fredag 18 november 2011

Snyggt porslin och sköna ting

Skrev ju för några dagar sedan att jag skulle börja med julkorten den här helgen. Nu är det ju inte bara helg för mig längre utan också för de flesta som brukar ha helg fredag-söndag, men min julkortshelg lyser faktiskt fortfarande med sin frånvaro. I morgon kanske. I dag fick jag nämligen ett porslinsbehov.

Det sägs ju att smålänningar är snåla. Det finns säkert snåla smålänningar, precis som det finns snåla skåningar, gotlänningar, kvinnor, män, gamla, unga. Jag ser mig inte som en snål smålänning men jag gillar helt klart att handla till bra priser! Det finns bland annat en outlet ute i Gustavsberg på Värmdö, som säljer snyggt porslin till bra priser och som jag gillar. Jag brukar åka dit i alla fall en gång per år och det är nästan alltid kallt och grått när jag är där, och regnet hänger i luften. Kan ju i och för sig bero på att jag nästan alltid är på plats vid ungefär den här tiden på året, då det sällan är 20 grader varmt, blå himmel och värmande solsken. I vilket fall som helst, jag gillar att gå och kolla på bra porslin till bra priser - snygga glas, tallrikar, skålar och annat som hör köksprylar till.

 
Husgeråd så långt ögat når - glas, skålar, tallrikar, koppar och muggar på temat Mumintrollen.

Fint juldukat från finska Iittala...

 ... och från svenska Höganäs.


Om jag shoppade? Ja, det gick inte att låta bli... Det blev ett gäng supercharmiga, vintriga muggar. Hur de ser ut får ni se i morgon!

Utöver outletbutiken finns det också bland annat en liten butik här som heter Sköna ting, som innehåller just massor med sköna ting, om man är lagd åt det hållet att man gillar just sådana ting i alla fall. Skulle man köpa hela butiken skulle man få en alldeles för stor överdos av romantik men den är fin att gå in och titta i en stund. Butiken är så liten att man nästan vill ta nummerlapp för att vara säker på att vara där inne själv och inte krocka med vare sig andra kunder eller med möblerna och sakerna där inne (det sistnämnda skulle knappast undvikas med nummerlapp, men ändå). Utomhus, på den lilla altanen, var jag dock ensam (det var väl det där med vädret, ingen ville vara ute mer än nödvändigt) och där fanns det också mycket fint att titta på.

En sådan här altan kan jag tänka mig att ha! Jag skulle ha en bekvämare soffa, men annars skulle jag nog satsa på den här stilen rakt av!

Just det, sköna ting!


Nej, nu tänker jag slänga mig i soffan, vila fötterna som av någon anledning gör ganska ont i kväll. Ha en bra kväll där ute, hörs!

Bäst just nu: Massor med tända ljus på hemmaplan, efter turen utomhus i det kalla, gråa och nästan regniga...

6 kommentarer:

  1. Det var en mysig bildbomb du bjöd på ikväll. Just så här års är det extra mysigt att se på allt fint, till både ute och inne. Det är nog det bästa med den mörka årstiden att få fixa till det lite extra. Ja tack till en så´n altan.
    En bra helg till dig, kram!!!

    SvaraRadera
  2. Good morning, have a nice day!
    Hug!

    SvaraRadera
  3. Isa: Ja det är ju så lätt att tro att bara för att det blir höst och vinter så kan man inte göra något fint att titta på utomhus! Men det kan man ju :)
    Detsamma, kram!

    Anonym: Thanks, wish you the same :)
    Hug!

    SvaraRadera
  4. Hej Emma! Nu har jag inte skrivit på länge, men följt dig en del ändå. Det är så fantastiskt roligt att du har mer krafter och till och med kunnat börja jobba. Fantastiskt fint ute vid Gustavsberg. Var själv där för några helger sedan och den lilla affären är jättemysig och på ittala blir det ju alltid lite shopping. Var även inne på porslins museét vilket var intressant, eftersom många saker var bekanta från att man var liten. Personligen gillar jag hösten och idag har det varit höstbruk i trädgården för oss och ett lass till sortergården som följd av detta. Jag önskar dig en fortsatt skön helg och allt gott. / Många kramar från Majja

    SvaraRadera
  5. Jag får Gustavsbergslängtan, det hör ju till att åka dit emellanåt.
    Julrosen i zink korgen gillas, ja allt är så fint. Den nya Höganäs serien väcker också lite habegär. Köpt ett gäng vita hyacinter idag, det kommer att bli fint. Det bästa av allt är ändå att du orkar ta dig för saker, vi gläds storligen!

    Stor kram till dig!

    SvaraRadera
  6. Majja: Välkommen tillbaka i kommentatorsfältet :) Ja det känns bra, jag kommer tillbaka till full kraft mer och mer känns det som! Visst är det, man skulle kunna shoppa ganska mycket på de där ställena... Det låter som en bra höstdag, det är skönt att göra lite nytta så där, man är nöjd efteråt :)
    Detsamma och kram!

    Inger: Förstår det! Ja ute på den där altanen gick jag omkring ett bra tag och bara insöp det fina! Gillar också den serien, det är mycket jag gillar från alla de där märkena - det är kvalitet och snygga grejer liksom. Fint, ska satsa på blomsterhandling i morgon tror jag :) Det är det faktiskt, det känns ju väldigt bra!
    Stor kram tillbaka!

    SvaraRadera