lördag 5 maj 2012

Tom resväska. Än så länge

I dag har större delen av dagen ägnats åt städning. Jag bor ju inte så stort och med tanke på det borde det inte ta nästan en hel dag att städa, men jag är inte så snabb av mig, kommer ofta på massa andra saker att göra samtidigt. Som att gå ner till förrådet och hämta upp stora resväskan:

Jättestor och jätteröd. Nej jag vet, det är inte någon fantastisk skärpa, men hey - det är en resväska, hur mycket mer behöver ni se egentligen?!


Även om jag inte har så mycket emot att städa (framför allt inte när det verkligen behövs och man efteråt ser stor skillnad) så är det ju mycket roligare att gå och hämta upp en resväska - av den enkla anledningen att en sådan uteslutande används för just resor, där man vet att det kan ligga något spännande framöver! Städning ger ju i ärlighetens namn sällan den kicken... att jag gjorde det nu beror dels på att lägenheten inte kommer stå tom bara för att jag är borta och det ju är trevligt för kommande gäster att kliva in till ett hem i ordning, fritt från dammråttor. Dels är det trevligt även för mig när jag om några veckor kommer tillbaka till ett boende där var sak har sin plats. Speciellt med tanke på att jag förmodligen kommer ha shoppat så mycket som jag måste skapa ny plats för då det är ganska fullt på de gamla platserna... Nåväl, resväskan är alltså det trevligaste med den här dagen. Hade tänkt börja packa lite redan i dag - helst ingenting i den stora röda väskan dock utan bara i den som ska vara handbagage. Mitt mål är att åka med en alldeles tom resväska, vilket naturligtvis inte kommer ske. Väntar nog dock till i morgon, behöver ge mig ut och köpa batterier till väskvågen och det känns som en söndagssysselsättning.

Så nu får det bli en lugn kväll i en dammfri lägenhet. Ska bada fotbad. Kommer ju, som jag skrivit tidigare, testa att både vinka in och åka i en gul taxi i New York, men i övrigt blir det mycket promenad i en tydligen promenadvänlig stad. Kanske läge att skämma bort fötterna lite så de inte blir totalchockade om en vecka... Ha en bra kväll!

Bäst just nu: Den här fina teförpackningen var en av födelsedagspresenterna från lillebror och svägerska, ett sencha-te som det så tjusigt heter. Sencha är ett japanskt grönt te och det är fantastiskt gott med smak av bland annat svartvinbär, hallon och hibiskus. Jag gillar inte grönt te alls, det smakar alldeles för lite - men det fina med japanska gröna teer (kanske andra sorter också, jag vet inte) är att de har mycket starkare smak än de kinesiska varianterna. Det är uppenbarligen mer stil på japanerna och tack vare det gillar jag det här teet  massor!! Ska kanske ta en mugg till fotbadet...?  

2 kommentarer:

  1. Najs att läsa att du ska ut på turne. Hur kul är inte detta! :) Själv på resande fot just nu och mer kommer det bli en tid. Svårt att packa lätt men du är kanske en fena på det.
    Trevlig lördagskväll på dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det kul?! :) Nej jag är dålig på att packa, men jag ska bli bra på det tills jag ska åka den här gången...!
      Detsamma, det som är kvar!

      Radera