fredag 4 maj 2012

Om exakt en vecka...

Ni vet kanske hur det brukar kännas sista jobbveckan innan semestern. Ju närmre man kommer, ju svårare är det att motivera sig för arbete. Jag är där nu. Har förvisso fullt upp så jag hinner inte känna någon som helst oinspiration, men det är så lätt att skena iväg i tanken. För nu har dagen kommit där jag kan tänka "Om exakt en vecka är jag på Arlanda så här dags... Om exakt en vecka är jag uppe i luften så här dags... Om exakt en vecka är det fem timmar kvar tills jag landar i New York... Om exakt en vecka har jag så här dags satt min fot på amerikansk mark för första gången..." och så vidare. Jag vill verkligen inte låta otacksam här, men om man jämför allt det med att sitta och redigera tv-tablåer är det lätt att föredra det förstnämnda. Under tiden jag nu ändå sitter och gör viktiga jobbsaker lyssnar jag på världens bästa New York-låt enligt tidningen Time Out, som för ett tag sedan listade de 100 bästa sångerna som handlar om just denna världsmetropol. Kolla in hela långa listan här: http://stereogum.com/970451/time-out-new-yorks-100-best-nyc-songs/list/ och lyssna (samt titta) på nummer 1, Jay Z:s och Alicia Keys "Empire state of mind" här: http://www.youtube.com/watch?v=0UjsXo9l6I8


Lektyr för en NY-sugen Emma. Här kan man läsa om både viktiga och oviktiga saker att göra och uppleva i New York. Har inte kommit så långt än, har nog mest bara insett att jag måste testa att vinka in en gul taxi, så där som de gör på film!


I vanlig ordning har jag också koll på vädret - speciellt i dag när det är kallt i Stockholm. I morse hade jag behövt vantar på väg till jobbet, fast jag tänkte inte så långt innan jag gick hemifrån, man vill liksom inte ha vantar i maj (det behövs inte i NY i dag, där är det för närvarande förvisso regn men det är i alla fall 17 grader, till skillnad från de dryga 6 grader det var i den här delen av världen. Till eftermiddagen blir det sol och minst 23 grader. I NY alltså, inte i Stockholm. Tyvärr). I förrgår var jag ute och käkade med fina vännerna Linda och Nina, vi drack sommar kan man säga, med fantastiska drinkar som smakade ananas, jordgubb och kokos. Försökte ta en bild på både dem och middagen (sagolikt goda hamburgare och ett glas rosé, smaskigt värre på Grill) men det var lite för mörkt inne i lokalen, och jag avskyr att ta kort med blixt. Men ni kan ju tänka er kombinationen och trösta er med att det nog blir sommar på riktigt snart!

En annan sommarkänsla. Till fredagsfikat i dag hade Birgitta med "falsk cheesecake", en busenkel och mycket god sötsak med somrig smak av hallon.


Efter jobbet i dag (ja, jag är rebellisk som sitter och skriver på arbetstid! Men jag har faktiskt lunch nu...) ska jag träffa en kompis från Mössebergsrehaben, det ska bli så himla trevligt! Vi hittade varandra väldigt snabbt där nere (något jag förvisso tycker jag gjorde med alla, så det kanske inte säger så mycket) och redan första förmiddagen slog vi följe under en långpromenad och hade hur trevligt som helst. Vi pratar i telefon ibland och det känns som att vi känt varandra i en sisådär hundra år. Vi ska till Grillska huset, Stadsmissionens eget hus i Gamla stan, där det drivs konditori, bageri och brödbutik. Överskottet går till den sociala verksamheten vilket gör att man kan fika enorma mängder med mycket gott samvete! En bra start på helgen :)

Bäst just nu: Ja, det har gått alldeles uruselt för Tre kronor inför hockey-VM som startar i dag, men jag tror ändå det kan bli ganska trevligt. Kommer följa de matcher jag hinner innan vi åker, i kväll ser jag fram emot vinst mot Norge...         

2 kommentarer:

  1. Hur härligt är inte detta att du får åka iväg,gläds storligen med dig!
    Trevlig helg!

    SvaraRadera