fredag 18 maj 2012

Shopping (igen?!), god mat, sol och pool

Man kan inte annat än säga att livet är alldeles fantastiskt trevligt just nu! Jag är på mitt livs resa, Anderson bjuder på minst 25 grader och strålande solsken, det shoppas och äts god mat, och det är över en vecka kvar tills vi ska åka tillbaka till gamla Sverige igen. Hemlandet har förstås också sina fördelar - jag är exempelvis inte riktigt bekväm med allt drickasande i det här landet, och det är inte för att jag är snål utan för att jag tycker det är lite knepigt att lära sig systemet. Ibland räcker det med 10 procent men ibland ska det vara 20 och jag är dålig på att räkna. Och mynten gör mig fortfarande väldigt förvirrad, det finns så många olika valörer här som jag aldrig tycks lära mig, trots alla lektioner som kassapersonalen försöker ge mig varenda gång jag handlar (vilket är mycket, som ni nog har fattat...). Men jag kan leva med min lite småkorkade matteskalle och jag längtar inte hem det minsta!

I dag har vi haft lite av en slappardag, stundtals i alla fall. Jag vill ju uppleva så mycket som möjligt hela tiden, men ibland är det skönt att bara njuta av solen. Dagen började dock i en riktig favoritbutik som heter Marshalls. Den ser inte mycket ut för världen men här finns hur mycket snygga saker som helst, till ett väldigt bra pris. Innan vi gick in sa jag till pappa att jag undrade om det skulle bli någon dag här i USA där jag inte handlade. Han bara skrattade åt mig... Och ja, jag handlade även här! Fast den här dagen var jag faktiskt inte "värst" vill jag bara meddela... Eller det kanske jag var på ett sätt, jag köpte nämligen ytterligare en resväska eftersom de jag hade med mig hit nu med råge går över sin maxvikt för att få flygas hem... Så kan det gå!

Efter shoppingen var det dags för lunch och då åkte vi tillbaka till Gaither Family Resource igen, där vi var i går ni vet. Bill Gaithers tomatsoppa har det pratats så lyriskt om sedan mamma och pappa åt den för första gången, och den lockade väldigt mycket i dag. Klart man är så här glad när man sitter och väntar på en jättegod soppa!

 
Amerikaner är lite för bra på det där med air condition. Ute är det hur varmt och härligt som helst, men inomhus kan en frusen person (som jag är mellan varven) sitta och längta efter tjock vinterjacka. Okej, jag överdriver, men det kan kännas ganska kallt inomhus... En kofta visade sig vara ett bra plagg att packa ner i resväskan - däremot undrar jag varför jag tog med mig varma skinnjackan hemifrån Stockholm...!  

Efter den fina tomatsoppan blev det kaffe och efterrätt, en sagolikt god hallonkaka med frosting. I går fick vi varsin bit kokoskaka med frosting men dessa bitar är så gigantiska att vi i dag sansade oss och delade en kaka på tre. Även om det är väldigt gott måste man faktiskt vara lite försiktig med alla sockerchocker!

Mätta på att shoppa och mätta i magen åkte vi sedan tillbaka till hotellet och hade en väldigt skön eftermiddag i solstol och pool. 

 
 

 

Sol och vatten - ibland ska man nog inte begära mer än så av livet!


 
Poolen var härligt sval, bubbelpoolen härligt varm och bubblig...

... och man gjorde bäst i att inte drunkna eftersom badvakten lyste med sin frånvaro! Sprattla lite med benen kan man dock kosta på sig att göra.

I kväll har vi besökt en ganska typisk syn i nästan hela, men framför allt i mellersta och södra USA: en modern gammaldags lanthandel som heter Cracker Barrel, som verkar ha precis allt mellan himmel och jord i sitt sortiment. De ser likadana ut var man än kommer och utanför alla butiker finns det fullt med gungstolar man kan sitta och slappa i...

... eller sitta i och gnugga geniknölarna genom att spela spel. Jag vet inte vad vi spelade här, men pappa vann i alla fall.

Ibland går förstås amerikanerna till överdrift med sin patriotism, men jag kan tycka att det är lite charmigt också. I Sverige känns det ju tyvärr lite fult att älska sitt land, och det är ju lite trist! Sedan kanske man kan hitta en lite mer gyllene medelväg... I vilket fall som helst, jag tycker den amerikanska flaggan är väldigt snygg, har alltid tyckt det!  

Varenda gång mamma och pappa är i USA och besöker en Cracker Barrel har de köpt ett doftljus från Yankee Candle till mig, det har blivit en tradition. Den här gången kunde jag dock köpa ett själv! Det blev ett som doftar ananas, magiskt god doft kan jag meddela!

Innan jag åkte till USA köpte jag en vanlig grå och enkel nackkudde för att ha på flyget. Det hade jag ju inte gjort om jag vetat att det fanns så här roliga i stället! Hur mycket festligare vore det inte att ta fram en krokodil där uppe i luften?! Nåväl, jag köpte den inte - lite måtta får det vara på vad man shoppar...!

Coca-Cola är en dryck jag blivit nästan beroende av här av någon anledning. Inte så att jag dricker flera liter per dag eller så, men det har slunkit ner ett och annat glas får jag väl erkänna. 

Shoppar doftljus - och får för ungefär femtielfte gången hjälp i kassan med att räkna mynten på rätt sätt...!

Solig torsdagskväll i Anderson, Indiana :)

 
Det är inte helt enkelt att vara nyttig i det här landet, det är stora portioner och söta smaker. Till kvällsmat blev det inte amerikainfluerade cupcakes från Walmart (även om det var liiiite lockande) utan färsk frukt - ananas, melon, blåbär och jordgubbar bland annat. Men någon gång ska jag nog smälla i mig en cupcake här!


Nu är det snart läggdags här, ska bara packa lite först. I morgon tar vi oss den cirka 30 mil långa vägen ner till Nashville, det ska bli väldigt spännande! Och än så länge behöver vi inte packa så där smart som man måste göra när man ska flyga - stor hyrbil med stort bagageutrymme är bra! Hörs!

5 kommentarer:

  1. Tack för härliga rapporter. Så trevligt att få vara med på er resa. Känner väl igen det mesta ni gör dock inte så mycket shopping:-) Det är vi dåliga på. Här packas det nu för vår resestart. Ha det fortsatt bra och i Nashville finns det en hel del att göra. Fortsatt trevlig resa önskas er. Hälsa!! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det här är väl ett bra sätt att nästan vara med i sällskapet :) Vi är bra på shopping, jag är nästan löjligt bra får jag väl erkänna... får se om vi lyckas flyga hem med allt! Detsamma till er, mamma och pappa hälsar tillbaka!
      Kram!

      Radera
  2. Jätteroligt att läsa i din reserapport,det känns som man reser med.Ska blir kul att läsa vad du skriver om Nashville,för vår del en mysig stad som man gärna återkommer till.Ha det fortsatt gott // Eiwor o Bert

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt, ni är välkomna med på vår resa! Ska bli kul att uppleva Nashville från och med i morgon :) Detsamma, mor och far hälsar!

      Radera
    2. Inger och Staffan19 maj 2012 kl. 04:58

      Hej Eiwor & Bert,
      Kan inte låta bli att kommentera när jag ser att ni skrivit. Vi berättar ofta för Emma att där och där var vi med E & B.
      Nu har vi precis landat på det hotellet där vi bodde i höstas, kul!
      Ni saknas, men vi gör gärna om det igen, väldigt gärna.
      Hälsningar från oss!

      Radera