hus, stora typ temaparker och blinkande lampor överallt. Vi kommer förstås vara där också, (för det finns inte bara hysteriska saker) men jag är glad att vi bor där vi bor. I gårkväll var det regnigt när vi var ute vid 22-tiden men det var ändå rätt mycket folkliv. Här i bergen kan man förstås shoppa, äta gott men också vandra i storslagen natur - och kanske se en svartbjörn när man är ute på sin promenad! Det skulle jag verkligen vilja göra :)

I går var det frukost på hotellet i Nashville för sista gången:

Trevlig uppmaning i hotellets frukostsal. Vad som är en great frukost är dock nästa fråga...

... aha, söta och onyttiga saker :)

Dessa färgglada flingor har jag testat en gång, men de är förstås ganska fulla med socker...

... så för det mesta har det blivit något lite nyttigare till frukost - bagels, te, äppeljuice, någon frukt, scrambled eggs och bacon. I går var det, i stället för de två sistnämnda, någon sorts fyrkantig ägg-plätt och kycklingbit - också gott. Har bestämt mig för att jag hemma i Sverige ska ha en amerikansk frukost (med svensk touch) i månaden - en gång pannkakor med lönnsirap och massa färsk frukt, en annan gång hemmagjorda och rostade bagels och te, ytterligare en annan gång något annat!

Efter frukosten i går åkte pappa och jag på studiebesök till ett stort kristet förlag - Salem Communication - med magasin, musik och radio. Eller det var nog mest jag som var på studiebesök, pappa håller på med research inför ett bokprojekt och skulle träffa en man som heter Les Butler, publisher för magasinet Singing News. Det här var deras tjusiga entré...

... och så här ser det ut i en Salem-radiostudio! Här träffade vi en kristen komiker och DJ som satt och sände under tiden vi var där, och vi blev genast ställda framför mikrofonerna för att spela in ett kort inslag i hans komiska program. Vi fick ett manus, förstod inte allt vi sa men hade väldigt roligt - för att inte tala om hur roligt komikern och Les Butler hade åt det vi sa! 


Efter ett intressant besök hos Mr Butler var det dags att packa väskorna, sätta sig i den härliga hyrbilen och styra kosan mot Gatlinburg.

På vägen stannade vi och åt mat på Taco Bell. I det här landet finns det många riktigt goda snabbmatställen - jag skulle vilja byta ut hälften av alla Mc Donalds i Sverige mot Taco Bell, och andra hälften mot Arby´s, som serverar jättegoda hamburgerliknande smörgåsar med många skivor mumsig rostbiff.


Ja, det var gårdagen det. Innan vi ger oss ut i solen ska vi nu packa den nya resväskan jag köpte i förra veckan, så full som möjligt med saker vi inte behöver dessa få dagar som är kvar. Efter att ha vägt samman allt vi har i packväg då kan vi avgöra om vi kommer kunna lämna landet utan alldeles för många tons övervikt ;) 

2 kommentarer:

  1. Det är så kul att få följa er på er resa! Önskar att jag också vore i USA..speciellt NY!! Sitter här hemma i 30 graders värme med feber och sex veckor kvar tills bebis dimper ner. Tror jag ser ut som en blöt(av svett) och rödmosig (av värmeslag) elefant( pga magen). Då är det härligt att bara kunna trycka på en knapp och helt plötsligt få läsa dina kuliga inlägg! Kram till er alla tre!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var ju verkligen ett härligt ställe att vara på, vill tillbaka! Hm, låter inte så kul att ha feber i värmen - hoppas du känner dig bättre snart!! Jag tror du ser fantastisk ut, det brukar du göra kära kusin :) Kul att du läser, vi kramas tillbaka och hälsar till er alla!

      Radera