tisdag 15 maj 2012

Leka NY-bo innan det blir av på riktigt

Det är sista kvällen i New York. Trots att tiden gått alldeles för snabbt känns det som att jag varit här ganska länge, även om jag förstås mer än gärna hade kunnat fortsätta vara här. Jag tänker ju flytta hit när jag blir rik, vilket jag planerar att bli inom de närmaste veckorna typ (eftersom det ju är något man lätt planerar. Eller hur det nu var...)

Här, i strykjärnshuset, ska jag nog bo när jag flyttar hit! Det ligger så himla praktiskt till, Downtown i hörnet Broadway och 23rd Street, hyfsat nära Empire State Building och flashiga affärsgatan 5th Aveny där jag kommer ha råd att shoppa väldigt mycket när jag blir rik. Så nu vet ni var ni ska hälsa på framöver, jag tänker mig bo ganska högt upp i byggnaden :)


I dag har vi försökt krama varenda sekund av dagen, gjort det mesta av det som stod på programmet. Det har varit mycket shopping, jag har bland annat köpt världens finaste rock, som jag inte har bild på, men ni får bara tro på att den är det snyggaste mänskligheten har skådat! Sedan har jag köpt skor, sandaler från Jessica Simpson (som nu för tiden verkar vara mer designer än det hon var förr i världen, vad det nu var. Skådespelare? Sångerska? Jag minns inte, men hennes namn står i alla fall på snygga kläder, skor och väskor nu) samt finfina Converse:

Lätt USA-inspirerade! Såg dessa första dagen här och föll pladask, tycker de är riktigt fina, så i dag blev jag ägare till ett par! 

På tal om skor: I den här butiken, DSW vid Union Square (vill jag minnas), fanns det hur mycket skor som helst (plus en kille som sprang i vägen för fotot!) och här inne var vi länge länge länge - raderna med skor tog liksom aldrig slut! Jag hade lätt kunnat köpa typ 20 skor och 10 handväskor från alla snygga märken!


Jag har dessutom - äntligen! - lekt lite NY-bo (inbillar jag mig). Dels tog jag en promenad i morse runt vårt hotell, skulle kolla väderläget under tiden som mamma och pappa gjorde sig i ordning. Låtsades att jag bodde här, försökte se ut som det (hur man nu ser ut då). I eftermiddags - efter måååånga timmars promenerande mellan och i affärer i bland annat SoHo, Greenwich Village, NoHo, Flower District, Garment District, Times Square - var det dags att vila fötterna i en gul bil:

Vinkar in en taxi. Det var lätt, även om det på just denna bild inte ser ut som att jag kan någonting om att vinka in en cab. Man ska gå ut en bit i gatan faktiskt, men jag hade inte hunnit så långt när fotot togs.


En av sakerna jag ville hinna med, som får vänta till nästa resa (någon som vill sponsra mig? Om jag inte blir rik menar jag?), var ett besök på Magnolia Bakery vid Rockefeller Center. Både själva stället och deras cupcakes blev världsberömda efter Sex and the City, och det är alltid fullt med folk här. Även jag ville ju testa dessa fina bakverk, men som sagt - en annan gång. Vi gick förbi deras fönster häromdagen, då såg det bland annat ut så här:

Mums! Vill ha!


Nu är klockan snart 23.30 här och det är dags att krypa ner i sängen, tyvärr. Vill inte lämna NY, men ser ändå fram emot att fortsätta resan när vi i morgon drar till Indianapolis. Just det sker väldigt tidigt, så nu är det sängen som gäller. Hörs!

2 kommentarer:

  1. Har dom inte några trisslotter i Amerikat? Ska jag skicka en? Jag menar då behöver du ju inte åka tillbaka till Sverige. Jag kan skrapa i tv för dig. Birgitta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte sett några! Men om jag hittar ska jag testa, de kanske är bättre än dem man hittar på hemmaplan - för så värst många storvinster har inte dem gett direkt... Kan du göra det, det vore mycket snällt! :D

      Radera